Like Kustannus

Mitä ajattelee ihminen, joka on kahdenkymmenen vuoden ajan halunnut kuolla?

Jaa
Pikkusisko tekee itsemurhan tapaninpäivänä 2012 ja jättää jälkeensä suuren pahvilaatikon täynnä päiväkirjoja, joita hän on kirjoittanut 15-vuotiaasta. Isosisko Anne avaa laatikon ja alkaa lukea. Hän etsii vastausta: miksi sisko ei tahtonut elää?

Anne Rossi-Horton riipaisevan kaunis, vimmainen esikoisteos Silmät tottuvat pimeään on vuoropuhelua yli kuoleman.  

Annen pikkusisko tekee itsemurhan ja jättää jälkeensä valtavan määrän päiväkirjoja. Anne ryhtyy lukemaan niitä. Alusta loppuun, lopusta alkuun, yhä uudestaan. Teksteistä piirtyvä tyttö on vieras, kuolemasta fantasioiva nuori nainen. Kuka sisko oikeasti oli?  

Kaunokirjallisen kaunis muistelmateos kuvaa riippuvuuksia, perheen romahdusta ja sukuperintönä siirtyneitä rooleja ja traumoja. Traaginen todellisuus avautuu kahden näkökulman kautta, siskosten elämäntarinoiden ja muistojen epäsuhdasta.  

Voiko omiinkaan muistoihin enää luottaa? 

Anne Rossi-Horto on helsinkiläinen taidekasvattaja. Hän on kehittänyt kuvataidetyöskentelyyn pohjautuvia menetelmiä erityisesti lapsiperheille, murrosikäisille sekä syrjäytymisvaarassa oleville nuorille. Koulutukseltaan hän on kuvataiteilija ja taiteen maisteri. 

Silmät tottuvat pimeään ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä Anna Paavilaisen lukemana äänikirjana. Teos on arvostelu- ja käsittelyvapaa 28.2.2023.  

 

 

Pdf-vedokset ja haastattelupyynnöt: adele.couavoux@like.fi 

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@like.fi 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Lataa
Anne Rossi-Horto. Kuva: Elina Julin.
Anne Rossi-Horto. Kuva: Elina Julin.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Like Kustannus
Like Kustannus
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

09 1566 1http://www.like.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme