Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Ministerit Haavisto ja Skinnari matkustavat Maailman talousfoorumi WEF:n kokoukseen Davosiin

Jaa
Ulkoministeri Pekka Haavisto ja kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari osallistuvat Maailman talousfoorumi WEF:n vuosikokouksessa Sveitsin Davosissa. Ministeri Haavisto on Davosissa 17.–19. tammikuuta ja ministeri Skinnari 17.–18. tammikuuta.

Tämän vuoden foorumin teema Yhteistyö pirstaloituneessa maailmassa (Cooperation in a Fragmented World) kuvaa kansainvälisen talouden ja politiikan vallitsevia oloja.

Koronaviruspandemia ja Venäjän hyökkäyssota ovat lisänneet kansainvälistä epävarmuutta. Talouskasvu hiipuu maailman suurimmissa talouksissa ja inflaatio kiihtyy voimakkaasti koko maailmassa. Kansainväliset jännitteet ovat kasvaneet samaan aikaan, kun akuutti energiakriisi lisää tarvetta yhteistyölle ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Ministeri Haavisto on kutsupuhujana useissa tilaisuuksissa liittyen muun muassa Venäjän hyökkäyssodan vaikutuksiin sekä kansainvälisen yhteisön nykymahdollisuuksiin ratkoa globaaleja ongelmia. Lisäksi hän antaa useita kansainvälisiä mediahaastatteluja.

Ministeri Skinnari osallistuu muun muassa paneelikeskusteluihin, joissa pohditaan Ukrainansodan tulevaisuuden näkymiä sekä kansainvälisten arvoketjujen muutoksia.

Lisäksi sekä ministeri Haavisto että ministeri Skinnari tapaavat kahdenvälisesti useita eri maiden ja kansainvälisten järjestöjen edustajia sekä liike-elämän ja kansalaisyhteiskunnan toimijoita.

Lisätietoja

Toni Sandell, ministeri Haaviston erityisavustaja, puh. +358 50 301 3943

Mikko Autti, ministeri Skinnarin diplomaattiavustaja, puh. +358 50 466 2833

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme