Työeläkevakuuttajat Tela

Muistutuskutsu medialle: Tervetuloa tietoiskuun vaalikenttien kuumista eläkekysymyksistä!

Jaa
Mitä eläkeaiheita kannattaa seurata vaalikevään 2023 aikana? Ovatko yrittäjät YEL-barrikadeilla? Mistä vaalikentillä pitäisi puhua, kun puhutaan mielenterveyskriisistä ja työkyvyttömyyseläkkeistä? Miten vaikeita kysymyksiä voidaan aidosti ratkoa? Nämä vaalikenttien eläkeaiheet ruoditaan toimittajille suunnatussa Työeläkevakuuttajat Telan Teams-tietoiskussa 1.2. klo 9!

Tervetuloa linjoille kuulemaan ja kysymään, kun Työeläkevakuuttajat Telan asiantuntijat avaavat vaalikevään perinteisiä ja uusia eläkeaiheita Teams-tietoiskussa keskiviikkona 1.2. klo 9–10.

Tietoiskussa kuullaan Telan asiantuntijoiden alustukset. Osioiden aikana ja jälkeen on aikaa kysymyksille.

Ilmoittautumiset linkin kautta 31.1. mennessä: https://www.lyyti.in/tietoisku-toimittajille. Voit esittää kysymyksiä myös ennakkoon. 

Ohjelma

Mitä tapahtuu yrittäjän eläke- ja sosiaaliturvalle?

Yrittäjän eläkelain (YEL) täsmennys ei ehtinyt edes astua voimaan, kun keskustelu isomman uudistuksen tarpeesta käynnistyi.

  • Mistä kohutussa lakimuutoksessa oli kyse?
  • Miksi yrittäjien eläketurva ei voi luisua vapaaehtoisuuteen?

Alustajana yhteiskuntavaikuttamisen päällikkö Janne Pelkonen. Tässä Pelkosen tuorein kirjoitus yrittäjäeläkkeistä.

Puhutaanko vaalikentillä työkyvyttömyydestä? Entä jos kaikki uupuvat?

Ikääntyvä Suomi ei saa hukata kansalaisiaan työkyvyttömyyseläkkeelle nykytahdilla.

  • Mitä suomalaisten työkyvylle on tapahtunut?
  • Mitä kasvavalle mielenterveysperusteiselle työkyvyttömyydelle pitäisi tehdä?

Alustajana yhteiskuntavaikuttamisen asiantuntija Turkka Sinisalo. Tässä Sinisalon tuorein haastattelu.

***

Teams-tilaisuus on tarkoitettu toimittajille, eläkeaiheista kiinnostuneille viestijöille ja toimittajaopiskelijoille. Tilaisuus on ainoastaan mukaan ilmoittautuneiden kuunneltavissa, eikä sitä striimata yleisölle tai tallenneta. Osallistuminen ei vaadi Teams-sovelluksen asentamista, selain ja toimiva nettiyhteys riittävät.

Mitä? Kansan Eläkeradion tietoisku & kyselytunti toimittajille

Milloin? Keskiviikkona 1.2.2023 klo 9–10

Missä? Microsoft Teams.

Mikä Kansan Eläkeradio? Vastauksia eläkekysymyksiin noin 3 minuutissa ja 3 ranskalaisella

Maistiaisia eläkkeiden klassikkokysymyksistä tarjoilee Kansan Eläkeradio. Jakson esimerkiksi pienten eläkkeiden nostamisesta voit kuunnella alla ja loput Kansan Eläkeradion verkkosivulla. Jaksojen oheen olemme koonneet faktapaketit.

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Kansan Eläkeradio: Miksei Ritvan eläke riitä terassiin?

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Työeläkevakuuttajat Tela
Salomonkatu 17 B
00100 Helsinki

https://www.tela.fi/

Työeläkevakuuttajat Tela on kaikkien Suomessa toimivien työeläkevakuuttajien edunvalvontajärjestö. Telan jäseninä ovat kaikki lakisääteistä työeläketurvaa hoitavat työeläkevakuuttajat.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työeläkevakuuttajat Tela

Kutsu medialle: Tervetuloa tietoiskuun vaalikenttien kuumista eläkekysymyksistä!9.1.2023 07:00:00 EET | Kutsu

Mitä eläkeaiheita kannattaa seurata vaalikevään 2023 aikana? Puhutaanko vaalikentillä mielenterveyskriisistä ja työkyvyttömyyseläkkeistä vai eläkeläisköyhyydestä? Ovatko yrittäjät YEL-barrikadeilla? Miten näitä kysymyksiä voidaan aidosti ratkoa? Merkitse jo kalenteriin: Vaalikenttien eläkeaiheet luodataan ja ruoditaan toimittajille suunnatussa Työeläkevakuuttajat Telan tietoiskussa 1.2.2023 klo 9!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme