Kirjapaja

Miten ekologiset valinnat voivat rikastuttaa elämää

Jaa

Ella Vihelmaan Vähän enemmän vähemmän – Löytöretkiä kestävämpään elämään (Kirjapaja) avaa uudenlaisen näkökulman elämäämme ekologisen kriisin keskellä.

Vähän enemmän vähemmän
Vähän enemmän vähemmän

Ella Vihelmaa kirjoittaa ekologisten valintojen elämyksellisestä voimasta ja siitä, mitä kestävämpi elämäntapa meille antaa. Entä jos kestävämmät valinnat tarjoavatkin luopumisen sijaan merkityksellisyyttä ja jotakin aiempaa arvokkaampaa?

Tunnistammeko arjessamme sen, kuinka ympäristöä tukevat valinnat voivat rikastuttaa kokemusmaailmaamme?, Vihelmaa kysyy. Oivallammeko, kuinka syvästi palkitsevaa osallisuus luontoon voi olla, silloinkin kun yksittäisen ihmisen teot tuntuvat vähäpätöisiltä?

”Keille kaikille resursseja jaetaan? Kuinka vähään kukin tyytyy? Mitä vähemmän tilaa yksilö ottaa yksityiseen käyttöönsä, sitä suuremmaksi jää ulkomaailma, jota vasten elämä piirtyy. Kestävä elämä voi olla pieni mutta sitäkin intensiivisempi”, tekijä kirjoittaa.

Ella Vihelmaan teos kutsuu keskusteluun ja saa lukijan tarkastelemaan omia elämänvalintojaan uudesta perspektiivistä. Isoja teemoja ovat muun muassa mielikuvitus, myötätunto ja tapa olla omissa nahoissaan ekologisten valintojensa kanssa. 

Teos sisältää myös ekokokeilijoiden kokemuksia siitä, miten kestävät valinnat ovat vaikuttaneet heidän elämäänsä, oli kyseessä sitten kierrätys, kännykättömyys, yhteisöllinen asuminen, pyörällä liikkuminen, vapaaehtoinen lapsettomuus jne.

Ella Vihelmaa on helsinkiläinen filosofian lisensiaatti. Hän on työskennellyt ympäristöteemojen parissa niin kääntäjänä, neuvojana, oppaana, tutkijana kuin järjestötoimijanakin. 

Ella Vihelmaa, Vähän enemmän vähemmän – Löytöretkiä kestävämpään elämään. Kirjapaja 2021. 416 s. Kansi Satu Kontinen. Kl. 50.1 / 17.3. ISBN 978-952-354-312-6

Linkki blogiin

Lisätietoja ja haastattelut: Marja-Liisa Saraste | viestintäpäällikkö | p. 040 553 4757 | marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi tai Ella Vihelmaa | ella.vihelmaa@gmail.com | p. 040 745 4496

Arvostelukappaletilaukset: Minna Vatja | mediakoordinaattori | minna.vatja@kirjapaja.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Vähän enemmän vähemmän
Vähän enemmän vähemmän
Lataa
Vähän enemmän vähemmän
Vähän enemmän vähemmän
Lataa
Ella Vihelmaa
Ella Vihelmaa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirjapaja
Kirjapaja
Itälahdenkatu 27 A
00210 Helsinki

0968774530http://www.kirjapaja.fi

Kirjapajan kustannusohjelmassa on monipuolisia ja moderneja tietokirjoja elämäntaidon, hyvinvoinnin, kulttuurin, kasvatuksen ja yhteiskunnan aloilta. Tuotannossamme on edustettuna myös maailmankatsomuksellinen, hengellinen ja teologinen kirjallisuus ja kirkolliset kirjat. Kirjapaja on kustantanut kirjoja jo vuodesta 1942.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirjapaja

Irja Askolan elämäkerta piirtää esiin lempeän piispan ja ihmisen9.9.2021 15:00:00 EEST | Tiedote

Anne Mattsson kertoo teoksessaan Irja Askola – Elämäkerta (Kirjapaja) Suomen ensimmäisen naispuolisen piispan tarinan. Elämäkerta seuraa lasikaton rikkoneen lahjakkaan naisen vaiheita, kuinka Askola kasvoi yksinhuoltajaperheessä Lauritsalassa, eteni yliopistolta kansainvälisille areenoille, kirkon ykkösnaiseksi ja yhteiskunnalliseksi vaikuttajaksi. Teos luo intiimin kuvan ihmisestä, joka on aina puhunut tasa-arvon puolesta ja löytänyt yleisönsä myös runoilijana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme