HSL Helsingin seudun liikenne

MobilePaylla voi nyt maksaa HSL-sovelluksessa

Jaa

HSL-sovellukseen tulee uusi vaihtoehto matkalippujen maksamiseen, sillä kertamaksulliset liput voi nyt maksaa MobilePaylla.

HSL-sovellukseen kertaostokset voi nyt maksaa MobilePaylla. Kertamaksullisia lippuja ovat kaikki kerta-, kausi- ja vuorokausiliput, jotka HSL-sovelluksen käyttäjä
maksaa yhdellä kertaa. Suoraveloitettavia jatkuvia lipputilauksia ei voi toistaiseksi maksaa MobilePaylla.

MobilePayhin rekisteröitynyt käyttäjä, jolla on maksusovellus asennettuna mobiililaitteeseensa, voi maksaa lippunsa vaivattomasti niin, että hän syöttää MobilePay-sovellukseen salasanansa ja varmistaa ostonsa pyyhkäisemällä.

”Haluamme tehdä palveluistamme asiakkaillemme mahdollisimman helppoja ja samalla tarjota heille ajantasaisia maksutapoja. MobilePayta on toivottu maksutavaksi sovellukseemme jo pitkään”, lähimaksamisen tuotepäällikkö Satu Piiparinen HSL:stä sanoo.

”Yli puolet kertalipuistamme ja yhä suurempi osa kausilipuistamme ostetaan HSL-sovelluksella, jota on ladattu puhelimin jo noin kaksi miljoonaa kertaa. Uskon, että sovelluksen suosio kasvaa entisestään, kun siihen tulee uusia maksutapoja.”

MobilePayn käyttö edellyttää älypuhelinta tai muuta puhelinliittymällä varustettua mobiililaitetta. Kun käyttäjä on ladannut MobilePay -sovelluksen laitteeseensa, hänen on liitettävä maksusovellukseen puhelinnumeronsa sekä maksukorttinsa tiedot.

Mobiilimaksamisen suosio joukkoliikenteessä kasvaa koko Suomessa

Mobiilimaksamisen suosio joukkoliikenteessä on kasvanut viime vuosina räjähdysmäisesti. Pelkästään MobilePayn käyttö joukkoliikenteen maksutapana kasvoi viime vuonna koko maassa 735 prosenttia verrattuna vuoteen 2018. Joulukuussa 2019 MobilePaylla ostettiin yli 120 000 joukkoliikenteen matkalippua.

MobilePay on käytössä HSL:n lisäksi muun muassa VR:n, Onnibussin ja yli 20 kunnan ja kaupungin joukkoliikennepalvelut kattavan PayiQ:n sovelluksissa.

”Joukkoliikenteen matkalippuja hankittaessa nopeus ja helppous ovat tärkeitä asioita. Harvalla on enää mukana käteistä lipun ostamiseen. Kun HSL tulee mukaan, MobilePay käy julkisessa liikenteessä maksutapana kaikissa suurimmissa kaupungeissa sekä lähes kaikilla palveluntarjoajilla”, MobilePay Suomen varatoimitusjohtaja Noona Puusniekka sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Satu Piiparinen
Lähimaksamisen tuotepäällikkö
HSL
050 3788 936
Satu-Pauliina.Piiparinen@hsl.fi

Noona Puusniekka
Varatoimitusjohtaja
Mobile Pay
040 777 1500
noona.puusniekka@mobilepay.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 390 työntekijää ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain yli 370 miljoonaa matkaa, mikä on 66 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

MobilePay

MobilePay on Pohjoismaiden johtava mobiilimaksuratkaisu, joka on ilmainen kaikkien pankkien asiakkaille. Sovellus toimii kaikilla yleisimmillä älypuhelimilla, kaikilla korteilla ja kaikissa maksutapahtumissa, kuten kuluttajien välisissä maksuissa, sovelluksissa, verkkokaupoissa, pienemmissä myymälöissä, suurilla ketjuilla, kansalaisjärjestöjen varainkeruussa, toistuvissa maksuissa ja laskujen maksussa.

Suomessa on jo yli 1,2 miljoonaa MobilePay-käyttäjää. Vuoden 2019 aikana tehtiin yli 21 miljoonaa siirtoa, eli kasvua edelliseen vuoteen tuli 123 prosenttia. Kokonaisuudessaan MobilePaylla siirrettiin vuonna 2019 lähes 626 miljoonaa euroa. MobilePay Suomi on osa MobilePay-konsernia.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme