Työeläkevakuuttajat Tela

Muistutus: Kutsu toimituksille seuraamaan eläkejärjestelmän koeajoa striimattavassa keskustelussa 28.9.

Jaa

Tervetuloa kuulemaan, kun kotimainen eläkejärjestelmämme laitetaan tositestiin keskiviikkona 28.9. Työeläkevakuuttajat Telan keskustelutilaisuudessa!

Mikä on eläkejärjestelmämme päivän kunto? Vieläkö kuusikymppinen kone revittää? Onko huoltotarpeita? Tämä kaikki selviää Työeläkevakuuttajat Telan keskustelutilaisuudessa keskiviikkona 28.9. klo 15:00-15:45.

Keskustelijoina tilaisuudessa ovat taloustieteilijä ja Tukholman yliopiston professori Markus Jäntti, työn ja talouden tutkimuslaitos Laboren johtaja Mika Maliranta ja Telan toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes. Eläkejärjestelmien saloihin meillä ja muualla johdattaa Telan yhteiskuntavaikuttamisen päällikkö Janne Pelkonen. Keskustelun juontaa MTV Uutisten toimittaja Kirsi Alm-Siira.

Eläkejärjestelmän – vai kansantalouden koeajo?

Miten eläkejärjestelmäämme koetellaan lähiaikoina ja myöhemmin tulevaisuudessa? Työ, talous, maailma ympärillämme – kaikki ne ovat muutoksessa. Samalla nämä kaikki vaikuttavat siihen, millaista huoltoa työeläkejärjestelmämme kaipaa.

– Tuottavuuden kehitys on olennaista. Minä ennustan sille hyvää tulevaisuutta seuraavan kymmenen vuoden ajan, ja pystyn perustelemaan väitteeni Telan koeajon aikana, lupaa Maliranta Telan jutussa.

Jäntin mielestä yksi olennainen kysymys on se, missä määrin prekaari työvoima pystytään ja ennen kaikkea halutaan pitää työelämässä ja työeläkejärjestelmän sisällä.

– Epätyypillinen työ ei ole lisääntynyt niin paljon kuin sen ihmisten puheissa väitetään lisääntyneen. Jos katsoo työelämätutkimuksia, tilanne ei näytä kauhean synkältä. Mutta se ei tietenkään tarkoita, että näin on tulevaisuudessa, Jäntti sanoo.

Kurkkaa klassikkomallin konepellin alle jo ennakkoon!

Koeajon tunnelmiin pääset katsomalla ennakkomaistiaisen YouTube-kanavallamme!

Toimittajat ovat tervetulleita seuraamaan tilaisuutta livestriimin välityksellä tai paikan päällä Sofia Helsingissä (Sofiankatu 4 C, Helsinki).

Ilmoittautumiset Telan viestintäpäällikkö Jenni Heinolle: p. 040 170 4656, jenni.heino@tela.fi

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Video: Ennakkomaistiainen eläkejärjestelmän koeajosta

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Työeläkevakuuttajat Tela
Salomonkatu 17 B
00100 Helsinki

https://www.tela.fi/

Työeläkevakuuttajat Tela on kaikkien Suomessa toimivien työeläkevakuuttajien edunvalvontajärjestö. Telan jäseninä ovat kaikki lakisääteistä työeläketurvaa hoitavat työeläkevakuuttajat.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työeläkevakuuttajat Tela

Kutsu: Nuori toimittaja, tervetuloa keskustelemaan ja haastamaan asiantuntijoita työeläkejärjestelmästä 24.11.!14.11.2022 14:06:11 EET | Kutsu

Onko eläkejärjestelmän uudistaminen ajankohtaista ensi vaalikaudella? Mitkä asiat nousevat neuvottelupöydälle tulevaisuudessa ja otetaanko nuoret huomioon? Tule mukaan keskustelemaan ja oppimaan eläkejärjestelmästä Työeläkevakuuttajat Telan tilaisuuteen 24.11. klo 17-18:30 Helsingissä. Paikalla ovat työmarkkinajärjestöjen eläkeneuvottelijat ja Telan asiantuntijoita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme