Säteilyturvakeskus (STUK)

Mitä tehdä, jos kotona on liikaa radonia? – kysy ja keskustele webinaarissa 21.9.

Jaa
Säteilyturvakeskus järjestää keskiviikkona 21.9.2022 klo 18 webinaarin, jossa voi kysellä ja keskustella radonista ja radonkorjauksista.

Radon on hajuton ja näkymätön radioaktiivinen kaasu, jota syntyy jatkuvasti kaikessa kiviaineksessa: kalliossa, hiekassa ja kiviperäisissä rakennusmateriaaleissa. Rakennuksen alla ja ympärillä oleva maaperä on yleisin syy sisäilman kohonneeseen radonpitoisuuteen. Sisäilman radonin määrä selviää mittaamalla ja jos radonia on liikaa, kannattaa käydä toimeen radonpitoisuuden pienentämiseksi. Pitkäaikainen altistuminen radonille lisää riskiä sairastua keuhkosyöpään.

Radonmittaukset tulee tehdä syyskuun alun ja toukokuun lopun välissä. Säteilyturvakeskuksen (STUK) viime mittauskaudella tekemissä mittauksissa löytyi 300 asuntoa, joissa olisi syytä vähentää sisäilman radonia. Jos radonpitoisuus on osoittautunut mittauksessa liian korkeaksi, on sen pienentämiseen olemassa helppoja ja toimivia tapoja. Tehokkaimmat korjausmenetelmät ovat radonimuri ja radonkaivo. Niillä radonpitoisuutta saa pienennettyä 70–90 prosenttia. Joissain tapauksissa riittävä parannus saadaan aikaan jo ilmanvaihtoa parantamalla.

Kysy, STUK vastaa verkossa

STUK järjestää keskiviikkona 21.9. kello 18.00 alkaen webinaarin, jossa ylitarkastaja Olli Holmgren neuvoo, millä keinoin radonpitoisuutta voidaan vähentää. Tilaisuus alkaa viidentoista minuutin esityksellä radonkorjauksista. Suurin osa ajasta on varattu keskustelulle ja osallistujien kysymyksiin vastaamiselle. Tilaisuuteen voivat osallistua kaikki radonkorjauksista kiinnostuneet. Ilmoittaudu mukaan viimeistään tiistaina 20.9. klo 16 mennessä osoitteessa: https://www.lyyti.in/Skypewebinaari_radonkorjauksista_4936

Mukaan mahtuu 250 asiasta kiinnostunutta. Tilaisuus on suomenkielinen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ylitarkastaja Olli Holmgren, puh. (09) 759 88 555

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Säteilyturvakeskus (STUK)
Säteilyturvakeskus (STUK)
Jokiniemenkuja 1
01370 Vantaa

Mediapalvelu: 010 850 4761http://www.stuk.fi

Säteilyturvakeskus (STUK) on säteily- ja ydinturvallisuutta valvova viranomainen. Tehtävämme on ihmisten, yhteiskunnan, ympäristön ja tulevien sukupolvien suojelu säteilyn haitallisilta vaikutuksilta. STUKissa oli vuoden 2022 alussa yhteensä 336 työntekijää.


Strålsäkerhetscentralen (STUK) är en myndighet som övervakar strål- och kärnsäkerheten. Vårt uppdrag är att skydda människorna, samhället, miljön och de framtida generationerna för strålningens skadliga konsekvenser. I början av 2022 hade STUK sammanlagt 336 anställda.

Radiation and Nuclear Safety Authority (STUK) supervises radiation and nuclear safety in Finland. Our mission is to protect people, society, the environment and future generations from the detrimental effects of radiation. At the beginning of 2022 STUK had 336 employees.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Säteilyturvakeskus (STUK)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye