Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry

MUISTUTUS: Kevään kuumin julkinen työmarkkinakeskustelu: Työmarkkinajohtajat tuhatpäisen opettajajoukon edessä Educassa 25.1.

Jaa

Mitä voi odottaa julkisen sektorin neuvotteluista? Kuinka käy kikyn, palkkojen ja opetustyön arvostuksen? Tuleeko lakkokevät? Työnantajajohtajat ja OAJ:n edustajat kohtaavat tuhatpäisen messuyleisön edessä Educan työmarkkinakeskustelussa, joka järjestetään lauantaina 25.1. klo 11.30–13.00 Messukeskuksessa.

Julkisen sektorin ja yksityisen opetusalan neuvottelunäkymistä, sovun rakennusaineksista ja opettajien palvelussuhteen ehdoista keskustelevat toimitusjohtaja Teemu Hassinen Sivistystyöantajista, työmarkkinajohtaja Markku Jalonen KT Kuntatyönantajista, työmarkkinajohtaja Minna Helle Teknologiateollisuudesta, luokanopettaja Petra Siltainsuu ja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen.

Kohtaamisen juontavat MTV:n yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki apunaan OAJ:n neuvottelujohtaja Petri Lindroos.

Opetusalan sopimukset ovat voimassa maaliskuun loppuun. Suurin osa opettajista toimii kunta-alalla, jossa neuvottelut käynnistyivät 14.1. Myös laajan yksityisen opetusalan neuvottelut alkavat lähiviikkoina.

Työmarkkinajohtajilta kysytään esimerkiksi opetusalan palkankorotuksista, kiky-tunneista, palkkakilpailukyvystä ja siitä miksi työmarkkinat eivät tunnista varhaiskasvatuksen opettajia opettajiksi. Esille nousevat myös työaika ja yhä raskaammaksi koetut opetusalan työolosuhteet.

Neuvottelijoilta halutaan näkemyksiä myös siitä, miten opettajan työn ja yhteiskunnan muuttumisen pitäisi näkyä palvelussuhteen ehdoissa. Mitä virka- ja työehtosopimuksilla haetaan, ja mitä työnantajat ja mitä työntekijät pyrkivät niillä varmistamaan?

Messukeskuksen Visio-salissa keskustelua seuraa noin tuhat opettajaa. Tapahtuma välitetään suorana Facebookissa oajry:n tililtä ja OAJ:n sivuilta osoitteessa oaj.fi. Yleisö voi osallistua keskusteluun muun muassa viestiseinän kautta.

Median ilmoittautumiset 24.1. mennessä.

 

Educa on Pohjoismaiden suurin koulutusalan messutapahtuma. Lue lisää opetusalan Educasta https://educa.messukeskus.com/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry
Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry
PL 20
00520 Helsinki

http://www.oaj.fi

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ on maailman ainoa työmarkkinajärjestö, joka valvoo koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan ammattilaisten etuja aina varhaiskasvatuksesta aikuiskoulutukseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme