Fingo ry - Suomalaiset kehitysjärjestöt - Finnish Development NGOs

Mitä Turkissa ja Kreikassa tapahtuu? Kutsu virtuaaliseen mediatilaisuuteen

Jaa

Torstaina 26.3. klo 9:00 etäyhteyksin järjestettävässä mediatilaisuudessa Fingo, Suomen Pakolaisapu, Lääkärit Ilman Rajoja, Suomen Lähi-idän instituutti (FIME) sekä Amnesty Internationalin Suomen osasto tarjoavat ajantasaista tietoa Turkin ja Kreikan olosuhteista.

Kuva Morian pakolaisleiriltä Kreikan Lesboksen saarelta. Kuvaaja: Anna Pantelia / Lääkärit Ilman Rajoja.
Kuva Morian pakolaisleiriltä Kreikan Lesboksen saarelta. Kuvaaja: Anna Pantelia / Lääkärit Ilman Rajoja.

Euroopan unioni on ollut viimeisten kuukausien aikana historiallisten haasteiden äärellä, kun sen rajoja on pyritty sulkemaan niin maailmanlaajuiselta epidemialta kuin tuhansilta turvaa hakevilta. Samaan aikaan, kun koronavirus ajaa jäsenmaita poikkeustilaan, päättäjien paine ratkaista Kreikkaa ja Turkkia ravisteleva pakolaistilanne kasvaa.

Miltä maailman pakolaistilanne näyttää, ja miten se heijastuu Eurooppaan? Minkälainen tilanne Kreikan saarten pakolaisleireillä on nyt? Millaisia terveysuhkia leiriolosuhteisiin liittyy? Miten Kreikan rajalla odottavia ihmisiä on kohdeltu? Entä miten tilanne näkyy Turkissa, ja kuinka siitä keskustellaan?

Fingo, Suomen Pakolaisapu, Lääkärit Ilman Rajoja, Suomen Lähi-idän instituutti (FIME) sekä Amnesty Internationalin Suomen osasto järjestävät virtuaalisen mediatilaisuuden, jossa asiantuntijat tarjoavat ajantasaista tietoa Turkin ja Kreikan olosuhteista.

Ilmoittaudu virtuaaliseen tilaisuuteen viimeistään 26.3. klo 08:20. Lähetämme paluupostina kutsun Zoom-tapahtumatilaan sekä osallistumisohjeet.

Asiantuntijoiden alustusten jälkeen tilaisuudessa on mahdollista esittää kysymyksiä. Pidemmät haastattelut voi tehdä tilaisuuden jälkeen. Ilmoittautumislinkin kautta voi varata haastattelun yhden tai useamman asiantuntijan kanssa. 

Mitä: Virtuaalinen mediatilaisuus Turkin ja Kreikan tilanteesta
Missä: Zoom-alustalla, ilmoittaudu tilaisuuteen tästä linkistä.
Milloin: torstaina 26. maaliskuuta kello 9-10. Kirjautuminen päättyy klo 8:55.
Puhujat: Annu Lehtinen, Suomen Pakolaisapu, Linda Konate, Lääkärit Ilman Rajoja, Kaisa Korhonen, Amnesty Internationalin Suomen osasto, Anu Leinonen, Suomen Lähi-idän instituutti

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Karoliina Knuuti, Fingo
karoliina.knuuti@fingo.fi
+358 50 317 6706

Iina Lindeman, Amnesty Internationalin Suomen osasto
iina.lindeman@amnesty.fi
+358 40 833 1532

Annika Nyman-Paajanen, Pakolaisapu
annika.nyman-paajanen@pakolaisapu.fi
+358 44 754 3298

Anna-Reetta Korhonen, Lääkärit Ilman Rajoja
anna-reetta.korhonen@helsinki.msf.org
+358 44 019 0060

Kuvat

Kuva Morian pakolaisleiriltä Kreikan Lesboksen saarelta. Kuvaaja: Anna Pantelia / Lääkärit Ilman Rajoja.
Kuva Morian pakolaisleiriltä Kreikan Lesboksen saarelta. Kuvaaja: Anna Pantelia / Lääkärit Ilman Rajoja.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Fingo ry - Suomalaiset kehitysjärjestöt - Finnish Development NGOs
Fingo ry - Suomalaiset kehitysjärjestöt - Finnish Development NGOs
Elimäenkatu 25-27, 5krs.
00510 HELSINKI

358 50 317 6690http://www.fingo.fi

Suomalaisten kehitysjärjestöjen yhteistyöjärjestöön Fingoon kuuluu 300 suomalaista järjestöä, jotka toimivat kehitysyhteistyön, kestävän kehityksen tai globaalikasvatuksen parissa. Me viestimme, koulutamme, kasvatamme, tuemme ja vaikutamme, jotta maapallon kaikkien asukkaiden ääni kuuluisi päätöksenteossa – Suomessa ja maailmalla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fingo ry - Suomalaiset kehitysjärjestöt - Finnish Development NGOs

Maailma kylässä -festivaali perutaan viranomaisten suositusten mukaisesti13.3.2020 14:37:33 EET | Tiedote

Suomen hallitus suositti, että yli 500 henkilön yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun asti koronaviruksen takia. Asiassa toimeenpanovaltainen Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt suurtapahtumien järjestämisen kuukaudeksi kerrallaan perjantaista 13.3. alkaen. Näistä päätöksistä johtuen toukokuun lopulle ajoittuva Maailma kylässä -festivaali on päätetty perua tältä vuodelta.

Maailma kylässä -festivaalille Les Amazones d'Afrique, Mayito Rivera ja SANNI26.2.2020 09:47:05 EET | Tiedote

Kestävän kehityksen suurtapahtuma ja maailmanmusiikin ilmaisfestivaali, Maailma kylässä, julkaisee ensimmäisiä esiintyjiään. Helsingin Kaisaniemen puistossa 23.–24.5. esiintyvät kantaaottava kollektiivi Les Amazones d'Afrique, Los Van Van -yhtyeen keulahahmona tunnettu Mayito Rivera, Grammy-palkittu Ricky Kej, marokkolainen Oum sekä yksi Suomen tunnetuimmista artisteista, SANNI.