Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry

Monipuolinen kattaus erilaisia kiertotalousesimerkkejä

Jaa

Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry:n jäsenet ovat keskeisiä toimijoita nykyisissä ja tulevaisuuden kiertotalousratkaisuissa ja ovat aktiivisesti soveltamassa uusia digitalisaation mukanaan tuomia mahdollisuuksia sekä uudenlaisia kumppanuuksia. Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry on kerännyt jäsenyrityksiltään esimerkkejä kiertotalouden mukaisista tuotteista ja palveluista. Kiertotalousesimerkit on nyt koottu yhteen ja niihin voi tutustua YTP:n nettisivuilla.

Kiertotalousesimerkkien avulla voi helposti tutustua kiertotalousajatteluun ja sen mukanaan tuomiin liiketoimintamahdollisuuksiin.

- Esimerkit kiertotaloudesta ovat hyödyllisiä, sillä niiden avulla kiertotalous on helpommin ymmärrettävissä ja havainnollistettavissa, YTP:n asiantuntija Anna Virolainen sanoo.

YTP:n kokoamat esimerkit ovat vain pintaraapaisu kiertotalouden mahdollisuuksista ja ilmentymistä ympäristöliiketoiminnassa Suomessa. YTP:n jäseniin kuuluu kattava joukko jätehuollon, kierrätyksen ja purkamisen palvelutoimittajia, käsittelijöitä, laite- ja teknologiavalmistajia sekä konsultteja, jotka omalla osaamisalueellaan ovat kansallisia, jopa globaaleja kiertotalouden edelläkävijöitä.

Kiertotalous edellyttää kaikkien yhteiskunnan toimijoiden osallistumista, sillä kiertotalous synnytetään kaikkien toimesta.

- On tärkeää, että tieto kiertotaloudesta kiirii yhteiskunnassa ja esimerkit ovat tässä oiva työkalu, kiteyttää Anna Virolainen.

Tutustu YTP:n kiertotalousesimerkkeihin ja havainnollistavaan kuvaan nettisivuillamme:

http://www.ytpliitto.fi/fin/ajankohtaista/kiertotalousesimerkkeja/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anna Virolainen, asiantuntija, 0400 987 805, anna.virolainen(at)ytpliitto.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry
Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry
Eteläranta 10
00131 Helsinki

09 172 841, ytpliitto@ytpliitto.fihttp://www.ytpliitto.fi

Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry on ympäristöalalla toimivien yritysten elinkeinopoliittinen järjestö, joka vaikuttaa alan toimintaedellytyksiin, antaa tietoa alan kehittämistarpeista päättäjille, kertoo alan kehitysnäkymistä sidosryhmilleen ja tiedottaa alan muutoksista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP ry

Markkinapaikasta kiertotalouden digiloikka -seminaari 19.4.2018 Helsingissä18.4.2018 13:16Kutsu

Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP järjestää Markkinapaikasta kiertotalouden digiloikka -seminaarin 19.4.2018 Helsingin Messukeskuksessa. Seminaari kokoaa yhteen laajan joukon ympäristöalan asiantuntijoita. Seminaarissa luodaan ensin katsaus Suomen kiertotalouden näkymiin, minkä jälkeen keskustellaan ympäristöalan ajankohtaisesta isosta kysymyksestä, jätteiden ja sivuvirtojen sähköisestä markkinapaikasta.

YM:n jätelakiehdotus vaarantaa tervettä kilpailua ja rikkoo hallitusohjelmaa10.3.2017 12:36Tiedote

Ympäristöministeriön asettaman työryhmän ehdotus jätelain muuttamisesta julkaistaan tänään. Ehdotuksen mukaan jätelailla poikettaisiin uudesta hankintalaista antamalla huomattavasti laajempia etuoikeuksia jätealan kunnallisille toimijoille. Lisäksi työryhmä esittää, että hallitusohjelman kirjausta kuntien yksinoikeuksien rajaamisesta asumisessa syntyvään jätteeseen ei toteutettaisi sellaisenaan. Työryhmä oli hyvin erimielinen. Ympäristöteollisuus ja -palvelut YTP jätti Suomen Yrittäjien ja Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n kanssa yhteisen eriävän mielipiteen työryhmän loppuraporttiin.

Vaikutusten arviointi: Jätelain yksinoikeuksien rajaaminen edistää kierrätystä ja kilpailua25.8.2016 10:58Tiedote

YTP tilasi keväällä vaikutusten arvioinnin Ramboll Finland Oy:ltä ja Lexia Asianajotoimisto Oy:ltä hallitusohjelman mukaisesta jätelain muuttamisesta siten, että kunnille jätelaissa annetut yksinoikeudet rajataan asumisessa syntyviin jätteisiin. Valmistuneen arvioinnin mukaan muutos parantaa Suomen mahdollisuuksia saavuttaa asetettavat kierrätysvelvoitteet ja lisää kilpailua jätehuollossa.

Elinkeinoelämän keskusliiton PK-johtaja, Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja ja Ympäristöteollisuuden toimitusjohtaja: Hankintalaki turvaa terveen kilpailun, eikä vaaranna pk-sektorin jätehuoltopalveluja28.4.2016 12:45Tiedote

Uusi hankintalaki on valmisteilla ja tulossa eduskunnan käsittelyyn lähikuukausien aikana. Julkisessa keskustelussa on noussut esiin väärinkäsityksiä hankintalain uudistuksen vaikutuksista jätehuollon tulevaisuuteen pienten ja keskisuurten yritysten kannalta. Kuntapuolen näkemyksissä on annettu jopa ymmärtää, että yritysten palveluiden saanti olisi vaarassa. Näin asia ei ole.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme