Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Mitä pohjoisen lapsille ja nuorille kuuluu?

Jaa

Mitä syksyn kouluterveyskysely kertoo Kainuun, Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan lasten ja nuorten mielen hyvinvoinnista, tupakan ja päihteiden käytöstä, pelaamisesta, kiusaamisesta tai väkivallasta? Missä olemme onnistuneet?

Lapin ja Pohjois-Suomen aluehallintovirastot järjestävät tiistaina 14.12. klo 12-15  webinaarin syksyllä tehdystä kouluterveyskyselystä. Kyselyn tulosten lisäksi kuulemme alueemme nuorten, ammattilaisten sekä kuntapäättäjien näkemyksiä tilanteesta.

Tilaisuudessa esitellään myös tutkimustuloksia siitä, kuinka korona on heijastunut lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointiin sekä palveluihin. Mihin meidän tulisi keskittyä, jotta selviydymme ja palaudumme koronan aiheuttamasta kuormituksesta?

Webinaari tarjoaa myös työkaluja siihen, kuinka kouluterveyskyselyn tuloksia voi hyödyntää kunnassa, esimerkiksi kuinka aineistoa voi käyttää hyvinvointikertomuksen ja -suunnitelman teossa sekä muissa ohjelmissa.

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille Kainuun, Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan alueilla lasten ja nuorten kanssa työskenteleville henkilöille ja sidosryhmille sekä alueen päättäjille. Myös median edustajat ovat tervetulleita webinaariin. Osallistumislinkin saa tapahtuman järjestäjiltä (kts. yhteystiedot).

 Webinaarin ohjelma 

pj. Raija Fors, ylitarkastaja, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto

12:00        Avauspuheenvuoro

Maria Siurua, johtaja, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -vastuualue

12:05        Mitä pohjoisen lapsille ja nuorille kuuluu?

Jenni Helenius, kehittämispäällikkö, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

13:00 – 13:05 Tauko

Pj. Sanna Ylitalo, ylitarkastaja, Lapin aluehallintovirasto

13:05        Kunnat kommentoivat paneelikeskustelussa

kouluterveyskyselyn tuloksia

pj. Saija Himanka, aluekoordinaattori, Ehyt ry

Panelisteina kuntatoimijoita, kuntapäättäjiä, etsivä nuorisotyö ja nuorten edustaja.

13:40        Huolestuttavat havainnot nuorten tyttöjen hyvinvoinnista

– mitä voisimme tehdä?

Varpu Wiens, tutkija, Pohjois-Suomi, Sokra-hanke, Diak

13:55 – 14:00 Tauko

14:00       Koronan vaikutukset lapsiin ja nuoriin tutkimusten valossa

Timo Harrikari, professori, Lapin yliopisto

Keskustelua

14:55       Tilaisuuden päätös, Sanna Ylitalo, ylitarkastaja, Lapin aluehallintovirasto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

ylitarkastaja Raija Fors, p. 0295 017 559, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto

suunnittelija Linda Mård, p. 0295 018 827, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto

ylitarkastaja Sanna Ylitalo, p. 0295 017 386, Lapin aluehallintovirasto

etunimi.sukunimi@avi.fi

 

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Etelä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa tilojen terveysturvalliseen käyttöön velvoittavaa päätöstä Kymenlaaksossa, tilojen sulkupäätöstä ja kokoontumisrajoitusta ollaan mahdollisesti lieventämässä ensi viikolla26.1.2022 15:38:37 EET | Tiedote

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on jatkanut Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueella päätöstä, joka velvoittaa laajasti erilaisten asiakas- ja yleisötilojen käytöstä vastaavia toimijoita ehkäisemään lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä. Lisäksi virasto arvioi koordinaatioryhmän esitystä alueen kokoontumisrajoituksen ja tiettyjen liikunta-, virkistys- ja vapaa-ajan tilojen sulkumääräyksen lieventämisestä.

Regionförvaltningsverket i Södra Finland överväger en påföljdsavgift för personer som olagligt infört djur till landet – den nya lagen möjliggör en ekonomisk sanktion26.1.2022 11:01:35 EET | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Södra Finland överväger att påföra en påföljdsavgift för två personer som olagligt infört djur till landet. En sanktion kan i och med den lag som trädde i kraft vid årsskiftet påföras av regionförvaltningsverket eller Tullen för en sådan person eller aktör, som inför ett eller flera djur från EU:s område till Finland utan påkallade intyg och anteckningar.

Itä-Suomen aluehallintovirasto kumoaa tilojen sulkupäätökset Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirien alueilla25.1.2022 16:09:17 EET | Tiedote

Itä-Suomen aluehallintovirasto kumoaa tartuntatautilain mukaisen tilojen sulkupäätöksen (58 g §) Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirien kuntien alueilla. Sairaanhoitopiirien antamien asiantuntija-arvioiden perusteella tartuntatautilain mukaiset edellytykset tilojen sulkemista koskeville rajoituksille eivät tällä hetkellä täyty.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto lieventää Kanta-Hämeen tilojen sulkumääräystä, Päijät-Hämeessä sulkupäätöstä yhä välttämätön jatkaa nykyisellään – Uudenmaan tilanne arvioitavana tällä viikolla25.1.2022 15:45:45 EET | Tiedote

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 25.1.2022 jatkopäätöksiä koronarajoituksista Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueille. Kanta-Hämeessä mm. kuntosalit, uimahallit ja sisäleikkipuistot voidaan avata 27.1.2022. Päijät-Hämeen tilanne on terveydenhuollon kuormituksen kannalta edelleen vaikea ja tiukka sulkupäätös alueella välttämätön. Päijät-Hämeessä jatketaan myös nykyisiä kokoontumisrajoituksia lähiviikkojen ajan. Uudenmaan rajoitustilannetta arvioidaan tämän viikon aikana.

Alueelliset toimijat ovat onnistuneet torjumaan koronaa, totesi Mika Salminen Pohjois-Suomen alueellisessa valmiustoimikunnassa25.1.2022 14:13:30 EET | Tiedote

Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui 25.1.2022 uudistuneessa kokoonpanossa ylijohtaja Terttu Savolaisen johdolla. Asiantuntijavieraana oli Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen terveysturvallisuusosaston johtaja, professori Mika Salminen, joka kiitti alueellisia toimijoita erinomaisesta onnistumisesta koronapandemian torjunnassa.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston harkinnassa seuraamusmaksu eläimiä laittomasti maahan tuoneille henkilöille – uusi laki mahdollistaa rahallisen sanktion25.1.2022 11:00:00 EET | Tiedote

Etelä-Suomen aluehallintovirasto harkitsee seuraamusmaksun määräämistä kahdelle eläimiä laittomasti maahan tuoneelle henkilölle. Sanktion voi vuodenvaihteessa voimaan tulleen lain myötä määrätä aluehallintovirasto tai Tulli henkilölle tai toimijalle, joka tuo EU:n alueelta Suomeen eläimen tai eläimiä ilman asianmukaisia todistuksia ja merkintöjä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme