Kirjapaja

Miten ekologiset valinnat voivat rikastuttaa elämää

Jaa

Ella Vihelmaan Vähän enemmän vähemmän – Löytöretkiä kestävämpään elämään (Kirjapaja) avaa uudenlaisen näkökulman elämäämme ekologisen kriisin keskellä.

Vähän enemmän vähemmän
Vähän enemmän vähemmän

Ella Vihelmaa kirjoittaa ekologisten valintojen elämyksellisestä voimasta ja siitä, mitä kestävämpi elämäntapa meille antaa. Entä jos kestävämmät valinnat tarjoavatkin luopumisen sijaan merkityksellisyyttä ja jotakin aiempaa arvokkaampaa?

Tunnistammeko arjessamme sen, kuinka ympäristöä tukevat valinnat voivat rikastuttaa kokemusmaailmaamme?, Vihelmaa kysyy. Oivallammeko, kuinka syvästi palkitsevaa osallisuus luontoon voi olla, silloinkin kun yksittäisen ihmisen teot tuntuvat vähäpätöisiltä?

”Keille kaikille resursseja jaetaan? Kuinka vähään kukin tyytyy? Mitä vähemmän tilaa yksilö ottaa yksityiseen käyttöönsä, sitä suuremmaksi jää ulkomaailma, jota vasten elämä piirtyy. Kestävä elämä voi olla pieni mutta sitäkin intensiivisempi”, tekijä kirjoittaa.

Ella Vihelmaan teos kutsuu keskusteluun ja saa lukijan tarkastelemaan omia elämänvalintojaan uudesta perspektiivistä. Isoja teemoja ovat muun muassa mielikuvitus, myötätunto ja tapa olla omissa nahoissaan ekologisten valintojensa kanssa. 

Teos sisältää myös ekokokeilijoiden kokemuksia siitä, miten kestävät valinnat ovat vaikuttaneet heidän elämäänsä, oli kyseessä sitten kierrätys, kännykättömyys, yhteisöllinen asuminen, pyörällä liikkuminen, vapaaehtoinen lapsettomuus jne.

Ella Vihelmaa on helsinkiläinen filosofian lisensiaatti. Hän on työskennellyt ympäristöteemojen parissa niin kääntäjänä, neuvojana, oppaana, tutkijana kuin järjestötoimijanakin. 

Ella Vihelmaa, Vähän enemmän vähemmän – Löytöretkiä kestävämpään elämään. Kirjapaja 2021. 416 s. Kansi Satu Kontinen. Kl. 50.1 / 17.3. ISBN 978-952-354-312-6

Linkki blogiin

Lisätietoja ja haastattelut: Marja-Liisa Saraste | viestintäpäällikkö | p. 040 553 4757 | marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi tai Ella Vihelmaa | ella.vihelmaa@gmail.com | p. 040 745 4496

Arvostelukappaletilaukset: Minna Vatja | mediakoordinaattori | minna.vatja@kirjapaja.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Vähän enemmän vähemmän
Vähän enemmän vähemmän
Lataa
Vähän enemmän vähemmän
Vähän enemmän vähemmän
Lataa
Ella Vihelmaa
Ella Vihelmaa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirjapaja
Kirjapaja
Itälahdenkatu 27 A
00210 Helsinki

0968774530http://www.kirjapaja.fi

Kirjapajan kustannusohjelmassa on monipuolisia ja moderneja tietokirjoja elämäntaidon, hyvinvoinnin, kulttuurin, kasvatuksen ja yhteiskunnan aloilta. Tuotannossamme on edustettuna myös maailmankatsomuksellinen, hengellinen ja teologinen kirjallisuus ja kirkolliset kirjat. Kirjapaja on kustantanut kirjoja jo vuodesta 1942.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirjapaja

Opas vitamiinien ja kivennäisaineiden viisaaseen käyttöön27.10.2021 14:08:12 EEST | Tiedote

Reijo Laatikaisen uusi kirja Vitamiinit, hivenaineet ja ravintolisät (Kirjapaja) selvittää, miten ja mistä saada sopivasti tarpeellisia vitamiineja, mineraaleja ja hivenaineita. Mikä on niiden mahdollinen hyöty, haitta ja yksilöllinen tarve? Milloin vitamiinien ja suojaravinteiden liian vähäinen saanti on todennäköistä ja miten asia tulisi huomioida? Mitkä taas ovat liian suuren saannin vaarat?

Muistelmat poliittisesta lähihistoriasta ja Keskustan sisäpiiristä30.9.2021 09:30:00 EEST | Tiedote

Keskustan kuiskaaja -teoksessa (Kirjapaja) Timo Laaninen kertoo vuosistaan politiikassa, keskustan taustavaikuttajana ja puolueen pitkäaikaisena luottomiehenä. Hänen matkaansa 1970-luvun koululaispolitiikasta viime vuosiin mahtuu paljon: poliittisia voittoja ja tappioita, ihmisiä, historiaan piirtyneitä dramaattisia hetkiä, ihanteita, arkea ja jalkatyötä. Suomessa on moni asia näinä vuosikymmeninä muuttunut, myös Suomen Keskusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme