SDP EDUSKUNTA

Ministeri Ville Skinnari: Lahti on nousemassa sähköisen liikenteen keskittymäksi

Jaa

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari iloitsee Kempowerin investoinnista uuteen latauslaitetehtaaseen Lahdessa. Sähköinen liikenne on yksi maailman nopeimmin kasvavista tuotannonaloista ja Skinnarin mukaan se tarjoaa ison mahdollisuuden luoda työtä ja kasvua myös Lahteen.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- Kempowerin tehdasinvestointi on erittäin kova voitto Lahdelle ja koko Suomelle. Se kertoo Kemppi Groupin omistajien ja johdon kyvystä nähdä uuden kasvun liiketoimintaa globaalisti ja myös siitä maailmanluokan osaamisesta ja kilpailukyvystä, jota meiltä löytyy. Lahden kaupungin, LUT-yliopiston, LAB-ammattikorkeakoulun ja lahtelaisten yritysten yhteistyö sähkö- ja liikennetekniikan eteen alkaa tuottaa tuloksia. Lahteen on nyt nousemassa se sähköautoklusteri, josta on viime aikoina puhuttu, Skinnari kommentoi virkamatkaltaan Yhdysvalloista.

Skinnarin mukaan liikenteen sähköistyminen raiteilla ja tienpäällä ovat se tulevaisuus, johon on nyt panostettava.

- Olen tällä hetkellä puhumassa suomalaisten yritysten puolesta Yhdysvalloissa ja olin viime viikolla Etelä-Koreassa. Sähköautoihin ja vihreään teknologiaan laitetaan täällä nyt satoja miljardeja. Suomi tunnetaan maailmalla korkean teknologian tuotteista, joten Kempowerin kaltaisten yritysten kannattaa lähteä nyt rohkeasti vientimarkkinoille. Kasvualoilla mennään kovaa vauhtia, Skinnari sanoo.

Huippuluokan pikalataustekniikkaa Lahdesta maailmalle.

Kempowerin lisäksi Lahti Energian osaomistama Virta Oy valloittaa maailmaa kovaa tahtia. Uusi yliopisto ja ammattikorkeakoulu sekä ammatillisesta koulutuksesta vastaava Salpaus ovat nyt tärkeitä kumppaneita kasvulle ja uusille työpaikoille.

- Lahti on poikkeuksellisen hyvissä asemissa sähköisen liikenteen tuotekehityksen ja yritystoiminnan kasvun kannalta. Lahdessa tehdyt pikalaturit tuovat jatkossa virtaa sähköautoihin ei ainoastaan Suomessa vaan ympäri maailman. Kun sähköautojen ja niiden oheistuotteiden tarjontaa tulee lisää, myös hinnat laskevat ja kuluttaja hyötyy, Skinnari arvioi.

Ministeri Skinnari vierailee 28.6.-2.7.2021 Washington DC:ssa ja New Yorkissa Yhdysvalloissa. Skinnari keskustelee vierailun aikana EU:n ja Yhdysvaltain kauppasuhteista Yhdysvaltain kauppaedustaja Katherine Tain kanssa sekä tapaa muita presidentti Joe Bidenin hallinnon edustajia, kongressin jäseniä ja kauppa-, teknologia- ja ilmastovaikuttajia. Skinnarin mukaan Suomella on Yhdysvalloissa merkittäviä mahdollisuuksia erityisesti tieto- ja viestintäteknologian sekä vihreän teknologian aloilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ville SkinnariKehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri

Yhteydenotot: erityisavustaja Tiina Vainio, p. 050 524 6559

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Hussein al-Taee: Oli kunnia edustaa Suomea tärkeissä konferensseissa2.7.2021 14:02:30 EEST | Tiedote

Eduskunnan suuren valiokunnan ja ulkoasiainvaliokunnan puolesta osallistui kansanedustaja Hussein al-Taee kesäkuussa kahteen EU-puheenjohtajamaa Portugalin järjestämään konferenssiin pitäen Suomen ainoat puheenvuorot molemmissa tapaamisissa. 14.6 pidetty konferenssi käsitteli EU:n maahanmuuttopolitiikkaa ja 21.6 järjestetty konferenssi koski EU-Afrikka suhteita. Molemmat olivat parlamentaarisia konferensseja ja osallistujia oli useiden maiden parlamenteista.

SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen: Osaava ja päättävä hallitus vie asioita eteenpäin haasteista huolimatta2.7.2021 13:08:38 EEST | Tiedote

Eduskunnassa on kevätkaudella käsitelty ja päätetty laajoista kokonaisuuksista kuten koronan hoidosta, sote-uudistuksesta, EU:n elpymispaketista sekä linjattu Suomen talouden tulevaisuudesta. Näiden päätösten tavoitteena on ollut sosiaalisesti, taloudellisesti ja ympäristön kannalta kestävän suomalaisen yhteiskunnan rakentaminen. SDP:n johtaman hallituksen politiikan keskiössä on sitoutuminen vastuulliseen talouspolitiikkaan, hyvinvointivaltion palveluiden turvaamiseen sekä eriarvoisuuden vähentämiseen yhteiskunnassamme. - Suomi ja koko maailma ovat kärsineet yli vuoden verran historiallisesta terveydellisestä ja taloudellisesta kriisistä. Tämän hetken arviot Suomen talouden elpymisestä ovat paljon valoisempia, mitä vielä viime syksynä. Vaikka taloutemme toipuu ja kasvua on näköpiirissä, kriisinhoito ei ole kuitenkaan vielä ohi. Pandemian aiheuttamat vauriot pitää korjata. Terveydenhuollossamme on hoitovelkaa, koulutuksessa on koulutusvelkaa ja erityisesti nuorilla on hyvinvointivelkaa

SDP:n Seppo Eskelinen: Itä-Suomen liikennehankkeet huomioitu hyvin Väyläviraston suunnitelmassa2.7.2021 11:14:28 EEST | Tiedote

-Olen tyytyväinen, että moni Itä-Suomen ja Savo-Karjalan kannalta tärkeistä hankkeista on listattu Väyläviraston tänään julkistetussa luonnoksessa investointiohjelmaksi, sanoo kansanedustaja ja liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Seppo Eskelinen. Väylävirasto julkisti tänään luonnoksensa investointiohjelmaksi seuraavalle kahdeksalle vuodelle liittyen eduskunnan eilen hyväksymään 12-vuotiseen valtakunnalliseen liikennejärjestelmäsuunnitelmaan. -Itä-Suomen kannalta on merkittävää, että luonnoksessa on mainittu Karjalan- ja Savon ratojen kehittäminen sekä kaksoisraiteen jatkaminen Joutsenosta Luumäelle, mikä heijastuu koko Karjalan radan sujuvuuden ja turvallisuuden sekä teollisuuden kuljetusten parantumisena. Maanteiltä listalle on nostettu VT9 Liperin eritasoliittymä ja Kuopion Lentokentäntien liikennejärjestelyjen parantaminen sekä Karvion kanavan sillan uusiminen. Väylävirasto lähetti tänään suunnitelmaluonnoksen lausuntokierrokselle, joka kestää syyskuun puoliväliin saakka. Valmi

SDP:n Kymäläinen: Investointiohjelmalla liikennejärjestelmäsuunnitelman toimeenpano vauhtiin2.7.2021 10:30:17 EEST | Tiedote

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) on tyytyväinen Väyläviraston tänään lausuntokierrokselle lähettämään luonnokseen tulevien vuosien investointiohjelmaksi. Ohjelman laatiminen perustuu eduskunnassa juuri hyväksyttyyn 12-vuotiseen valtakunnalliseen liikennejärjestelmäsuunnitelmaan ja siinä määriteltyihin kriteereihin. - On tärkeää, että nyt alamme ensi kertaa nähdä käytännössä pitkään valmistellun valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelmatyön tuloksia, kun suunnitelmaa aletaan panna toimeen. Väyläviraston laatimaan investointiohjelmaan on koottu ehdotukset seuraavien 8 vuoden aikana käynnistettävistä hankkeista sekä niiden toteuttamisjärjestyksestä ja rahoituksesta. Ohjelma toimii tulevien vuosien budjettivalmistelujen pohjana. Lopullisen päätöksen toteutettavista hankkeista tekee kuitenkin eduskunta talousarvion yhteydessä, Liikenne 12 -suunnitelman valmistelun parlamentaarisen ohjausryhmän varapuheenjohtajana toiminut Kymäläinen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme