Vaasan kaupunki - Vasa stad

Motionera i trappa på Gerbyberget i höst

Dela

Vi får en motionstrappa till i Vasa redan i höst. Stadens idrottsservice låter bygga en motionstrappa i Gerby som svar på den positiva responsen av kommuninvånarna.

Målet är att motionstrappan ska vara klar i sommar på Gerbyberget, även kallat Rapatunturi.

Trappan byggs i backen mittemot hundparken i Gerby. Den blir ca 60 meter lång och har 140 trappsteg, d.v.s. knappt hälften så lång som motionstrappan på Öjberget.

Många nya besökare på Öjberget

Den första motionstrappan i Vasa blev klar hösten 2019 på Öjberget. Enligt chefen för idrottsverksamheten Mika Lehtonen visar responsen från invånarna att det finns ett klart behov av motionstrappor och att de används flitigt.

– Trappan på Öjberget har tagits emot väldigt positivt och i och med det har våra tankar om fler motionstrappor bekräftats. Parkeringsplatsen på Öjberget har ofta varit full och vi har fått helt ny användning för och nya besökare på området.

För planeringen och genomförandet av motionstrappan i Gerby har reserverats 45 000 euro, som ingår i stadens idrottsservice investeringsbudget.

Kontakter

chefen för idrottsverksamheten Mika Lehtonen, tfn 040 718 7034, mika.lehtonen@vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum