Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Mitä uutta Länsi-Helsinkiin? Alueen ajankohtaiset suunnitelmat ja hankkeet esillä verkkotilaisuudessa 27.10.

Jaa

Läntisessä Helsingissä on käynnissä useita suunnittelu- ja rakentamishankkeita. Malminkartanon ja Kannelmäen kaupunkiuudistus käynnistyy, asema-alueita kohennetaan ja uudet kohteet täydentävät aiempaa rakennuskantaa. Myös alueen kadut ja puistot kehittyvät. Ajankohtaisia suunnitelmia esitellään Uutta Länsi-Helsinkiä -verkkotilaisuudessa keskiviikkona 27.10. klo 17.00 alkaen.

Kaupunki suunnittelee uusia asuinrakennuksia sekä kunnostaa katuja ja viheralueita. Uutta Länsi-Helsinkiä -tilaisuudessa Helsingin kaupungin työntekijät kertovat lyhyiden esitysten avulla Länsi-Helsingin tulevaisuuden suunnitelmista. Tilaisuudessa saat tietoa siitä, mitä kaupunki suunnittelee Helsingissä Keskuspuistosta länteen olevalla alueella ja mitä uutta kaupunki aikoo rakentaa.

Tulevan illan makupaloja ovat muun muassa Malminkartanon ja Kannelmäen alkava kaupunkiuudistus ja asema-alueiden konkreettiset toimet. Taloyhtiöitä kiinnostanee täydennysrakentamisen kannusteet ja energia-asiantuntijoilta saatava tuki remontteihin. Esillä on myös koko kaupungin pysäköintipolitiikka, jossa linjataan muun muassa pysäköintimaksuista. Tilaisuudessa esitellään myös ajankohtaisia asemakaavoja sekä katu- ja puistosuunnitelmia, joihin voi parhaillaan ottaa kantaa.

Tilaisuudessa voi kommentoida ja esittää kysymyksiä esiteltävistä asioista chatin kautta. Kysymyksiin on vastaamassa iso joukko kaupunkiympäristön asiantuntijoita. Kysymyksiä on voinut myös esittää etukäteen Kerrokantasi-palvelussa. Kaupungin asiantuntijat ottavat ennakkokysymykset huomioon illan esityksissä. Illan aikana tulleisiin kysymyksiin vastataan tapahtuman chatissa mahdollisuuksien mukaan.

Verkkotilaisuudet ovat olleet kaupunkilaisten keskuudessa suosittuja, ja tallenteet ovat keränneet jälkikäteen vielä moninkertaisen katsojakunnan osallistujamäärään nähden. Länsi-Helsingin tilaisuus on myös katsottavissa kolmen kuukauden ajan tilaisuuden jälkeen.

Tilaisuuden ohjelma, osallistumisohjeet ja seuraavien tilaisuuksien päivämäärät löytyvät osoitteesta hel.fi/asukastilaisuudet.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kiia Koliseva
viestintäsuunnittelija
kaupunkiympäristön toimiala
viestintäpalvelut
puh. 09 310 26478
kiia.koliseva@hel.fi

Tiina Antila-Lehtonen
vuorovaikutussuunnittelija
kaupunkiympäristön toimiala
viestintäpalvelut
puh. 09 310 37436
tiina.antila-lehtonen@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 2.12.20212.12.2021 18:44:14 EET | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 2.12.2021. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 16.12.2021.

Tammasaarenlaiturille ideoitu kelluvia kerrostaloja – kaupunkilaisilta pyydetään näkemyksiä suunnitelmaan30.11.2021 08:50:33 EET | Tiedote

Ruoholahden länsiosaan, Tammasaarenlaiturin alueelle ehdotetaan merenpäällisiä asuntoja, joista osa on kelluvissa kerrostaloissa. Kyseessä on uusi asumismuoto Helsingissä, johon Floating Flats Oy hakee kaupungilta kehittämisvarausta. Ennen varauksen hyväksymistä kaupunkilaisilla pyydetään näkemyksiä suunnitelmasta Kerro kantasi –palvelussa 19. joulukuuta mennessä.

Pohjoisbaanasta sujuva pyöräliikenteen pääyhteys Käpylästä Vantaalle asti29.11.2021 16:07:45 EET | Tiedote

Helsingin kaupunki laatii parhaillaan yleissuunnitelmaa pyöräliikenteen pääreitille junaradan varteen Käpylän ja Vantaan rajan välille, yhteensä noin 9 kilometrin matkalle. Tätä tulevaa pyöräilyn pääreittiä kutsutaan Pohjoisbaanaksi. Yleissuunnitelmassa määritetään Pohjoisbaanan linjaus, suunnitteluratkaisut ja arvioidaan toteutuskustannukset. Tavoitteena on sujuva ja laadukas pyöräliikenteen pääyhteys. Kaupunkilaisilta toivotaan mielipiteitä karttakyselyyn mm. eri reittivaihtoehdoista 19.12.2021 asti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme