POP Pankkikeskus osk

Mobiilimaksamisen suosio kasvaa koko ajan

Jaa

POP Pankin tilastojen mukaan mobiilimaksaminen käy vilkkaana. Google Pay -maksukäyttäytymisessä on paikkakunnittain merkittäviä eroja kevääseen nähden.

POP Pankki on tarjonnut Apple Pay -mahdollisuuden joulukuusta 2021 ja Google Pay -mahdollisuuden helmikuusta 2022 alkaen. POP Pankin rekisteröimien Google Pay -maksutapahtumien määrä on kasvanut 200 prosenttia, kun verrataan ensimmäistä kokonaista tapahtumakuukautta eli maaliskuuta lokakuuhun. Apple Pay -maksutapahtumien määrä on kasvanut puolestaan lähes 350 prosenttia verrattaessa tammikuuta lokakuuhun.

Google Pay -ostosten arvo on noussut vastaavassa kuukausikohtaisessa vertailussa hieman yli 200 prosenttia ja Apple Pay -ostosten arvo reilut 330 prosenttia. Keskimäärin kuukausittainen kasvu on ollut sekä arvolla että maksutapahtumamäärillä mitattuna molempien maksusovelluksien osalta parinkymmenen prosentin luokkaa.

Mobiilimaksaminen kohdentuu kevään tavoin euroilla mitattuna ruoka- ja vaateostoksiin. Volyymilla tarkasteltuna työpaikkaruokailu nousee sekä Apple Pay- että Google Pay -maksutapahtumien kärkeen.

Ikäprofiililtaan Apple Pay -maksaminen keskittyy vahvasti 20–30-vuotiaisiin, kun taas Google Pay -maksajien profiili on huomattavasti laajempi, aktiivikäyttäjäryhmän ollessa 20–45-vuotiaat. Siinä missä Apple Payn käyttäjämäärät hiipuvat pian 60 ikävuoden jälkeen, Google Pay -käyttäjissä löytyy aktiivisia aina 75 ikävuoteen saakka.

Paikkakuntalistauksessa muutoksia

Paikkakunnittain tarkasteltuna Apple Payta käytetään aktiivisesti samoissa kaupungeissa kuin keväällä 2022. Sen sijaan Google Pay -paikkakunnissa on ollut muutoksia. Seinäjoki pitää edelleen ykkösasemaa, mutta esimerkiksi Tampere on kiilannut Helsingin ohi ja Oulu on ottanut Lapuan paikan.

”Mobiilimaksamisen TOP-paikkakunnat edustavat edelleen aktiivisia opiskelijakeskittymiä. Seinäjoen osuutta selittänee se, että POP Pankilla on hyvin vahva jalansija Pohjanmaalla. Silti on mielenkiintoista nähdä, miten esimerkiksi Tampere on kivunnut Helsingin ohi Google Pay -maksutapahtumissa. Yhtä kaikki mobiilimaksaminen on kasvanut huikeaa vauhtia. Yksi selittävistä tekijöistä on mobiilimaksamisen kätevyys”, toteaa POP Pankin mobiilimaksamisen asiantuntija, liiketoimintapäällikkö Harriet Gabrielsson.

TOP 5 -paikkakunnat
Apple Pay -maksajien keskuudessa
syksy vrt. kevät 2022

TOP 5 -paikkakunnat
Google Pay -maksajien keskuudessa
syksy vrt. kevät 2022
(kevään paikkakunnat suluissa)

Helsinki

Seinäjoki

Seinäjoki

Tampere (Helsinki)

Oulu

Oulu (Lapua)

Tampere

Helsinki (Vaasa)

Turku

Vaasa (Oulu)

POP Pankki julkaisi edellisen tiedotteen mobiilimaksamiseen liittyvistä tilastoistaan 5.5.2022

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

POP Pankkikeskus osk
POP Pankkikeskus osk
Hevosenkenkä 3
02600 Espoo

POP Pankki -ryhmä on yli 800 asiantuntijaa työllistävä suomalainen pankkiryhmä, johon kuuluu 19 POP Pankkia, verkossa toimiva vahinkovakuutusyhtiö Suomen Vahinkovakuutus Oy (POP Vakuutus), POP Pankkien keskusluottolaitos Bonum Pankki Oyj, POP Asuntoluottopankki Oyj ja POP Pankkikeskus osk. POP Pankki -ryhmän visiona on olla pankki, joka parhaiten yhdistää henkilökohtaisen ja digitaalisen palvelun, parhaan asiakastyytyväisyyden sekä nopean päätöksenteon. POP Pankilla on EPSI Ratingin Pankki ja rahoitus 2022 -tutkimuksen mukaan Suomen ja Pohjoismaiden tyytyväisimmät henkilö- ja yritysasiakkaat. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta POP Pankkikeskus osk

POP Pankin kansalaissuhdanne-ennuste: Suomen vienti ja tuonti yltävät työvoittoon, ensi vuonna talouden kasvu kääntyy laskuun15.12.2022 08:00:00 EET | Tiedote

POP Pankin tuoreen kansalaissuhdanne-ennusteen mukaan Suomen talous kasvaa tänä vuonna 1,8 prosenttia ennen kaikkea hyvän alkuvuoden ansiosta. Korkojen nousu ja epävarmuuden lisääntyminen ajavat kuitenkin koko euroaluetta taantumaan. Ensi vuonna Suomen talous supistuu 0,8 prosenttia. Riski huonommastakin talouskehityksestä on merkittävä sen mukaan esimerkiksi, miten Ukrainan tilanne kehittyy.

Kurikan ja Jämijärven POP Pankkien sulautuminen on hyväksytty14.12.2022 09:30:00 EET | Tiedote

POP Pankki -ryhmään kuuluvien Kurikan Osuuspankin ja Jämijärven Osuuspankin osuuskuntakokoukset hyväksyivät 12.–13.12.2022 järjestetyissä kokouksissaan ehdotetut sulautumisesitykset. Sulautuminen tapahtuu kesäkuun 2023 alussa ja pankki palvelee jatkossa Kurikan Osuuspankki nimellä hyödyntäen kuitenkin alueellisia konttorinimiä, jolloin esimerkiksi Jämijärven konttorin nimenä säilyy POP Pankki Jämijärvi.

POP Pankki: Energiahintojen ja korkojen nousu ovat realismia - Helsingissä ja Turussa kaukolämmölle on kovimmat hinnankorotuspaineet5.12.2022 14:00:00 EET | Tiedote

Kerros- ja rivitaloissa yleisimmän lämmitysmuodon, kaukolämmön, hintakehitys on muita lämmitysvaihtoehtoja maltillisempaa. Kuitenkin kaukolämmön hinnoissakin on nostopaineita etenkin Helsingin ja Turun seudulla. Energiahintojen lisäksi nousevat korot haastavat asuntovelkaisia. Sähkön alv-alennus on asiantuntija-arvion mukaan hyvä kädenojennus kotitalouksille, mutta sähkön hinta on edelleen korkea niille kotitalouksille, jotka kärsivät eniten hinnan noususta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme