Kreate Group Oyj

Mittava Kupittaa–Turku-ratahanke käynnistyi – Kreate Radalle hankkeen ensimmäinen rataurakka

Jaa
Turun ratapihan kehittäminen ja Kupittaa–Turku-kaksoisraiteen rakentaminen (KUTU), MPSU-urakka käynnistää useamman vuoden kestävän Kupittaa–Turku-ratahankkeen, jossa rakennetaan kaksoisraide ja viisi siltaa Kupittaan ja Turun välille sekä parannetaan Turun aseman henkilö- ja tavararatapihat. Kreate-konserniin kuuluva Kreate Rata toteuttaa 5,2 miljoonan urakkaosuutensa tehokkaalla aikataululla.
Kreate Rata aloitti työt Kupittaa-Turku-hankkeella maaliskuussa. (Kuva: Kreate Rata/Emmi Suuronen)
Kreate Rata aloitti työt Kupittaa-Turku-hankkeella maaliskuussa. (Kuva: Kreate Rata/Emmi Suuronen)

Kreate Radan voittamassa urakassa uusitaan viisi vaihdetta ja kahden raiteen päällysrakenteet sekä tehdään mittavat geometriamuutokset, kun Toijalan suunnan radan geometriaa parannetaan ja sijaintia muutetaan. Urakassa rakennetaan myös tilapäinen matkustajalaituri raiteineen ja valaistuksineen, uusi autolastauslaituri raiteineen sekä toteutukseen liittyvät sähkörata-, vahvavirta- ja maanrakennustyöt. Lisäksi urakkaan kuuluu tukimuurin rakentaminen pistoraiteen viereen, minkä toteuttaa Kreaten siltarakentamisen ammattilaiset.

– Olemme vahvistaneet rataosaamistamme entisestään niin henkilöstön kuin kaluston osalta. Olen ylpeä ammattilaisistamme, jotka lähtivät tarmokkaasti toteuttamaan tätä vaativaa rakennusvaihetta, jonka myötä varsinainen kaksoisraiteen rakentaminen eri urakoineen pääsee vauhtiin, sanoo ratayksikön johtaja Timo Leppänen.

Koko hankkeen tavoitteena on lisätä raideliikenteen kapasiteettia, parantaa Turun rautatien esteettömyyttä sekä mahdollistaa Turun keskustan maankäytön kehittäminen ja nopea junayhteys välille Helsinki-Turku. Koko hankkeen rakennusaika eri urakoineen on 2021–2024 ja budjetti 67,5 miljoonaa euroa.

Tehokas aikataulu mahdollistaa jatkorakentamisen

Nyt alkaneella ensimmäisen vaiheen urakalla mahdollistetaan Kupittaa–Turku-kaksoisraiteen rakentamisen aloitus, kun liikenneyhteys voidaan katkaista Kupittaan ja Turun väliltä. Työt alkoivat maaliskuun lopussa ja rakentaminen toteutetaan tehokkaalla aikataululla.

– Tiiviillä työskentelytahdilla mahdollistamme toukokuun 7. päivänä alkavan vajaan viikon mittaisen katkon, jonka aikana teemme laajat geometrian alennukset ja rakennamme 700 metriä rataa päälle. Katkossa teemme töitä tauotta vuoroissa ja parhaimmillaan yli 40 yksikön voimin, kertoo kohteen työpäällikkö Ari Mattsson.

Tilapäinen matkustajalaituri tulee käyttöön 22. toukokuuta, jolloin suurin osa urakan töistä on jo tehtynä. Kreate Radan urakkaosuus valmistuu kokonaan 9/2022 mennessä. Tilaajana on Väylävirasto, joka vastaa yhdessä Turun kaupungin kanssa myös Kreate Radan urakan 5,2 miljoonan euron kustannuksista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kreate Rata aloitti työt Kupittaa-Turku-hankkeella maaliskuussa. (Kuva: Kreate Rata/Emmi Suuronen)
Kreate Rata aloitti työt Kupittaa-Turku-hankkeella maaliskuussa. (Kuva: Kreate Rata/Emmi Suuronen)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kreate Group Oyj
Kreate Group Oyj
Haarakaari 42
04360 Tuusula

https://kreate.fi/

Kreate Group on Suomen johtavia infrarakentajia. Yhtiö tarjoaa ratkaisuja siltoihin, teihin ja ratoihin, ympäristö- ja pohjarakentamiseen, kiertotalouteen sekä geoteknisiin tarpeisiin. Vaativien kohteiden erikoisosaaja panostaa kokonaisvaltaiseen laatuun ja kustannustehokkuuteen. Konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli noin 238 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää yli 400 henkilöä. Kreate Group on listattu Nasdaq Helsinkiin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kreate Group Oyj

Kreaten siltaurakka Kirkkonummella etenee massiivisia tukiseiniä ja -muureja hyödyntäen – kannen rakentaminen Helsinki–Turku-radan yli käynnistyy huhtikuussa29.3.2023 08:15:00 EEST | Tiedote

Kreate uusii Kirkkonummen kunnan historian suurimmassa siltahankkeessa Kirkkonummentien ylikulkusillan, joka ylittää Helsinki–Turku-radan ja kaksi katua. Ennakoitua kivisemmät pohjaolosuhteet sekä maaston suuret korkeuserot ovat vaatineet rakentajilta useita kookkaita tukiseinä- ja tukimuuriratkaisuja. Sillan kannen rakentaminen vilkkaan junaradan yläpuolella alkaa huhtikuussa.

Neuvottelut Sulkavuoren keskuspuhdistamolla kevytyrittäjinä työskennelleiden ukrainalaisten siirtymisestä työsuhteeseen etenivät3.2.2023 13:12:08 EET | Tiedote

Kreate tiedotti torstaina 2.2. TYL Sulkavuoren tehneen päätöksen kevytyrittäjyyden lopettamisesta Sulkavuoren keskuspuhdistamon hankkeella sekä alihankintayrityksen halukkuudesta palkata kaikki noin 20 kevytyrittäjää työsuhteeseen. Asiaa on käyty läpi perjantaina yhdessä ukrainalaisten kanssa, päätös asiaan saataneen alkuviikosta. Taustalla on Rakennusliiton julkisuuteen nostamat epäilyt, joiden pohjalta Kreate on käynnistänyt laajamittaisen selvitystyön.

Kreaten selvitys Sulkavuoren keskuspuhdistamon hankkeella on edennyt – kevytyrittäjille tarjotaan jatkoa työsuhteessa2.2.2023 17:51:05 EET | Tiedote

Sulkavuoren keskuspuhdistamon hankkeessa pääurakoitsijana toimiva TYL Sulkavuori eli Kreate Oy:n ja Aki Hyrkkönen Oy:n muodostama työyhteenliittymä on Kreaten johdolla selvittänyt Rakennusliiton julkisuuteen nostamia epäilyjä TYL Sulkavuoren alihankintaketjun palkanmaksuun ja kevytyrittäjyyteen liittyen. Lisäksi on aloitettu kaikkien muiden TYL Sulkavuoren alihankintaketjujen ja niihin liittyvien sopimusten kokonaisvaltainen selvitystyö, joka on edelleen käynnissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme