Monimuotoiset perheet -verkosto

Monimuotoiset perheet -verkosto hallituksen kehysriihelle: Kiitos!

Jaa

Perhevapaat laajenevat monimuotoisten perheiden osalta. Yhden vanhemman perheiden, adoptioperheiden ja monikkoperheiden vanhempainvapaat ovat vihdoin samalla viivalla muiden perheiden kanssa.

Monimuotoiset perheet -verkosto esittää vuolaat kiitokset Suomen hallitukselle hyvistä ehdotuksista juuri päättyneessä kehysriihessä.

Hallitus päätti keskiviikkona, että adoptiovanhemman vanhempainrahakausi pidennetään 233 arkipäivään ja 7 vuoden yläikäraja vanhempainvapaista poistuu. Monikkoperheiden isille myönnetään isyysraha pidennettynä ja lapsesta yksin huolehtivalle äidille myönnetään oikeus isyysrahaa vastaaviin vanhempainpäivärahapäiviin.

Monimuotoiset perheet tuodaan hallituksen tuoreen kehysriihipäätöksen samalle viivalle muiden perheiden kanssa perhevapaiden osalta.

-          Iso kiitos hallitukselle rohkeudesta ja halusta parantaa monimuotoisten perheiden ja niissä elävien lasten asemaa! iloitsee verkoston projektipäällikkö Anna Moring.

Monimuotoiset perheet -verkosto on ajanut pitkään perhevapaiden yhdenvertaisuutta. Nyt tehty parannus otetaan kiitollisena vastaan pitkäaikaisen vaikuttamistyön tuloksena. Pitkään vaivannut perhevapaiden epätasa-arvoisuus voidaan nyt jättää historiaan ja kääntää uusi lehti suomalaisessa perhepolitiikassa.

-          Työn ja perheen yhdistäminen edellyttää samoja mahdollisuuksia kaikille perheille perhemuodosta riippumatta. Tämä on suuri harppaus suomalaisten perheiden tasa-arvon toteutumisessa, päättää projektipäällikkö Anna Moring.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anna Moring
Projektipäällikkö
Monimuotoiset perheet -verkosto
Kaikkien perheiden Suomi -hanke
050 3750832
anna.moring@monimuotoisetperheet.fi

Tietoja julkaisijasta

Monimuotoiset perheet -verkosto
Monimuotoiset perheet -verkosto
Hämeentie 29
00500 HELSINKI

http://www.monimuotoisetperheet.fi

Monimuotoiset perheet -verkosto on kymmenen suomalaisen perhejärjestön yhteistyöverkosto, johon kuuluvat Adoptioperheet ry, Familia ry, KÄPY – Lapsikuolemaperheet ry, Lapsettomien yhdistys Simpukka ry, Perhehoitoliitto ry, Sateenkaariperheet ry, Suomen Monikkoperheet ry, Suomen Nuoret Lesket ry, Suomen Uusperheiden Liitto ry ja Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Monimuotoiset perheet -verkosto

Hallituksen esitykseen lapsenhuoltolaista palautettava mahdollisuus sopia lapsen ja sosiaalisen vanhemman tapaamisista8.6.2018 07:00:00 EESTTiedote

Hallitus on antamassa lähiaikoina esitystä lapsenhuoltolain kokonaisuudistuksesta. Esitys vaikuttaa kokonaisuudessaan lupaavalta ja sisältää lapsen oikeuksien kannalta merkittäviä uudistuksia. Monimuotoiset perheet -verkosto kuitenkin vaatii, että hallituksen esitykseen palautetaan uudistusta valmistelleen työryhmän tekemä esitys mahdollisuudesta sopia lapsen ja sosiaalisen vanhemman tapaamisista. Sopimusmahdollisuudesta luopumisen perustelut eivät ole vakuuttavia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme