Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Monikulttuuriset lapset tarvitsevat tukea varhaisesta vaiheesta lähtien – Diak vastaa tarpeeseen erikoistumiskoulutuksella

Jaa
Monikulttuurisen varhaiskasvatuksen asiantuntijan erikoistumiskoulutus antaa varhaiskasvatuksen ammattilaisille uusia välineitä monikulttuuristen lasten kohtaamiseen.

Monikulttuuriset lapset tarvitsevat varhaiskasvatuksessa tukea ja kulttuurisen moninaisuuden huomioimista. Lapset kaipaavat tukea erityisesti yhdenvertaisuuden kokemisessa lapsiryhmässä sekä kulttuurisen ja kielellisen identiteetin rakentumisessa. 

Diakonia-ammattikorkeakoulu vastaa tarpeeseen uudella verkkokoulutuksella, jossa varhaiskasvatuksen ammattilaiset pääsevät erikoistumaan monikulttuuriseen varhaiskasvatukseen. Koulutus antaa ammattilaiselle viimeisintä tutkittua ja ammatillista tietoa monikulttuurisen lapsen kasvusta sekä kehityksen ja oppimisen edistämisestä. 

Diakonia-ammattikorkeakoulun sosiaalialan lehtori Marjaana Marttila-Ojalan mukaan koulutuksesta on hyötyä kaikille varhaiskasvatuksen työntekijöille, joita kiinnostaa monikulttuurisen osaamisensa kehittäminen. 

– Monet varhaiskasvatuksen työntekijät kokevat tarvitsevansa uusia välineitä voidakseen tukea eri taustoista tulevia lapsia ja perheitä. Koulutuksessa hyödynnetään systeemistä lähestymistapaa, jossa lapsen kasvuympäristö huomioidaan kokonaisvaltaisesti, Marttila-Ojala avaa. 

Koulutus toteutetaan ensimmäistä kertaa 

Erikoistumiskoulutus on suunnattu korkeakoulututkinnon (muun muassa sosionomi (AMK) ja kasvatustieteen kandidaatti) tai ammattikorkeakouluja edeltäneen opistoasteen tutkinnon suorittaneille (esim. sosiaalikasvattaja). Hakijalla tulee olla työkokemusta varhaiskasvatuksesta tai lapsi- ja perhepalveluista. 

30 opintopisteen laajuinen verkkokoulutus alkaa syyskuussa 2023 ja päättyy toukokuussa 2024. Se järjestetään tulevana lukuvuonna ensimmäistä kertaa. Hakuaika koulutukseen päättyy 16.4.2023. 

Koulutus muodostuu kuudesta opintojaksosta, jotka käsittelevät muun muassa kulttuurisensitiivistä työotetta, monikulttuurisen lapsiryhmän ohjausta, monikulttuuristen perheiden tukemista sekä yhdenvertaisuutta. 

Koulutuksen toteuttajina toimivat yhteistyössä Diakonia-ammattikorkeakoulu, Arcada, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu ja Tampereen ammattikorkeakoulu. 

Lue lisää koulutuksesta Diakin verkkosivuilta. 

 

Lisätiedot: 

Diakonia-ammattikorkeakoulun sosiaalialan lehtori Marjaana Marttila-Ojala, marjaana.marttila-ojala@diak.fi, p. 040 509 1371  

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kyläsaarenkuja 2
00580 HELSINKI

http://www.diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme