Kaakkois-Suomen ELY-keskusKaakkois-Suomen ELY-keskusKaakkois-Suomen ELY-keskus

”Minulla on nimi, historia ja tulevaisuus”

Jaa

Pakolaistaustaisten ohjaus -hankkeen tavoite on sujuvoittaa pakolaistaustaisten ja muiden maahanmuuttajien polkuja työhön ja koulutukseen. Järjestämme etäyhteydellä hankkeen loppuseminaarin teemalla ”Minulla on nimi, historia ja tulevaisuus” 30.9.2020. Loppuseminaarimme tulee tavoittamaan noin puoli tuhatta kotoutumista tukevan työn ammattilaista ja viranomaista ympäri Suomen.

Pakolaistaustaisten ohjaus -hankkeen tavoite on sujuvoittaa pakolaistaustaisten ja muiden maahanmuuttajien polkuja työhön ja koulutukseen. Nostamme hankkeessamme inhimillisen kohtaamisen asiakastyön ja palveluiden keskiöön. Pysähtyminen asiakkaan kokonaistilanteen äärelle erityisesti kotoutumisen alkuvaiheessa johtaa onnistuneempiin ja tuloksekkaampiin koulutus- ja työsiirtymiin. 

Järjestämme etäyhteydellä hankkeen loppuseminaarin teemalla ”Minulla on nimi, historia ja tulevaisuus” 30.9.2020. Loppuseminaarimme tulee tavoittamaan noin puoli tuhatta kotoutumista tukevan työn ammattilaista ja viranomaista ympäri Suomena.

Maahan muuttaneiden työllistymisestä puhutaan paljon. Me tuomme keskusteluun TE-toimistojen ratkaisevan roolin onnistuneen kotoutumisen tukemisessa, mutta myös TE-toimiston asiantuntijoiden kokemuksen resurssien riittämättömyydestä kohtaavaan ja sitä kautta tulokselliseen asiakastyöhön. Lisäksi tuomme esiin maahan muuttaneiden, erityisesti pakolaistaustaisten näkökulmaa tarkoituksenmukaisista palveluista, jotka parhaiten tukisivat onnistunutta kotoutumista ja työllistymistä. Lisäksi loppuseminaarissamme kurottaudumme laajemmin kohti yhteiskuntaa, pois virkamieskontekstista ja herättämme monipuolista keskustelua eri yhteiskunnallisten toimijoiden parissa.

Aamupäivällä käsittelemme kohtaamisen ja kotoutumisen tematiikkaa monipuolisesti asiantuntijaluentojen kautta. Puhujiemme joukossa on esimerkiksi tutkijat Antti Rajala ja Ameera Masoud Helsingin yliopistosta, taiteilija ja valokuvaaja Noora Sayyad sekä monimuotoisuuden asiantuntija Sara Salmani inklusiivista työelämää edistävästä Inklusiiv ry:stä. Aamupäivän aikana esittelemme myös hankkeen kokemuksia kehittämästämme kohtaavan asiakastyön metodista, rajat ylittävästä verkostoyhteistyöstä ja digitaalisen osallisuuden edistämisestä. Hankkeen näkökulmaa esittelevät projektiasiantuntija ja kulttuurienvälisen ohjauksen kouluttaja Juha Lahti sekä hankkeemme alumni-projektiasiantuntija Noora Hagman.

Iltapäivällä syvennymme päivän teemaan ja kohtaamisen käytännön ulottuvuuksiin asiantuntijapaneelin johdolla. Paneelissa pohditaan mitä maahan muuttaneen nimi, historia ja tulevaisuus merkitsee yksilön kotoutumisen näkökulmasta ja mitä se tarkoittaa palvelujärjestelmän sekä yhteiskunnan rakenteiden näkökulmasta. Lopuksi keskustelemme vielä kotoutumista tukevien palvelujen tulevaisuuden näkymistä. Seminaarin lopuksi julkaisemme hankkeemme loppuraportin. Seminaarin artistivieraana on Yeboyah.

SeminaariohjelmaAvainsanat

Yhteyshenkilöt

Eija Asikainen
Hankepäällikkö, Pakolaistaustaisten ohjaus -hanke, Kaakkois-Suomen ELY-keskus
p. 02950 26043
eija.asikainen@ely-keskus.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Salpausselänkatu 22 (PL 1041)
45101 Kouvola

0295 029 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kaakkois-suomi

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. ELY-keskus hoitaa elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, liikenteeseen ja infrastruktuuriin sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus kehittää ja tukee taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. ELY-keskus toimii tiiviissä yhteistyöverkostossa alueen, kansalaisten, yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden hyväksi tavoitteenaan kestävä ja elinvoimainen Kaakkois-Suomi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kaakkois-Suomen työllisyyskatsaus, syyskuu 202020.10.2020 08:20:57 EESTTiedote

Työttömiä työnhakijoita oli Kaakkois-Suomessa syyskuun 2020 lopussa 20 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Lomautettujen määrä nousi reilusti viime vuoden syyskuun tilanteeseen verrattuna, mutta laski selvästi kevään ja kesän luvuista. Nuorten, alle 25-vuotiaiden työttömyys kasvoi 10 prosentin verran vuoden takaisesta, mutta on nyt laskusuunnassa. Pitkäaikaistyöttömien määrä kasvoi viime vuoden syyskuusta ja kuluvan vuoden edeltävistä kuukausista. Avoimia työpaikkoja on 13 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Tukea vanhojen rakennusten kunnostukseen ELY-keskukselta19.10.2020 11:49:16 EESTTiedote

Rakennusperinnön suojelemisesta annetun lain mukaan harkinnanvaraista avustusta rakennusperinnön hoitoon voivat ELY-keskuksesta hakea yksityiset omistajat, rakennusperinnön hoitoa edistävät yhteisöt, ja nyt muutaman vuoden tauon jälkeen myös kunnat ja kuntayhtymät. Saariston ympäristönhoitoavustusta voidaan myöntää saaristokunnalle tai tällaisen kunnan jäsenelle tai yhdistykselle tai säätiölle.

Avustuksia haettavissa Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta (Kaakkois-Suomi)15.10.2020 10:29:17 EESTTiedote

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta voi hakea harkinnanvaraista avustusta seuraaviin tarkoituksiin: vesistökunnostusten sekä vesien- ja merenhoidon toimenpiteiden toteuttamiseen rakennusperinnön hoitoon saariston ympäristönhoitoon pohjavesialueiden suojelusuunnitelmiin vesitalouteen ja vesiluonnonvarojen kestävään käyttöön Lisäksi seuraavat ELY-keskukset myöntävät keskitetysti avustuksia alla oleviin teemoihin: maa- ja metsätalouden vesienhallinnan edistämiseen (Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus) kalataloudellisiin kunnostuksiin (Varsinais-Suomen ELY-keskus) haitallisten vieraslajien torjuntaan (Kainuun ELY-keskus) ympäristökasvatus- ja -valistushankkeisiin (Keski-Suomen ELY-keskus) Avustushakemukset on toimitettava ELY-keskuksiin viimeistään 30.11.2020. Avustuksia myönnetään edellyttäen, että eduskunta osoittaa vuoden 2021 talousarviossa niihin määrärahat. Haettavana olevat avustukset Vesistökunnostukset sekä vesien- ja merenhoidon toimenpiteiden toteuttaminen Vesien hyvän tilan tavoite edell

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme