Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Muistutuskutsu medialle 10.10. klo 13: Pasilan liikenne uudistuu  

Jaa

Helsingin kaupunki, YIT, HSL, VR ja Väylä kutsuvat median infotilaisuuteen, jossa kerrotaan Pasilan liikenneuudistuksista. Samalla pääset kurkistamaan, miltä uudella asemalla näyttää. Aika: torstai 10.10.2019 kello 13–14.30. Paikka: Pasilan uusi rautatieasema, Ratapihantie 6 (käynti aseman pääovesta ja Opastinsillan kautta)

Uutta Veturitietä. Kuva: YIT
Uutta Veturitietä. Kuva: YIT

Pasilasta tulee lokakuussa entistä tärkeämpi liikenteen solmukohta ja keskeisin joukkoliikenteen vaihtopaikka. Miten kaupunkilaisten liikkuminen muuttuu? Paikalla ovat Helsingin kaupungin projektinjohtaja Päivi Ahlroos, HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi, Väylän pääjohtaja Kari Wihlman, VR Groupin toimitusjohtaja Rolf Jansson sekä asiantuntijoita kertomassa uusista liikenteen palveluista ja hankkeen vaikutuksista. 

Ensimmäiset osat uutta Pasilaa -Triplan kauppakeskus Mall of Tripla, uusi Pasilan asema, pysäköintilaitos ja Pasilan aseman edustan uudet ratikka- ja bussipysäkit eli Pasilansillan joukkoliikenneterminaali avataan 17.10.2019. Aseman uusi raide 11 eli läntinen lisäraide otetaan käyttöön 21.10.2019. Myös osa Veturitiestä ja Teollisuuskadun tunneli avautuvat liikenteelle lokakuussa.  

Huom! Uudella asemalla tehdään viimeistelytöitä ja tulevat vuokralaiset tavaroittavat liiketilojaan. Kiertokävelyitä tai muihin kerroksiin tutustumista ei tässä yhteydessä järjestetä. 

Pasila on Suomen saavutettavin paikka ja Helsingin toimitilarakentamisen avainalue, jonne Helsingin keskusta laajenee tulevina vuosina. Pasila kehittyy uusien liikennehankkeiden ja huomattavan lisärakentamisen ansiosta entistäkin merkittävämmäksi ja elinvoimaisemmaksi keskukseksi. Myös asuntojen määrä ja palvelujen tarjonta lisääntyvät voimakkaasti.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ilmoittautumiset tilaisuuteen: tuuli.wallenius@hel.fi, Helsingin kaupungin viestintä.
Lisätiedot tilaisuudesta: Hanna Ackley, viestintäpäällikkö, Väylä: hanna.ackley@vayla.fi, Heidi Kauppinen, viestintäpäällikkö, YIT: heidi.kauppinen@yit.fi.

Kuvat

Uutta Veturitietä. Kuva: YIT
Uutta Veturitietä. Kuva: YIT
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki mukaan Bloombergin Partnership for Healthy Cities -verkostoon – tavoitteena lisätä koululaisten turvallista ja aktiivista liikkumista13.12.2019 08:55:23 EETTiedote

Helsinki on liittynyt kansainväliseen Partnership for Healthy Cities -verkostoon, joka on sitoutunut ehkäisemään tarttumattomia sairauksia, kuten syöpää ja diabetesta, vaikuttamalla elintapoihin ja -ympäristöihin. Verkoston jäsenkaupungit valitsevat ensi vuoden ajaksi oman kehittämiskohteensa. Helsinki haluaa omassa hankkeessaan edistää lasten ja nuorten terveyttä ja hyvinvointia parantamalla koulumatkaturvallisuutta, jotta yhä useampi lapsi ja nuori valitsee kävelyn tai pyöräilyn päivittäiseksi liikkumistavaksi kouluun.

Pormestari Vapaavuori osallistuu Nordic Safe Cities Summitiin – pohjoismaisille pääkaupungeille linjataan yhteiset tavoitteet ja toimintamallit turvallisuuden lisäämiseksi11.12.2019 10:06:57 EETTiedote

Tukholmassa torstaina 12. joulukuuta järjestettävässä Nordic Safe Cities Summitissa allekirjoitetaan Capital Codes of Action -linjaus, joilla asetetaan pohjoismaisille pääkaupungeille yhteiset tavoitteet ja toimintamallit turvallisuuden lisäämiseksi. Nordic Safe Cities -verkosto käsittää laajan joukon pohjoismaisia kaupunkeja, ja nyt järjestettävä pormestaritason kokous linjaa yhteistyötä turvallisuuden eteen entistä vahvemmin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme