Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Muistutuskutsu medialle 10.10. klo 13: Pasilan liikenne uudistuu  

Jaa

Helsingin kaupunki, YIT, HSL, VR ja Väylä kutsuvat median infotilaisuuteen, jossa kerrotaan Pasilan liikenneuudistuksista. Samalla pääset kurkistamaan, miltä uudella asemalla näyttää. Aika: torstai 10.10.2019 kello 13–14.30. Paikka: Pasilan uusi rautatieasema, Ratapihantie 6 (käynti aseman pääovesta ja Opastinsillan kautta)

Uutta Veturitietä. Kuva: YIT
Uutta Veturitietä. Kuva: YIT

Pasilasta tulee lokakuussa entistä tärkeämpi liikenteen solmukohta ja keskeisin joukkoliikenteen vaihtopaikka. Miten kaupunkilaisten liikkuminen muuttuu? Paikalla ovat Helsingin kaupungin projektinjohtaja Päivi Ahlroos, HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi, Väylän pääjohtaja Kari Wihlman, VR Groupin toimitusjohtaja Rolf Jansson sekä asiantuntijoita kertomassa uusista liikenteen palveluista ja hankkeen vaikutuksista. 

Ensimmäiset osat uutta Pasilaa -Triplan kauppakeskus Mall of Tripla, uusi Pasilan asema, pysäköintilaitos ja Pasilan aseman edustan uudet ratikka- ja bussipysäkit eli Pasilansillan joukkoliikenneterminaali avataan 17.10.2019. Aseman uusi raide 11 eli läntinen lisäraide otetaan käyttöön 21.10.2019. Myös osa Veturitiestä ja Teollisuuskadun tunneli avautuvat liikenteelle lokakuussa.  

Huom! Uudella asemalla tehdään viimeistelytöitä ja tulevat vuokralaiset tavaroittavat liiketilojaan. Kiertokävelyitä tai muihin kerroksiin tutustumista ei tässä yhteydessä järjestetä. 

Pasila on Suomen saavutettavin paikka ja Helsingin toimitilarakentamisen avainalue, jonne Helsingin keskusta laajenee tulevina vuosina. Pasila kehittyy uusien liikennehankkeiden ja huomattavan lisärakentamisen ansiosta entistäkin merkittävämmäksi ja elinvoimaisemmaksi keskukseksi. Myös asuntojen määrä ja palvelujen tarjonta lisääntyvät voimakkaasti.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ilmoittautumiset tilaisuuteen: tuuli.wallenius@hel.fi, Helsingin kaupungin viestintä.
Lisätiedot tilaisuudesta: Hanna Ackley, viestintäpäällikkö, Väylä: hanna.ackley@vayla.fi, Heidi Kauppinen, viestintäpäällikkö, YIT: heidi.kauppinen@yit.fi.

Kuvat

Uutta Veturitietä. Kuva: YIT
Uutta Veturitietä. Kuva: YIT
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Senaatintorin kesä aukeaa30.6.2020 09:49:14 EESTTiedote

Kulinaristinen keidas tarjoilee makuelämyksiä ja urbaania siirtolapuutarhatunnelmaa. Senaatintorin kesä -jättiterassialue aukeaa keskiviikkona 1. heinäkuuta. Helsingin pääaukiolla, Senaatintorilla, voi elokuun loppuun asti nauttia helsinkiläisten laaturavintoloiden makuelämyksiä urbaanissa siirtolapuutarhatunnelmassa. Kyseessä on ainutlaatuinen kokeilu, ja siitä toivotaan piristysruisketta koko koronasta toipuvan kaupunkikeskustan elävöittämiseen.

Helsinki panostaa turvalliseen matkailukokemukseen29.6.2020 14:07:43 EESTTiedote

Pitkän koronasulun jälkeen avautuva Helsinki haluaa varmistaa, että pääkaupungin tarjoamien tapahtumien pariin palaavien vieraiden kokemus olisi mahdollisimman miellyttävä ja luotettava. Helsinki toteutti palvelumuotoilutoimisto Hellonin kanssa tutkimuksen, jonka avulla tunnistettiin asiakkaiden mielenrauhaa ja yleistä turvallisuuden tunnetta tapahtumissa ja matkailupalveluiden parissa tuottavat toimenpiteet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme