Schneider Electric

Mobiilitunniste avaa oven kuntosalikävijälle Limingalla

Jaa
Limingan kunta on ottanut uuden urheiluhallin valmistumisen yhteydessä käyttöön modernin tilanvarausjärjestelmän, jolla mahdollistetaan tilan helppo varaaminen, maksaminen ja käyttäminen.
"Automaattisen järjestelmän ansiosta esimerkiksi kuntosalin varaustilanne näkyy aina reaaliaikaisena kaikille käyttäjille. Oma varaus on helppo tehdä nettiselaimen kautta", kertoo Limingan liikuntapalvelupäällikkö Janne Laamanen.
"Automaattisen järjestelmän ansiosta esimerkiksi kuntosalin varaustilanne näkyy aina reaaliaikaisena kaikille käyttäjille. Oma varaus on helppo tehdä nettiselaimen kautta", kertoo Limingan liikuntapalvelupäällikkö Janne Laamanen.
  • Limingan kunta on ottanut käyttöön tilanvarausjärjestelmän, joka yhdistää kulunvalvonnan reaaliaikaiseen näkymään tilojen saatavuudesta.
  • Ratkaisussa käyttäjä tekee ensin verkossa tilavarauksen kuntosalille. Varauksen maksamisen jälkeen käyttäjä saa matkapuhelimelle ladattavan mobiilitunnisteen.
  • Matkapuhelinta kulunvalvonnan lukijalle näyttämällä pääsy varattuun tilaan avautuu.
  • Seniortek Oy:n toteuttama ratkaisu nivoo yhteen Schneider Electricin EcoStruxure Security Expert kulunvalvontajärjestelmän, Asio-Datan tilanvarausjärjestelmän ja HID Signo lukijat sekä mobiilitunnisteet.

– Automaattisen järjestelmän ansiosta esimerkiksi kuntosalin varaustilanne näkyy aina reaaliaikaisena kaikille käyttäjille. Oma varaus on helppo tehdä nettiselaimen kautta, kertoo Limingan liikuntapalvelupäällikkö Janne Laamanen.

Kun käyttäjä on tehnyt ja maksanut tilavarauksen, järjestelmä lähettää automaattisesti matkapuhelimelle ladattavan mobiilitunnisteen. Matkapuhelinta kulunvalvonnan lukijalle näyttämällä pääsy varattuun tilaan varauksen ajankohtana avautuu. Mobiilitunnisteeseen perustuva kulunvalvonta korvaa Limingassa aikaisemmin käytössä olleen tekstiviestiavaukseen perustuneen järjestelmän.

Kun matkapuhelinta käytetään kulunvalvonnan tunnisteena, kaksivaiheinen tunnistautuminen saadaan helposti toteutettua, mikä lisää turvallisuutta.

– Kun varaukselle luvitettu kulkuoikeus on ladattu käyttäjän mobiililaitteeseen, kulkukorttien väärinkäytöksistä päästään eroon, sanoo tekninen johtaja Sami Nurmela ratkaisun toteuttaneesta Seniortek Oy:stä. Seniortek on suomalainen turvallisuusalan korkean teknologian laitteiden kehittäjä ja palveluntoimittaja.


Kuntosalin sisäänpääsyn voi hankkia kotisohvalta

Seniortekin e-Tilat järjestelmään sisältyvät automaattisesti ohjattavat sähkölukot, Schneider Electricin EcoStruxure Security Expert -järjestelmä ja Asio-Datan kehittämä varausjärjestelmä.

– Toteutettu ratkaisu on uniikki, sillä siinä tilanvaraus ja mobiilitunnistautuminen on integroitu yhteen. Prosessi on automatisoitu niin, että kulunvalvontaan ei tarvita pääkäyttäjää eikä mitään manuaalisesti toteutettavia vaiheita. Samalla myös fyysisten kulkulupien jakamisesta voidaan luopua, kertoo tuoteryhmäpäällikkö Mika Kepponen Schneider Electriciltä.

Ilmaiseksi ladattavalla älypuhelimen mobiilitunnisteiden hallintasovelluksella asiakas pystyy vaivattomasti avaamaan liikuntatilan oven oman vuoron alkaessa.

– Sovelluksen käyttö on ollut sujuvaa, ja liikuntatilojen käyttäjät voidaan nyt myös tunnistaa luotettavasti. Järjestämä on tuonut kuntosalin käyttöön uudenlaista joustavuutta ja saavutettavuutta, kun käyttöoikeuden voi hankkia näppärästi vaikka omalla kotisohvalla istuskellessa, Laamanen kertoo.


Lisätietoja:

Mika Kepponen, tuoteryhmäpäällikkö, Schneider Electric
puh. 050 594 8858, mika.kepponen@se.com

Sami Nurmela, Seniortek Oy
puh. 044 5400 462, sami.nurmela@seniortek.fi

Janne Laamanen, liikuntapalvelupäällikkö, Liminka
puh. 040 358 6345, janne.laamanen@liminka.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

"Automaattisen järjestelmän ansiosta esimerkiksi kuntosalin varaustilanne näkyy aina reaaliaikaisena kaikille käyttäjille. Oma varaus on helppo tehdä nettiselaimen kautta", kertoo Limingan liikuntapalvelupäällikkö Janne Laamanen.
"Automaattisen järjestelmän ansiosta esimerkiksi kuntosalin varaustilanne näkyy aina reaaliaikaisena kaikille käyttäjille. Oma varaus on helppo tehdä nettiselaimen kautta", kertoo Limingan liikuntapalvelupäällikkö Janne Laamanen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Schneider Electric
Schneider ElectricTietoa Schneider Electricistä

Schneiderilla tavoitteemme on, että energian saatavuus ja digitalisaation edut ovat kaikkien saatavilla.  Haluamme rakentaa sillan edistyksen ja kestävän kehityksen välille. Meille "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Olemme globaaleja, mutta toimimme lokaalisti. Kannatamme avoimia standardeja ja kumppaniverkostoja toimijoiden kanssa, jotka jakavat arvomme: merkityksellisyyden, monimuotoisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

https://www.se.com/fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Schneider Electric

Schneider Electricin uudet palvelut auttavat kiinteistönomistajia vähentämään energiakustannuksia ja tukevat kestävää kehitystä31.3.2023 08:13:00 EEST | Tiedote

Kiinteistöt kuluttavat noin 40 prosenttia tuotetusta energiasta ja aiheuttavat noin 30 prosenttia kaikista hiilipäästöistä. Schneider Electric vastaa kansainväliseen energiakriisiin lanseeraamalla uuden kiinteistöille tarkoitetun palveluvalikoiman, jonka avulla kiinteistöistä saadaan energiatehokkaampia. Schneider Electricin asiantuntijat ja teknologiaratkaisut auttavat kiinteistöjen omistajia ja käyttäjiä sekä rakennusurakoitsijoita ennakoimaan EU:n tavoitetta tehdä kaikista rakennuksista hiilineutraaleja vuoteen 2050 mennessä. Uusi palveluvalikoima on räätälöity vastaamaan Pohjoismaiden tarpeita Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa, sillä Schneider Electricillä on näiden Pohjoismaiden kiinteistöpalvelumarkkinoilla valmiiksi vahva asema. Tiedote, Espoo 31.3.2023 – Energianhallinta- ja automaatioratkaisujen digitalisaation edelläkävijäSchneider Electric on lanseerannut uudenlaisen valikoiman kiinteistöpalveluita, joiden avulla rakennuksen energiankulutusta ja hiilipäästöjä voidaa

Älykäs kiinteistönhallinta tehostaa Savilahden uuden kampuksen ylläpitoa29.3.2023 08:19:00 EEST | Tiedote

Savon ammattiopiston Savilahden uusi kampus hyödyntää modernia kiinteistönhallintajärjestelmää rakennusten ylläpidossa. Kiinteistönhallintajärjestelmään on liitetty suurin osa rakennusten kiinteistötekniikasta. Isossa osassa toimintoja on integraatiomahdollisuus automaatiojärjestelmään. Pilvipalveluna toimivan eValvomon kautta koko kampuksesta saadaan tietokoneen näytölle kattava kuva, ja laitteet on helppo paikantaa palvelun avulla. Tiedote, 29.3.2023 – Savon ammattiopiston moderni Savilahden kampus valmistui kesän 2022 lopulla. Kampuksen jokaisessa rakennuksessa on Schneider Electricin moderni kiinteistönhallintajärjestelmä, joka pitää kampuksen energiatehokkaana ja helposti hallittavana. Kiinteistönhallintajärjestelmän käyttöliittymä toimii internet-selaimella mistä tahansa, missä on käytössä verkkoyhteys. Schneider Electricillä ja Savon ammattiopistolla eli Sakkylla on sovittuna yhteinen maali, jota kohti projektin aikana on menty. – Meillä on alusta asti ollut ideana, että olemme

Enerz Group on Suomen ensimmäinen Schneider Electric Sustainability Impact Award -voittaja27.3.2023 14:26:53 EEST | Tiedote

Enerz Group palkittiin poikkeuksellisesta työstä, jota se on tehnyt asiakkaidensa hiilipäästöjen vähentämiseksi. Uusi palkinto on osa Schneider Electricin aloitetta, jonka avulla sen kumppanit voivat kehittää toimintaansa entistäkin kestävämmäksi. Tiedote, 27.3.2023 – Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistuneen Schneider Electricin Sustainability Impact Award -palkinnon voittajaksi Suomessa on valittu Enerz Group. Enerz Group palkittiin työstään vastuullisuuden parissa. Enerz Group onnistui saavuttamaan merkittävän läpimurron kehitystyössään, jossa laaja ohjelmisto- ja energia-asiantuntijoiden tiimi loi ainutlaatuisen energiahankekonseptin. Konsepti mahdollistaa kiinteistöjen energiatehokkuuden ja hiilijalanjäljen pienentämisen tuomalla kiinteistöihin tarvittavan älykkyyden ja laitteet. Lisäksi Enerz Groupin ainutlaatuinen energiahankekonsepti on osoittautunut erittäin tehokkaaksi, sillä hankkeissa on onnistuttu jopa puolittamaan asiakkaan primäärienergian tarve. Tämä on

Enerz Group ja Integrio Oy ovat Schneider Electricin uudet Master-tason EcoXpertit™ Suomessa22.3.2023 09:16:00 EET | Tiedote

EcoXpert™ on Schneider Electricin koulutettu kumppani, joka on erikoistunut EcoStruxure™-teknologiaan ja mahdollisuuksiin, joita teknologia tarjoaa yhteisille asiakkaille. Kumppanuusohjelman korkeimman eli Master-tason sertifiointi vaatii koulutusohjelman läpäisyä ja vankkaa, todennettua kokemusta vaativien järjestelmien toteutuksesta. Kumppanuusohjelma takaa, että Schneider Electricin EcoStruxure-kumppaneilla on aina käytössään uusin tieto ja osaaminen. Tiedote, 22.3.2023 – Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistuneen Schneider Electricin kumppanuusohjelma EcoXpert Partner Program yhdistää Schneider Electricin ja eri alojen ratkaisutoimittajien maailmanlaajuisen verkoston. Kumppanuusohjelma tarjoaa monitasoista asiantuntijakoulutusta ja antaa arvokasta osaamista ja taitoja, joita tarvitaan älykkäämpien rakennusten ja kotien luomiseen. EcoXpert-kumppanit auttavat Schneider Electricin EcoStruxure™-järjestelmien käyttöönotossa kaikkialla maailmassa. Ensimmäiset suomalaiset

Etähallinta tuo turvaa aurinkovoimalan tuotantoon14.3.2023 08:13:00 EET | Tiedote

Tampereen Teiskossa sijaitseva aurinkovoimala hyödyntää Schneider Electricin etävalvontaa, jonka avulla voimalan tilasta saadaan reaaliaikaista tietoa. Aurinkovoimala muodostaa Tampereen Ilokkaanpuiston kerrostaloalueen kanssa hajautetun energiayhteisön tuottamalla sinne vuodessa yli 700 megawattituntia energiaa. Tiedote, 14.3.2023 – Tampereen Teiskon Koivistonkylään rakennettu aurinkovoimala tuottaa energiaa noin 716 megawattituntia vuodessa. Schneider Electric on yhdessä sähkönjakelujärjestelmän tarjoaja POK Oy:n kanssa toimittanut voimalaan muuntamon ja ohjausjärjestelmän, jonka avulla voimalaa voidaan valvoa ja etäohjata helposti. Etävalvonnan ansiosta puistoon on jatkuvasti saatavilla reaaliaikainen näkymä ja mahdollisiin vikatilanteisiin voidaan reagoida heti, eikä energiantuotantoon pääse syntymään pitkiä katkoksia. Aurinkovoimala on osa Arkta Rakennus Oy:n Tampereen Koivistonkylään rakentamaa Ilokkaanpuiston kerrostaloaluetta. Kyseessä on hajautettu energiayhteisö, jossa Teisko

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme