Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Muistutus ennen pyhäinpäivää, Hietaniemenkadun ja Hiekkarannantien pysäköinti on muuttunut maksulliseksi

Jaa

Pysäköinti Hietaniemenkadulla ja Hiekkarannantiellä on muuttunut maksulliseksi maaliskuussa 2020. Pysäköintipaikat ovat Hietaniemen hautausmaalla vierailevien suosiossa. Maksullisuus vähentää pitkä-aikaista pysäköintiä ja siten parantaa todennäköisyyttä pysäköintipaikan löytämiseen ruuhka-aikoina.

Pysäköinti Hietaniemen alueella on maksullista kaikkina päivinä kello 9-21. Hietaniemenkadulla on kaksi lippuautomaattia, joilla pysäköintilipun voi maksaa vain pankkikortilla. Lähin kolikoilla toimiva lippuautomaatti on Arkadiankadun ja Väinämöisenkadun risteyksessä. Pysäköinnin voi maksaa myös esimerkiksi tekstiviestillä tai erilaisilla mobiilisovelluksilla.

Tietoa maksutavoista

Maksullisuus lisää vapaita pysäköintipaikkoja

Hietaniemen alue kuuluu pysäköinnin maksuvyöhykkeeseen 2, jolla pysäköinti on maksullista. Kaupunginhallitus päätti alueen maksullisuudesta vuonna 2016. Helsingin kantakaupungista maksuvyöhykkeiltä 1 ja 2 on vaiheittain poistettu maksutonta ja aikarajoittamatonta pysäköintiä. Tavoitteena on, että kantakaupungin suositut pysäköintipaikat ovat mahdollisimman tehokkaassa käytössä.

Maksullisuudella lisätään paikkojen käytön kiertoa. Näin on mahdollista löytää vapaa pysäköintipaikka myös ruuhka-aikoina kuten pyhäinpäivänä tai jouluna, jolloin hautausmaalla on tavallista enemmän vierailijoita.

Pyhäinpäivänä HSL liikennöi lauantaiaikataulujen mukaan, myös hautausmaille lisäliikennettä

Pyhäinpäivänä lauantaina 31.10. joukkoliikenteessä ajetaan lauantaiaikataulujen mukaan. Hietaniemen ja Honkanummen hautausmaille on lisäliikennettä linjalla 24 ja sen rinnalla lisälähtöjä 24X-linjalla 20 minuutin välein.

Lue lisää pyhäinpäivän aikataulumuutoksista HSL:n sivuilta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

tiimipäällikkö Inga Valjakka
Helsingin kaupunki
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 040 334 2256
inga.valjakka@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 3.12.20203.12.2020 19:35:20 EETTiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 3.12.2020 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 17.12.2020. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Helsingin kielilukion rakentaminen alkaa ensi vuoden alussa2.12.2020 13:32:08 EETTiedote

Helsingin kielilukiolle rakennetaan uudet tilat Myllypuroon. Uusi rakennus vastaa kasvavan opiskelijamäärän tarpeisiin, ja se korvaa nykyisellään Itäkeskuksessa sijaitsevat tilat. Rakentaminen käynnistyy maanrakennustöillä alkuvuodesta 2021, ja opiskelijat pääsevät uusiin tiloihin syyslukukaudelle 2023. Kielilukio on Helsingin kolmas elinkaarimallilla toteuttava hanke. Hankkeen urakoitsijaksi valikoitui kilpailullisen neuvottelumenettelyn pohjalta SRV.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 1.12.20201.12.2020 18:22:17 EETTiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme. Päätöstiedote 1.12.2020 Pöytäkirja korvaa esityslistan ja päätöstiedotteen, kun pöytäkirja on tarkastettu. Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta voit lukea sivuiltamme osoitteesta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/ https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme