Alko Oy

Mitä juomaksi nahkiaisten kanssa? Tähän ja moniin muihin makuparikysymyksiin satakuntalaisissa Alkoissa vastataan tänä kesänä

Jaa

Kesän avainsanat juomien osalta ovat keveys ja raikkaus. Satakunnassa vuotuisesta roseeviinimyynnistä puolet tehdään kolmen kesäkuukauden aikana.

Kesämenun palanpainikkeeksi halutaan juomia, jotka ovat raikkaita ja monikäyttöisiä. Roseeviinejä nautitaan yhä enemmän läpi vuoden, mutta Satakunnassa myydään kesän aikana puolet koko vuoden roseeviinimyynnistä.

Satakunnassa Alkon myymälöiden kesän* litramyynti kasvaa 17 prosenttia, kun kasvu valtakunnallisesti on 14 prosenttia. Myynnissä korostuu erityisesti roseeviinit (+198 %), longdrinkit (+58 %) ja kuohuviinit (+55 %).

Myös alkoholittomia juomia ostetaan yhä enemmän, kun hyvinvointi ja alkoholin sisältämät kalorit kiinnostavat kuluttajaa. Satakunnassa alkoholittomien myynti kasvaa kesäkuukausina 34 prosenttia.

Satakunnassa kesä lisää asiakasmääriä 10 prosenttia, kun valtakunnallinen kasvu on 7 prosenttia.

”Varsinkin Merikarvialla ja Säkylässä asiakasmäärät nousevat kesän aikana huomattavasti. Merikarvialla asiakkaita käy kesäkuukausina yli 50 prosenttia enemmän kuin vuoden muina kuukausina keskimäärin”, sanoo palvelujohtaja Juha Laanti.

Palvelua ihan jokaiseen makuun

Alkolaisille esitetään päivittäin kiperiä kysymyksiä erilaisista ruoan ja juoman yhdistelmistä. Maakunnan kalaherkut innostivat valikoimamestari Janetta Kivistön tunnelmoimaan paikallisista makupareista.

“Porin pitäjäruoka, avotulella loimutettu siika, on loistelias kalaruoka ja raikkautta tälle herkulle tuovat esimerkiksi vivahteikas ja ryhdikäs Chardonnay tai hapokkuudestaan tunnetut Grüner Veltliner -rypäleen valkoviinit. Loppukesästä kannattaa pyöräillä Porin torille, ostaa takahäksälle puolikas kerpu nahkiaisia. Näiden leppähaloilla paistettujen maukaslihaisten ympyräsuiden kanssa passelit juomat ovat raikkaat lagerit ja täyteläisen hedelmäiset neipat. Viininystävät voivat kokeilla runsasta ja paahteista Chardonnayta.”

* Myynnin vertailukohtana käytetty vuoden 2019 lukuja kuukausimyyntien keskiarvosta. Kesäkuukausiksi luetaan kesä-, heinä- ja elokuu, tämän vuoden osalta luvut ovat ennusteita. Luvuissa kesäkuukausien vertailu on tehty yhdeksään muuhun kuukauteen.

Yhteyshenkilöt

Palvelujohtaja Juha Laanti, p. 020 711 6301, juha.laanti@alko.fi
Alkon mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8–16), viestinta@alko.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Alko Oy
Arkadiankatu 2
00101 Helsinki

020 711 11http://www.alko.fi

Alko haluaa tarjota asiakkailleen maailmanluokan palvelua. Monipuolinen ja uudistuva noin 11 000 tuotteen valikoima mahdollistaa nojatuolimatkat ympäri maailmaa asiakkaan omassa olohuoneessa. Asiakkaitamme palvelee monikanavainen palveluverkosto: 366 myymälää, yli 130 noutopistettä, verkkokauppa ja mobiilisovellus. Vuonna 2020 Alkon liikevaihto oli 1,3 miljardia euroa ja asiakaskäyntejä reilut 57 miljoonaa.

Vastuullisuus on meille sydämen asia. Arjessamme se tarkoittaa muun muassa tinkimätöntä myynninvalvontaa, hankinnan läpinäkyvyyden kehittämistä, pakkausmateriaalien kierrätystä, tuoteturvallisuutta sekä hyvinvointia edistäviä hankkeita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alko Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme