Docendo

Mitä jokaisen tulisi tietää tekoälystä – käytännönläheinen matkaopas tulevaisuuteen, johon tekoäly meidät vie

Jaa
Tekoäly vaikuttaa elämäämme monella tavalla jo nyt. Se on keskeinen tekijä maailman muuttumisessa. Jokaisen meistä tulee tietää tekoälystä vähintään perusasiat. Jukka Kolarin ja Aleksi Kallion Tekoäly 123 – Matkaopas tulevaisuuteen kertoo ymmärrettävästi, miten suomalaiset ihmiset ja yritykset voivat käyttää tekoälyn mahdollisuuksia hyödykseen- ja huvikseen. Esitietoja asiasta ei tarvita.
Tekoäly 123 julkaistaan 23.3.
Tekoäly 123 julkaistaan 23.3.

Tutuksi tulevat tärkeimmät viimeisen puolen vuoden aikana julkaistut, julkisuudessakin esillä olleet palvelut, kuten ChatGPT, DALL-E ja muut graafiset työkalut, joita pääsee kirjan neuvojen avulla vaikka heti kokeilemaan. Kirjasta selviävät myös laajemmat tekoälyn vaikutuksetesimerkiksi autoilun automatisoitumiseen, robotiikan yleistymiseen ja yritystoimintaan.  

Kirja kertoo käytännönläheisesti, minkälaisia sovelluksia on kehitteillä ja miten tekoäly näkyy ihmisten arjessa nyt ja lähitulevaisuudessa.  

Tekoälyn kehitykseen ja siitä aiheutuviin muutoksiin liittyy myös paljon uhkakuvia, eikä niitä unohdeta kirjassa. Tulevaisuudennäkymät käydään läpi turhaa hypetystä välttäen. Kirjasta selviävät myös kaikki keskeiset tekoälytermit ymmärrettävästi, joten aloittelijakaan ei jää pulaan. 

Jukka Kolari on viestintäyrittäjä ja tuottelias tietokirjailija. Hän teki muun muassa ensimmäisen internet-opaskirjan Paavo Ahosen kanssa. Kolari on ollut kirjoittamassa yli kolmekymmentä tietokirjaa, joita on käännetty yli 30 kielelle, ja niiden painosmäärä on yli kaksi miljoonaa. 
 
Aleksi Kallio on tekoälyyn ja data-analyysiin erikoistunut tietojenkäsittelytieteilijä. Nykyisin Kallio toimii kehityspäällikkönä Tieteen tietotekniikan keskus CSC:ssä, jossa hänen vetämänsä tiimi keskittyy tekoälyyn, koneoppimiseen ja data-analytiikkaan. Väitöskirjassaan Kallio käsitteli tiedonlouhintaa. 

Jukka Kolari, Aleksi Kallio: Tekoäly 123 – Matkaopas tulevaisuuteen (Docendo 2023), värikuvitus, 160 sivua. 
 
Arvostelukappaletiedustelut 
tiedotus@docendo.fi  – Toimittaja, kysy ennakkoon sähköistä vedosta. 

Lisätietoja kustantaja Juha Janhonen, puhelin 040 8430 139 
 
Kirjailijoiden yhteystiedot: 
Jukka Kolari, puhelin 040 5030 332, jukka.kolari@coriosi.com 
Aleksi Kallio, puhelin 050 3845 158, aleksi.kallio@csc.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tekoäly 123 julkaistaan 23.3.
Tekoäly 123 julkaistaan 23.3.
Lataa
Lataa
Kirjailijat Aleksi Kallio ja Jukka Kolari. KUVA: Aleksi Kallio.
Kirjailijat Aleksi Kallio ja Jukka Kolari. KUVA: Aleksi Kallio.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Docendo
Docendo
Piippukatu 7 A 7
40100 JYVÄSKYLÄ

https://docendo.fi

Me rakastamme hyviä kirjoja sekä aitoja tarinoita. Maineemme perustuu korkeatasoisiin sekä kiinnostaviin teoksiin, joiden tekijöinä ovat parhaat kirjailijat ja asiantuntijat. Docendo kuuluu Werner Söderström Osakeyhtiöön.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Docendo

Martti J. Karin ja Antero Holmilan kirja kertoo, miksi Venäjä toimii niin kuin se toimii5.4.2023 02:00:00 EEST | Tiedote

On sanottu, ettei Venäjää voi ymmärtää järjellä. Väite ei pidä paikkaansa. Venäjän järjettömältäkin vaikuttavaa toimintaa voi ymmärtää, kun tietää maan johdon päätöksiin vaikuttavat tekijät. Suomalaisille Venäjän toimintalogiikan ymmärtäminen on elintärkeää. Kirjassa yleistajuisesti kerrottu Venäjän tarina alkaa 800-luvun lopulta ja kulkee tsaarien Venäjän sekä Neuvostoliiton ajan kautta aina Ukrainan sotaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme