Työeläkeyhtiö Elo

Muistutuskutsu: Elo julkaisee Menesty yrittäjänä -tutkimuksen tulokset 27.1. klo 9.00 etälehdistötilaisuudessa

Jaa

Miten yrittäjät voivat koronan mullistamassa toimintaympäristössä? Millaiset tekijät mahdollistavat yrittäjän selviytymisen koronavirusaikana? Elon ja Suomen Yrittäjien kyselytutkimuksen tulokset julkaistaan 27.1. klo 9.00. Kyselyyn vastasi 1 367 yrittäjää ja vastaukset kerättiin loppuvuodesta 2020.

Elon kyselytutkimuksen tuloksistä selviää esimerkiksi, miten stressaantuneita yrittäjät ovat.
Elon kyselytutkimuksen tuloksistä selviää esimerkiksi, miten stressaantuneita yrittäjät ovat.

Tutkimus selvitti muuttuvan työelämän ja toimintaympäristön nykyisiä ja tulevia vaikutuksia yritystoimintaan. Tutkimuksessa tarkastellaan yrittäjien muutosjoustavuutta sekä mitkä tekijät ovat auttaneet yrittäjiä selviämään koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa.

Tuloksista ilmenee esimerkiksi, että huolimatta koronaviruksen negatiivisista talousvaikutuksista yrittäjät eivät arvioi konkurssin uhan lisääntyneen. Sen sijaan työkyvyn ja stressitason tila on hälyttävä merkittävällä osalla yrittäjistä.

Yllätyksellistä tuloksissa on se, että yrittäjien omien arvioiden mukaan koronaviruksen vaikutuksista selviämiseen ovat vaikuttaneet muut kuin talousasiat.

Tulokset esittelee Elon työkykyjohtamisen kehittämispäällikkö Katja Ekman. Paikalla on myös Suomen Yrittäjien pääekonomisti Mika Kuismanen.

Tilaisuus järjestetään Microsoft Teams -sovelluksessa. Ilmoittautuneille lähetetään Outlook-kutsu.

Tulosten läpikäynnin jälkeen Katjaa voi haastatella tutkimuksesta tarkemmin. Haastatteluaika kannattaa varata ilmoittautumisen yhteydessä käytännön järjestelyitä varten. Katjaa voi haastatella suomen lisäksi myös ruotsiksi. Mika Kuismasta voi haastatella tulosten taloudellisesta näkökulmasta.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mahdollisimman pian viestinnän suunnittelupäällikkö Kristiina Niemiselle, kristiina.nieminen@elo.fi, 040 586 8778. Ilmoittautumisaikaa on 27.1. asti klo 8.30 asti.

Tutkimuksen materiaaleja voi saada pyyntöä vastaan nähtäväksi ennen niiden julkaisua. Lisätietoja tilaisuudesta ja aiheesta antaa Kristiina Nieminen.

Tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Elon kyselytutkimuksen tuloksistä selviää esimerkiksi, miten stressaantuneita yrittäjät ovat.
Elon kyselytutkimuksen tuloksistä selviää esimerkiksi, miten stressaantuneita yrittäjät ovat.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Työeläkeyhtiö Elo
Työeläkeyhtiö Elo
Revontulentie 7
02100 ESPOO

020 703 50http://www.elo.fi

Olemme Elo, suuri suomalainen työeläkevakuuttaja. Huolehdimme, että asiakkaamme saavat ansaitsemansa eläkkeet. Autamme asiakasyrityksiämme menestymään ja vastaamaan muuttuvan työelämän haasteisiin. Hoidamme asiakkaidemme eläkevaroja tuottavasti, turvaavasti ja vastuullisesti. Sijoitusvarat on hyvin hajautettu kansainvälisesti ja eri omaisuusluokkiin. Ne turvaavat eläkkeet ja luovat pohjaa kestäville tuotoille vuosikymmeniksi eteenpäin.

Suomalaisista yrityksistä joka kolmas ja yrittäjistä noin 40 prosenttia on valinnut Elon työeläkekumppanikseen. Vastaamme noin 477 000 työntekijän ja yrittäjän tulevista eläkkeistä, huolehdimme noin 240 000 eläkkeensaajasta ja noin 26 miljardin euron sijoitusomaisuudesta.

Elo syntyi 1.1.2014, kun Eläke-Fennia ja LähiTapiola Eläkeyhtiö fuusioituivat.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työeläkeyhtiö Elo

Undersökning: Företagarna är inte rädda för konkurs – de flesta har ändå en oroväckande hög stressnivå27.1.2021 09:00:00 EETTiedote

Trots att coronapandemin som förväntat har försvagat företagens försäljning och lönsamhet, är det få företagare som oroar sig för en konkurs. Alarmerande många företagare bedömer att deras arbetsförmåga ligger på en oroväckande nivå och en stor del av företagarna upplever långvarig och skadlig stress. Detta framgår av resultaten från undersökningen Lyckas som företagare, som genomfördes av arbetspensionsbolaget Elo och Företagarna i Finland.

Kyselytutkimus: Konkurssi ei pelota yrittäjiä – valtaosa yrittäjistä on kuitenkin huolestuttavan stressaantuneita27.1.2021 09:00:00 EETTiedote

Vaikka koronapandemia on odotetusti heikentänyt yritysten myyntiä ja kannattavuutta, vain harva yrittäjä on huolissaan konkurssiuhasta. Hälyttävän moni yrittäjä arvioi työkykynsä olevan huolestuttavalla tasolla ja suuri osa yrittäjistä kokee pitkittynyttä ja haitallista stressiä. Tiedot käyvät ilmi työeläkeyhtiö Elon ja Suomen Yrittäjien Menesty yrittäjänä -kyselytutkimuksen tuloksista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme