MessukeskusMessukeskus

MP 23 -messut sai motoristit liikkeelle - kävijämäärä nousi edelliskerrasta

Jaa
MP 23 Moottoripyörämessut järjestettiin perjantaista sunnuntaihin 3. – 5.2.2023 Helsingin Messukeskuksessa kolmen vuoden tauon jälkeen. Vuosina 2022 ja 2021 messuja ei voitu järjestää. MP 23 -messuilla vieraili yli 56 000 motoristia. Kävijämäärä kasvoi vuodesta 2020 muutamalla prosentilla. Messuilla tehtiin hyvin kauppaa niin moottoripyöristä kuin varusteistakin. Ensimmäistä kertaa isommin esillä olleet sähköpolkupyörät kiinnostivat kävijöitä.
Kuva: MP 23 Heidi Koivunen
Kuva: MP 23 Heidi Koivunen

Moottoripyörien kokonaisrekisteröinneissä vuosi 2022 oli viides perättäinen kasvun vuosi. Tapahtuman toimeksiantajan Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston puheenjohtaja KTM Nordic Oy:n kehityspäällikkö Jarkko Tuomisto on tyytyväinen tapahtumaan ja pitää MP-messuja erittäin onnistuneena kautta linjan. ”Motoristit ovat olleet kiinnostuneista uusista malleista ja kauppaa on tehty hyvin sekä moottoripyöristä että varusteista. Muutaman vuoden ovat pienemmät moottoripyörät käyneet paremmin kaupaksi, mutta nyt MP-messuilla on myyty myös isoja moottoripyöriä erittäin hyvin. MP-messut on selkeästi vahva ilmiö, jossa moottoripyöräilyala ja motoristit haluavat olla mukana.”

Sähköpolkupyörät olivat ensimmäistä kertaa mukana MP-messuilla omana tuotekokonaisuutenaan. Yksi messuihin osallistuneista oli GASGAS, Felt, Husqvarna ja Raymon -merkkejä edustava Pierer e-Bikes Scandinavia, jonka Pohjois-Euroopan myyntijohtaja Kimmo Hurri on erittäin iloinen sähköpolkupyörien saamasta vastaanotosta. ”Tavoitteita myynnille oli vaikea asettaa, sillä emme osanneet yhtään arvioida, miten sähköpolkupyörät kiinnostavat MP-messujen yleisöä. Myyntiä on ollut  MP-messuilla erittäin paljon ja asetetut tavoitteet ylitettiin kirkkaasti. Koeajorata oli oikea menestystarina, siellä sähköpolkupyöriämme koeajettiin noin 1000 kertaa. Ensi vuonna lähdemme tapahtumaan ehdottomasti mukaan”, kertoo Hurri.

”Moottoripyörämessut osoitti taas motoristien vahvan sitoutumisen MP-messuihin. Messuille tultiin kimpassa tutustumaan uutuuksiin ja kohtaamaan muita motoristeja. Tunnelma MP-messuilla oli erittäin hyvä. Tänä vuonna pelattiin MP Motoball-kisat päivittäin ja kisat toivat messuille jännitystä ja säpinää. Sähköpolkupyörien mukaan ottaminen omana tuoteryhmänään oli oikea ratkaisu ja kehitämme sitä ensi vuodelle entistäkin paremmaksi. Moottoripyörät olivat pääosassa ja niiden ympärillä oli sutinaa koko tapahtuman ajan”, kertoo projektijohtaja Niko Kantola Helsingin Messukeskuksesta. ”MP-messut näytti vahvuutensa ja olemme todella tyytyväisiä kävijämäärään, joka ylitti jopa edelliskerran kävijämäärän.”

MP 23 Moottoripyörämessut esitteli ennätysmäärän merkkejä

Helsingin Messukeskus järjesti MP Moottoripyörämessut Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston toimeksiannosta. Seuraavan kerran MP-messut järjestetään 2. – 4.2.2024 Helsingin Messukeskuksessa.
Suuret moottoripyörien koeajopäivät järjestetään tänä vuonna 5.6. Oulussa, 6.6. Jyväskylässä, 7.6. Tampereella, 8.6. Turussa ja 9.6. Helsingissä.  

Seuraava yleisötapahtuma Helsingin Messukeskuksessa on Pohjois-Euroopan suurimmat veneilymessut Vene 23 Båt, jotka järjestetään 10. – 19.2.2023. Venemessut tuo kesän kymmeneksi päiväksi Helsingin Messukeskukseen.

Lisätietoja:
viestinnän asiantuntija Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com
projektijohtaja Niko Kantola, puh. 0400 747 542, niko.kantola@messukeskus.com

www.mpmessut.fi
#mpmessut

Kuvia MP 23 -messuilta: http://mediabank.messukeskus.com

Kuvat

Kuva: MP 23 Heidi Koivunen
Kuva: MP 23 Heidi Koivunen
Lataa
Kuva: MP 23 Heidi Koivunen
Kuva: MP 23 Heidi Koivunen
Lataa
Kuva: MP 23 Heidi Koivunen
Kuva: MP 23 Heidi Koivunen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on Suomen elämyksellisin tapahtumakortteli ja vaikuttavin kohtaamismedia. Onnistuneet kohtaamiset jättävät vahvan muistijäljen ja tuottavat kiistatonta tulosta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan erilaisten tapahtumien areenaksi. Messukeskuksen itse tuottamia tapahtumia ovat mm. Habitare, Helsingin Kirjamessut, Educa, FinnBuild, Matkamessut ja Vene Båt. Vierastapahtumina Messukeskuksen tiloissa järjestetään mm. Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Koiramessut sekä lukuisia kansainvälisiä kongresseja ja yritystapahtumia vuosittain. Tilat käsittävät 7 hallia, 40 muuntuvaa kokoustilaa, 21 ravintolaa ja oman tapahtumahotellin. Omistajayritys Suomen Messut Oyj perustettiin vuonna 1919. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus. The real social media. | www.messukeskus.com @messukeskus

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

MP Pää pyörällä liven uudessa jaksossa vieraina MotoGP:n tekniikkataituri Erkki Siukola ja Dakar-konkari Tarmo Jormakka24.3.2023 12:09:25 EET | Tiedote

Motoristien oma ajankohtaisohjelma MP Pää pyörällä live kertoo moottoripyöräalan tärkeimmät kuulumiset, uutuudet ja tapahtumat. Uusimmassa jaksossa sukelletaan kilpamoottoripyöräilyn maailmaan fiilistellen alkavaa MotoGP:n MM-sarjaa ja kotoista Päijänteen ympäriajoa. Studiota isännöi tuttuun tapaan mp-alan moniottelija Niko Kantola.

KUTSU Kevätmessujen lehdistötilaisuuteen 30.3. klo 9 ja messuille21.3.2023 09:30:00 EET | Kutsu

Tervetuloa uudistuneille Kevätmessuille Helsingin Messukeskukseen 30.3.–2.4.2023 aloittamaan kevätkausi, kuulemaan alan ajankohtaisista ilmiöistä ja kaikesta kiinnostavasta, mitä puutarhanhoidossa, rakentamisessa ja remontoinnissa, asumisessa ja mökkeilyssä juuri nyt tapahtuu. Kevätmessut pitää sisällään tapahtumat: Kevätpuutarha, Asu & Remontoi, Oma Mökki, Sisusta ja Lähiruoka & luomu. Samanaikaisesti järjestettävät tapahtumat Golfmessut ja OutdoorExpo täydentävät kokonaisuuden ulkoilma-aktiviteetteja esitellen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme