Mannerheimin Lastensuojeluliitto

MLL:n liittokokous valitsi puheenjohtajakseen Mirjam Kallandin

Jaa

Mannerheimin Lastensuojeluliiton puheenjohtajana jatkaa professori Mirjam Kalland. Valinta tehtiin järjestön juuri päättyneessä liittokokouksessa Helsingissä. Kokouksessa hyväksyttiin myös liiton kolmivuotissuunnitelma, jonka työstämisessä MLL-yhteisön jäsenet ovat olleet aktiivisesti mukana vuoden ajan.

MLL:n puheenjohtajana jatkaa kasvatustieteen tohtori, professori Mirjam Kalland. Kuva: MLL / Samuli Miettinen
MLL:n puheenjohtajana jatkaa kasvatustieteen tohtori, professori Mirjam Kalland. Kuva: MLL / Samuli Miettinen

MLL:n liittokokous valitsi kasvatustieteen tohtori, professori Mirjam Kallandin Helsingin yliopistosta jatkamaan liittohallituksen puheenjohtajana ja samalla koko järjestön puheenjohtajana seuraavat kolme vuotta. – Liiton kolmivuotiskausi alkaa varsin poikkeavissa olosuhteissa. Koronapandemia on ei-toivottu muistutus siitä, kuinka joudumme pohtimaan suhdettamme luontoon, toisiimme, yhteiskunnan avoimuuteen ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden kysymyksiin, Kalland sanoo.

Erityisen kovilla ovat viime aikoina olleet haavoittuvissa olosuhteissa elävät lapset, nuoret ja perheet, joiden tuen tarve on kasvanut. Samalla on korostunut kuinka tärkeää työtä järjestöt tekevä. – Haluan vaikuttaa siihen, että järjestöjen toimintamahdollisuudet säilyvät, vaikka yhteiskunnan taloudelliset voimavarat vähenevät. MLL:n lähes 30 000 vapaaehtoista tuo turvaa tähän päivään ja luottamusta tulevaan, Kalland toteaa.

Liittokokouksessa valittiin puheenjohtajan lisäksi liittovaltuuston puheenjohtajaksi varatuomari, hallintojohtaja Tarja Larmasuo sekä liittovaltuuston varapuheenjohtajiksi ekonomi Harri Tilli ja opetusneuvos Kristiina Laitinen. Myös liittovaltuuston 38 jäsentä valittiin kokouksessa seuraavalle kolmivuotiskaudella, joka kaikilla valituilla alkaa 1. tammikuuta 2021.

MLL-yhteisö vahvasti mukana luomassa järjestön tulevaisuutta

Liittokokouksessa hyväksyttiin MLL:n kolmivuotissuunnitelma, jota on koko liittoyhteisön voimin työstetty viimeisen vuoden ajan. Suurin työ tehtiin digitaalisella alustalla käydyissä keskusteluissa, joihin kutsuttiin mukaan järjestön luottamushenkilöitä, vapaaehtoisia ja työntekijöitä. Kaikkiaan yli 700 henkilöä oli mukana teemoittain jaetuissa keskusteluissa kommentoimassa, ideoimassa ja suunnittelemassa.

– Laaja järjestökeskustelu antaa hyvän pohjan lähteä toteuttamaan tavoitteita paikallistasolla, alueilla ja valtakunnallisesti. MLL:n voima on yli 500 aktiivisessa paikallisyhdistyksessä, pääsihteeri Milla Kalliomaa kiittelee.

Kolmivuotissuunnitelman mukaan liitto panostaa tulevina vuosina vapaaehtoisuuden vahvistamiseen, digitaalisuuden hyödyntämiseen kasvokkain kohtaamisen rinnalla sekä lasten ja nuorten tulevaisuususkon ja -taitojen vahvistamiseen.

100-vuotista taivaltaan lasten hyvinvoinnin hyväksi tänä vuonna juhliva Mannerheimin Lastensuojeluliiton liittokokous pidettiin Helsingissä. Ensimmäistä kertaa liiton historiassa jäsenistön oli mahdollista seurata liittokokousta eri puolilla Suomea nettistriimin kautta.

 

Lisätietoja:
puheenjohtaja, professori Mirjam Kalland, p. 040 7677 225
pääsihteeri Milla Kalliomaa, p. 040 838 6778
viestintäpäällikkö Maria Gnosspelius, p. 050 325 6126 

Avainsanat

Kuvat

MLL:n puheenjohtajana jatkaa kasvatustieteen tohtori, professori Mirjam Kalland. Kuva: MLL / Samuli Miettinen
MLL:n puheenjohtajana jatkaa kasvatustieteen tohtori, professori Mirjam Kalland. Kuva: MLL / Samuli Miettinen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Toinen linja 17
00530 Helsinki

075 32451http://www.mll.fi

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on avoin kansalaisjärjestö, joka edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia. Vuonna 2020 liitto juhlii satavuotista taivaltaan lasten hyvinvoinnin edistäjänä. MLL:n tavoitteena on lapsiystävällinen Suomi. MLL tarjoaa eri elämäntilanteissa vertaistukea, monipuolista toimintaa sekä osallistumisen ja vaikuttamisen mahdollisuuksia. Suomen suurimpaan lastensuojelujärjestöön kuuluu 86 000 jäsentä, 547 paikallisyhdistystä, 10 piirijärjestöä ja keskusjärjestö. www.mll.fi  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Koronapandemia haastaa uusien seiskaluokkalaisten yläkoulun alkua – vanhempi, näin puhut nuorellesi poikkeusoloista11.8.2020 06:06:00 EESTTiedote

Huoli nuorten henkisestä hyvinvoinnista, yksinäisyydestä ja murrosiän oireilusta nousevat jatkuvasti esille Mannerheimin Lastensuojeluliiton Vanhempainpuhelimessa ja -netissä. MLL:n Nuortennetissä nuoret ovat jutelleet koronaviruksesta, pöpökammosta ja mitä tekemistä keksisivät, kun koronapandemian takia ei voi tavata kavereita ja harrastaakaan ihan entiseen tapaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme