Etanoliautoilijat ry

Moottoripyöräkin voi nyt olla ekologinen – E85-bioetanolia tankkiin ensimmäisenä maailmassa

Jaa

Pirkkalalainen cleantech yritys StepOne Tech Oy on ensimmäisenä maailmassa kehittänyt eFlexfuel E85-päivityksen, jota nyt voidaan hyödyntää niin moottoripyörissä, mönkijöissä kuin vesijeteissäkin entistä helpommin. Teknologia mahdollistaa joustavan tankkaamisen E85-bioetanolin ja normi bensan välillä. Voit tankata kumpaa polttoainetta tahansa tai mitä tahansa näiden seosta. E85-päivitys voidaan tehdä lähes mihin tahansa perinteisen sähköisenruiskutuksen omaaviin kulkuvälineisiin.

Uusi patentoitu teknologia valloittaa maailmaa

”Nyt myös moottoripyöräilijä voi aina valita edullisimman polttoaineen. Lisäksi monelle erittäin rakasta harrastusta voi nyt toteuttaa ajamalla kotimaisella E85-bioetanolilla ilman turhaa huolta ympäristön kuormittamisesta” kertoo StepOne Tech Oy:n Suomen maajohtaja Vesa Vaine. ”eFlexMoto Pro -teknologia on patentoitu Yhdysvalloissa asti, joten voimme puhua ainutlaatuisesta suomalaisesta cleantech innovaatiosta.” jatkaa Vaine.

Pelkästään Suomessa etanolipäivitys on mahdollista tehdä arvioilta yli sataantuhanteen moottoripyörään. Globaalisti E85-päivityksen kanssa yhteensopivia moottoripyöriä löytyy satoja miljoonia.

Helppo tapa osallistua päästöjen vähentämiseen ja säästää luontoa

Etanolipäivitys ja E85-bioetanolin käyttö on ennen kaikkea ekoteko. Kun moottoripyörä tai mönkijä päivitetään kulkemaan bioetanolilla, vähenee samalla fossiilisen öljyn kulutus ja ilmastopäästöt jopa 80 prosenttia.

”Moottoripyöräily, mönkijöillä ajo tai vaikka vesiskootterilla kurvailu on lähes 100 % hupitoimintaa. Nyt näitäkin asioita voi tehdä hyvällä omallatunnolla säästäen ympäristöä.” sanoo Etanoliautoilijat ry:n toiminnanjohtaja Vilhartti Hanhilahti. Vaikka Etanoliautoilijat ry:n toiminta on keskittynyt autoihin, niin yhdistyksen keskeinen tavoite on vähentää liikenteen päästöjä E85-bioetanolilla kaikissa kulkuneuvoissa. ”Ranskan Pariisissa on muunnettu lakaisukoneitakin bioetanolille, tällä kyseenomaisella suomalaisella teknologialla.” Hanhilahti kertoo.

Mikä on E85-päivitys?

E85-päivityksessä moottoripyörään tai vaikka mönkijään asennetaan lisälaite, jonka jälkeen ajoneuvo on flexifuel-kulkuneuvo eli se voi käyttää E85-biopolttoainetta tai bensiiniä tai mitä tahansa niiden sekoitusta. E85-päivitys maksaa avaimet käteen periaatteella asennettuna alle 600 €.

Mitä on E85-bioetanoli?

E85-bioetanoli on Suomessa jätteistä ja tähteistä valmistettu kotimainen biopolttoaine. Se vähentää ilmastopäästöjä bensiinin nähden jopa 80 % ja tuo lisää tehoa ja vääntöä korkeamman oktaaniluvun takia. Suomessa E85-bioetanolia myydään yli 160:lla ABC-, St1- ja Shell-asemalla ympäri maata.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Etanoliautoilijat ry
Etanoliautoilijat ry
Myllyhaantie 6 D 1
33960 Pirkkala

Etanoliautoilijat ry on keväällä 2020 perustettu etujärjestö. Yhdistyksen tavoitteena on edistää entistä laadukkaampaa ilmastotyötä liikennesektorilla tukemalla vaikuttavuudeltaan ja kustannuksiltaan tehokkaiden keinojen käyttöönottoa sekä nykyisen sääntelyn kehittämistä siten, että ilmastoystävälliset käyttövoimat, kuten E85 -biopolttoaine, saatetaan tasavertaiseksi ratkaisuksi muiden käyttövoimien rinnalle.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etanoliautoilijat ry

15 miljoonaa euroa lisää lehtijakeluun, uusiutuvien käytön lisäämiselle liikenteessä ei euroakaan26.9.2022 14:00:00 EEST | Tiedote

Hallituksen talousarvioesitys 2023 sisältää ilmastolle ja tieliikenteen päästöjen alentamiselle karua luettavaa. Hallitus onkin poistamassa tuet, joita on tähän asti maksettu fossiilisilla polttoaineilla kulkevien henkilöautojen päivittämiseksi uusiutuville polttoaineille. Samaan aikaan 15 miljoonan euron lisärahan on saamassa sanomalehtien jakelu. Linjaus kertoo paljon hallituksen suhtautumisesta ilmastonmuutoksen torjunnan tärkeyteen.

Puoli miljoonaa vähäpäästöistä autoa lisää – autojen etanolipäivityksissä läpimurto1.12.2021 16:00:09 EET | Tiedote

Pirkkalalainen henkilöautojen etanolipäivitys eFlexPlus on saanut uuden sukupolven. Läpimurron myötä lähes 2 miljoonaa bensiini- ja hybridiautoa on teknisesti mahdollista muuttaa käyttämään kotimaista uusiutuvaa E85-bioetanolia. Päivitetty auto on täysiverinen flexifuel-auto eli autoon voi tankata E85-bioetanolia, bensiiniä tai mitä tahansa niiden sekoitusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme