Moovy: Mullistavan helppoa pysäköintiä

Jaa

Pysäköintiä helpottava ja nopeuttava Moovy-sovellus on otettu käyttöön Jyväskylässä Jyväs-Parkin pysäköintikohteissa sekä kadunvarsipysäköinnissä. Nyt yhdellä puhelimeen ladattavalla sovelluksella voi hallinnoida kaikkia pysäköintitapoja. Tätä ei ole mahdollistanut vielä yksikään toinen sovellus Jyväskylässä.

Palvelua on helppo käyttää. Sovellukseen kirjaudutaan asiakkaaksi puhelinnumerolla. Sovellukseen lisätään vielä auton/autojen rekisteritunnukset sekä maksukorttitiedot. Ajettaessa pysäköintitaloon kamerajärjestelmä tunnistaa auton rekisterikilven ja pysäköinti käynnistyy. Lipuketta ei enää tarvita, mikä vähentää pysäköinnin ympäristökuormaa huomattavasti. Kun auto ajetaan ulos, puomi aukeaa automaattisesti ja pysäköinti loppuu. Sovellus näyttää reaaliaikaisesti pysäköintiajan, ja veloittaa maksut jälkikäteen käyttäjän ilmoittamalta maksukortilta.

Kadunvarsipysäköinnissä sovellus tunnistaa puhelimen GPS-paikannuksen avulla, mille pysäköintivyöhykkeelle auto on pysäköitynä. Pysäköintiajan voi valita itse ja sitä voi myös lyhentää tai pidentää tarpeen mukaan.

Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi Android- ja iOS-puhelimiin. Moovyn palvelumaksu on 0,49€/pysäköinti, kuitenkin enintään 4,95 euroa kuukaudessa. Sovelluksen on tehnyt tamperelainen Finnpark yhteistyökumppaneidensa kanssa. Moovy on käytössä Tampereen kadunvarsipysäköinnissä sekä lähes kaikissa pysäköintitaloissa. Sovellusta on tarkoitus kehittää koko ajan kattavammaksi palveluksi valtakunnallisesti ja näin tehdä pysäköinnistä entistäkin vaivattomampaa. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hannu Leskinen, 040 765 3735, hannu.leskinen@jyvas-parkki.fi
Jyväs-Parkki Oy, toimitusjohtaja

Ali Lattunen 040 508 6142, ali.lattunen@finnpark.fi
Finnpark Oy / Moovy, johtava asiantuntija

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväs-Parkki Oy
Hannikaisenkatu 22 B
40100 Jyväskylä

http://www.jyvas-parkki.fi/

Jyväs-Parkki Oy on Jyväskylän Kaupungin omistama yhtiö, joka vastaa Jyväskylän keskusta-alueen pysäköintitalotoiminnasta. Lisäksi yhtiö vastaa Jyväskylän kadunvarsipysäköinnistä. Kymmenessä pysäköintitalossa on yhteensä noin 4600 autopaikkaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväs-Parkki Oy

Jyväs-Parkki ja Jyväskylän kaupunki kehittävät yhdessä kaupunkikeskustaa: Viime vuodenvaihteessa kiitosta saanut ilmaisen parkkilauantain kampanja jatkuu lokakuussa29.9.2022 08:34:01 EEST | Tiedote

Ydinkeskustan elinvoiman lisääminen ja tukeminen on sydämen asia niin Jyväskylän kaupungille kuin sen monille yhteistyökumppaneille. Valmisteilla on kymmeniä toimenpiteitä infrastruktuurin ja tilojen pitkän aikavälin kehittämisestä yksittäisiin kampanjoihin. Yhtenä merkittävänä toimenpiteenä toteutetaan Jyväs-Parkin kanssa jo toista kertaa talvilauantaiden kahden ilmaisen tunnin pysäköimiskampanja Jyväskylän sydämessä.

Jyväs-Parkki ja Jyväskylän kaupunki kehittävät yhdessä kaupunkikeskustaa: Marraskuussa alkava ilmaisen parkkilauantain kampanja on yksi kokeiluista2.11.2021 14:46:45 EET | Tiedote

Ydinkeskustan elinvoiman lisääminen ja tukeminen on sydämen asia niin Jyväskylän kaupungille itselleen kuin sen monille yhteistyökumppaneille. Valmisteilla on kymmeniä toimenpiteitä infrastruktuurin ja tilojen pitkän aikavälin kehittämisestä yksittäisiin kampanjoihin – joista yhtenä merkittävänä kokeiluna Jyväs-Parkin kanssa toteutettava ilmainen 2 tunnin pysäköintiaika talvilauantaisin Jyväskylän sydämessä.

Jyväskylän Kankaalle avautuu uusi ja moderni pysäköintitalo13.12.2017 10:35:46 EET | Tiedote

Jyväskylän Kankaalle avautuu 15.12.2017 klo 12.00 uusi ja moderni pysäköintitalo P-Pergamentti. Lähes 20000 kerrosneliötä kattava pysäköintitalo palvelee sekä Kankaan alueen asukkaita, että siellä työskenteleviä ihmisiä. Lähes koko Kankaan alueen pysäköinti on haluttu järjestää tässä vaiheessa yhteen pysäköintitaloon, jotta piha-alueet voidaan kokonaan rauhoittaa ihmisten käyttöön. P-Pergamentissa on yhteensä seitsemän kerrosta, joista viisi on maan päällä ja kaksi kerroksista sijaitsee maan alla. P-Pergamentissa on käytettävissä 622 pysäköintipaikkaa.