Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Miten Helsingissä pysäköidään tulevaisuudessa? Pysäköintipolitiikan luonnos kommentoitavana verkossa

Jaa

Helsingin pysäköintipolitiikassa asetetaan tavoitteet pysäköinnin kehittämiselle ja linjataan toimenpiteet tuleville vuosille. Luonnokseen toivotaan kaupunkilaisilta ja Helsingissä liikkuvilta mielipiteitä Kerrokantasi-verkkopalvelussa 21.9.−21.11.2021.

Huvilakatu Eirassa. Kuva: Jenna Pietikäinen / Helsinki Marketing.
Huvilakatu Eirassa. Kuva: Jenna Pietikäinen / Helsinki Marketing.

Verkkokyselyssä voi ottaa kantaa muun muassa siihen, millaista pysäköintipolitiikkaa Helsingin tulisi tehdä tulevaisuudessa, mihin suuntaan pysäköinnin hinnoittelua tulisi kehittää, tulisiko pysäköintivirhemaksut porrastaa teon haitan vakavuuden mukaan ja miten sähköautojen lataus tulisi toteuttaa tulevaisuudessa?

Uuden pysäköintipolitiikan luonnoksessa on esitetty kuusi pysäköintipoliittista tavoitetta, jotka määrittävät pysäköintipolitiikalla ja pysäköinnin kehittämisellä edistettävät asiat. Tavoitteiden lisäksi uudessa luonnoksessa on määritetty seitsemän pysäköinnin kehittämisteemaa ja niiden alle yhteensä 24 kehittämistoimenpidettä.

Pysäköintipolitiikka on keskeinen työkalu Helsingin liikenne-, elinkeino-, ympäristö- ja asuntopoliittisten tavoitteiden saavuttamisessa. Sen tavoitteita ja toimenpiteitä ohjaavat Helsingin yleiskaava ja kaupunkistrategia. Seudullista näkökulmaa tuo Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen strateginen suunnittelu.

Myös asukkailla on mahdollisuus kertoa näkemyksensä pysäköintipolitiikasta

Pysäköintipolitiikan laadintaan on osallistunut kaupungin virkamiesten lisäksi sidosryhmien edustajia. Laadinnan aikana toteutettiin myös asukas- ja yrityskyselyt, joiden tuloksia on hyödynnetty teemoja ja toimenpiteitä määritettäessä.

Kaupunkilaisilta on tilaisuus kertoa mielipiteitä Kerrokantasi-verkkopalvelussa 21.9.−21.11.2021. Pysäköintipolitiikan luonnosta esitellään myös Uutta Helsinkiä -illoissa: 22.9. Uutta Kaakkois-Helsinkiä, 6.10. Uutta kantakaupunkia, 27.10. Uutta Länsi-Helsinkiä ja 17.11. Uutta Keski-Helsinkiä.

Kyselyn tulokset analysoidaan, ja niiden perusteella luonnokseen tehdään tarvittaessa muutoksia. Pysäköintipolitikka on tarkoitus hyväksyä kaupunkiympäristölautakunnassa alkuvuonna 2022, minkä jälkeen se hyväksytään vielä kaupunginhallituksessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Hietanen
Liikenneinsinööri
Kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 37120
juha.hietanen@hel.fi

Kuvat

Huvilakatu Eirassa. Kuva: Jenna Pietikäinen / Helsinki Marketing.
Huvilakatu Eirassa. Kuva: Jenna Pietikäinen / Helsinki Marketing.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Mitä uutta Länsi-Helsinkiin? Alueen ajankohtaiset suunnitelmat ja hankkeet esillä verkkotilaisuudessa 27.10.20.10.2021 08:55:13 EEST | Tiedote

Läntisessä Helsingissä on käynnissä useita suunnittelu- ja rakentamishankkeita. Malminkartanon ja Kannelmäen kaupunkiuudistus käynnistyy, asema-alueita kohennetaan ja uudet kohteet täydentävät aiempaa rakennuskantaa. Myös alueen kadut ja puistot kehittyvät. Ajankohtaisia suunnitelmia esitellään Uutta Länsi-Helsinkiä -verkkotilaisuudessa keskiviikkona 27.10. klo 17.00 alkaen.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 14.10.202114.10.2021 17:41:54 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 14.10.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 28.10.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme