Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Mitä uutta Itä-Helsinkiin ja Östersundomiin? Alueiden ajankohtaiset suunnitelmat ja hankkeet esillä verkkotilaisuuksissa

Jaa

Itä-Helsingin ja Östersundomin ajankohtaisia suunnitelmia esitellään kahdessa verkkotilaisuudessa: Itä-Helsingin ilta on keskiviikkona 1.12. klo 17.00−20.00 ja Östersundomin ilta torstaina 2.12. klo 17.00−19.30.

Tilaisuuksissa kaupungin asiantuntijat kertovat lyhyiden esitysten avulla, mitä alueille suunnitellaan ja rakennetaan. Iltojen aiheita ovat muun muassa asuminen, liikenne, puistot ja viheralueet.

Mellunkylä ja Itäkeskus uudistuvat

Uutta Itä-Helsinkiä -illassa kuullaan esimerkiksi Mellunkylän ajankohtaisista uudistuksista sekä Itäkeskuksen alueen ja Vuosaaren suunnitelmista. Vesalaan Lupajantielle suunnitellaan purettujen rakennusten tilalle kaksikerroksisia rivitaloja. Tilaisuudessa esitellään myös Herttoniemen luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelman luonnosta, johon voi ottaa kantaa karttakyselyssä, joka aukeaa 24.11.

Östersundomiin laaditaan osayleiskaavaa

Östersundomin illassa kerrotaan muun muassa Östersundomin nykyisten pientaloalueiden kaavoitusohjelman valmistelusta, osayleiskaavan laadinnasta sekä Östersundomin vesihuollon tilanteesta.

Karhusaaren pohjoisosaan suunnitellaan pientaloalueen täydennysrakentamista ja uusia katuja. Asuntoja tulee noin 600 uudelle asukkaalle.Landbon pientaloalueen suunnitteluperiaatteet määrittelevät tulevan täydennysrakentamisen tavoitteet. Niissä osoitetaan mahdollisuudet uudelle maankäytölle ja käyttötarkoitusten muutoksille.

Iltojen aikana esitellään myös nähtävillä olevaa asemakaava-aineistoa, jotka löytyvät verkkosivuilta www.hel.fi/suunnitelmat.

Verkkotilaisuudessa voi kommentoida suunnitelmia ja esittää kysymyksiä

Tilaisuuksissa voi kommentoida ja esittää kysymyksiä esiteltävistä asioista keskustelupalstalla ja niihin vastataan mahdollisuuksien mukaan. Kysymyksiä on voinut esittää myös etukäteen Kerrokantasi-palvelussa, ja asiantuntijat pyrkivät ottamaan ne huomioon esityksissään.

Itä-Helsingin ja Östersundimin tilaisuuksien ohjelmat, osallistumisohjeet ja seuraavien tilaisuuksien päivämäärät löytyvät osoitteesta hel.fi/asukastilaisuudet. Tallenteet tilaisuuksista ovat katsottavissa verkkosivulla kolmen kuukauden ajan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiina Antila-Lehtonen
vuorovaikutussuunnittelija
kaupunkiympäristön toimiala
viestintäpalvelut
puh. 09 310 37436
tiina.antila-lehtonen@hel.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 2.12.20212.12.2021 18:44:14 EET | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 2.12.2021. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 16.12.2021.

Tammasaarenlaiturille ideoitu kelluvia kerrostaloja – kaupunkilaisilta pyydetään näkemyksiä suunnitelmaan30.11.2021 08:50:33 EET | Tiedote

Ruoholahden länsiosaan, Tammasaarenlaiturin alueelle ehdotetaan merenpäällisiä asuntoja, joista osa on kelluvissa kerrostaloissa. Kyseessä on uusi asumismuoto Helsingissä, johon Floating Flats Oy hakee kaupungilta kehittämisvarausta. Ennen varauksen hyväksymistä kaupunkilaisilla pyydetään näkemyksiä suunnitelmasta Kerro kantasi –palvelussa 19. joulukuuta mennessä.

Pohjoisbaanasta sujuva pyöräliikenteen pääyhteys Käpylästä Vantaalle asti29.11.2021 16:07:45 EET | Tiedote

Helsingin kaupunki laatii parhaillaan yleissuunnitelmaa pyöräliikenteen pääreitille junaradan varteen Käpylän ja Vantaan rajan välille, yhteensä noin 9 kilometrin matkalle. Tätä tulevaa pyöräilyn pääreittiä kutsutaan Pohjoisbaanaksi. Yleissuunnitelmassa määritetään Pohjoisbaanan linjaus, suunnitteluratkaisut ja arvioidaan toteutuskustannukset. Tavoitteena on sujuva ja laadukas pyöräliikenteen pääyhteys. Kaupunkilaisilta toivotaan mielipiteitä karttakyselyyn mm. eri reittivaihtoehdoista 19.12.2021 asti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme