Sitra

Muistutuskutsu kesätoimittaja-aamiaiselle 7.7.: Mitä suomalaiset ajattelevat demokratian tulevaisuudesta? Ja mikä ihme tulevaisuustalo Sitra oikein on?

Jaa

Hei kesätoimittaja! Tervetuloa aamiaiselle kuulemaan Sitran ajankohtaisista aiheista ja kohtaamaan ihan kasvokkain!

Paikka: Sitra, Itämerenkatu 11–13, Ruoholahti, Helsinki tai Sitran Teams-kanavalla

Aika: tiistai 7.7.2019 klo 8.30–10.00

Kerromme sinulle embargolla seuraavana päivänä, keskiviikkona 8.7. julkistettavasta  Kansanvallan peruskorjaus -projektin laajasta kyselytutkimuksesta, jossa selvitettiin mitä suomalaiset ajattelevat demokratian tulevaisuudesta – sen kannalta keskeisistä tekijöistä kuten koronakriisin oletetuista vaikutuksista yhteiskuntaan, ihmisten omasta vaikuttamis- ja osallistumishalukkuudesta sekä käsityksiä nykyisistä puolueista ja niiden toimintatavoista. Tutkimus kertoo myös, miten yhteiskuntaryhmien välisten jännitteiden ja ristiriitojen nähdään kehittyvän. Voit myös haastatella Sitran Uudistumiskyky-teeman johtajaa Antti Kivelää.

Lisäksi kerromme, mikä Sitra on (maailman ainoa riippumaton ja omarahoitteinen ajatus- ja kokeilupaja), miten herättelemme ja kiritämme suomalaisen yhteiskunnan toimijoita rakentamaan maastamme kestävän hyvinvoinnin edelläkävijää ja kuinka talomme tulevaisuusasiantuntijat voivat auttaa jutunteossasi. Mitä ovat ennakointitieto, datatalous ja kiertotalous? Entä miten valmistaudumme elinikäiseen oppimiseen? Tarkemmin kuulet parista aihepiiristä:

  1. Koronan vaikutukset megatrendien näkökulmasta. Millaisia vaikutuksia koronalla on pidemmällä aikavälillä, mitkä jännitteet ovat vahvistuneet, mikä on yllättänyt, mitkä kehityskulut luovat toivoa ja mistä asioista pitäisi juuri nyt keskustella? Tuoretta ennakoinnin näkökulmaa esittelee johtava asiantuntija Kalle Nieminen. Kuulet myös, mikä on muutoksentekijöitä eri puolilta yhteiskuntaa yhteen saattava SitraLab.
  2. Miten suomalaiset kestävän arjen ratkaisut on otettu vastaan EU:ssa? Kestävä arki -projektimme on innostanut suomalaisia vuodesta 2017 hyvään, kestävämpään elämään. Suosittu Elämäntapatesti on tehty Suomessa miltei miljoona kertaa. Asiantuntija Emma Hietaniemi kertoo, miten suomalaisten edistyksellisiä ratkaisuja viedään maailmalle.

Ilmoittaudu TÄNÄÄN MA 6.7. klo 14 mennessä ja kerro, tuletko paikan päälle (mainitse erikoisruokavalio) vai seuraatko tapahtumaa Sitran Teams-kanavalla (saat kutsulinkin iltapäivän päätteeksi): samuli.laita@sitra.fi.

Aurinkoisin terveisin
Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra 

Samuli Laita
johtava asiantuntija
viestintä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Samuli Laita, johtava asiantuntija, viestintä, samuli.laita@sitra.fi, 040 536 8650

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sitra
Sitra
Itämerenkatu 11-13, PL 160
00180 HELSINKI

0294 618 991http://www.sitra.fi

Sitra on tulevaisuustalo, jonka toimintaa ohjaa visio Suomesta kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä. Ennakoimme yhteiskunnan muutoksia ja niiden vaikutuksia suomalaisiin. Teemme myös käytännön kokeiluja ja rakennamme toimintamalleja, joiden varassa uudistuminen onnistuu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sitra

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme