Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka)

Muistutuskutsu medialle: Tervetuloa tutustumaan Hekalla käyttöönotettuun innovatiiviseen energiaratkaisuun torstaina 8.12.2022 klo 9

Jaa
Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka) tähtää kiinteistöjensä energiaomavaraisuuden kasvattamiseen. Yksi esimerkki tästä työstä on Hekan kohde Eskolantie 4 Pukinmäessä. Vuonna 2015 valmistuneen puurakenteisen kerrostalon katolle asennettiin ensin aurinkopaneelit ja nyt startup-yritys Cactosin valmistama, käytetyistä Tesla-sähköauton akuista koottu energiavarasto.
Hekan kohde Eskolantie 4.
Hekan kohde Eskolantie 4.

Vastaavia sähkövarastoja on jo käytössä muun muassa teollisuuskiinteistöissä ja muissa kaupallisissa tiloissa, mutta Eskolantie 4 on ainakin Suomen ensimmäinen kokonainen asuinkerrostalo, joka saa virtaa alkuperäiskäytöstä poistetuista Teslan akuista. 

Eskolantie 4:n aurinkopaneelijärjestelmä kerää sähköä enemmän kuin sen kahdessa rakennuksessa kuluu. Ylijäävä sähkö on järkevää varastoida niitä hetkiä varten, kun aurinkoenergiaa ei ole tarjolla. Sähkön varastoiminen mahdollistaa myös kysyntäjoustoon osallistumisen. Jos kokeilu onnistuu, voidaan samaa ratkaisua käyttää myös Hekan muissa aurinkosähkökohteissa. 

Heka ja startup-yritys Cactos löysivät toisensa Hekalla parhaillaan käynnissä olevan EU-rahoitteisen HELENA-hankkeen innovaatio-ohjelman kautta. Syksyyn 2023 jatkuvassa HELENA-hankkeessa on tarkoitus löytää kustannustehokkaimmat tavat parantaa rakennusten energiatehokkuutta ja edistää uusiutuvan energian käyttöä Hekalla. Hankkeen innovaatio-ohjelmassa kokeillaan vähähiilisiä ratkaisuja Hekan käyttöön ja selvitetään, miten eri ratkaisuja voi sovittaa yhteen.

Hekan tavoitteena on sen rakennuskannan energiankäytön hiilineutraalius vuoteen 2030 mennessä. Heka on myös sitoutunut parantamaan kiinteistöjensä energiatehokkuutta.

KUTSU: Tervetuloa tutustumaan Hekan kohteen Eskolantie 4 energiavarastoon torstaina 8.12.2022 klo 9.

Sijainti: Eskolantie 4, kerhohuone.

Tilaisuudessa kuulet myös muista Hekan ajankohtaisista energia- ja ympäristövastuuasioista. Tilaisuudessa voi haastatella Hekan ja Cactosin edustajia.

Toivomme ennakkoilmoittautumista viimeistään 7.12. Ilmoittaudu tilaisuuteen

Tilaisuuden ohjelma:

Tilaisuuden avaus               
Jaana Närö, toimitusjohtaja, Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka)

Kestävä kiinteistönhoito ja rakentaminen Hekalla

Milla Heiskanen, ympäristö- ja vastuullisuuspäällikkö, Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka)

Hekan HELENA-hanke ja Eskolantie 4:n älykäs energiavarasto
Jenni Venäläinen, energiapäällikkö, Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka)
Oskari Jaakkola, toimitusjohtaja, Cactos

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Eskolantie 4:n älykäs energiavarasto:
Jenni Venäläinen, energiapäällikkö, Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka), jenni.venalainen@hekaoy.fi, puh. 050 4922 013
Oskari Jaakkola, toimitusjohtaja, Cactos, puh. 041 462 6520, oskari@cactos.fi

Tilaisuuden järjestelyt:
Annika Laine, viestintäpäällikkö, Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka), annika.laine@hekaoy.fi, puh. 09 5767 4996.

Kuvat

Hekan kohde Eskolantie 4.
Hekan kohde Eskolantie 4.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka)
Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka)
Viipurinkatu 2
00510 Helsinki

http://www.hekaoy.fi

Helsingin kaupungin asunnot (Heka) on Suomen suurin asuntojen vuokranantaja. Noin 53 000 asunnossamme asuu lähes 100 000 helsinkiläistä eli noin joka seitsemäs helsinkiläinen. Tarjoamme asukkaillemme kohtuuhintaista, laadukasta ja turvallista arkea. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka)

Itäkeskukseen valmistunut Hekan uudiskohde Kauppakartanonkatu 16 täydentää ympäristöään28.2.2023 12:08:00 EET | Tiedote

Itäkeskukseen valmistui helmikuun lopussa uusia Hekan vuokra-asuntoja osoitteeseen Kauppakartanonkatu 16. Uudiskohde rakennettiin 1970-luvun lopulla valmistuneen, puretun Hekan kohteen tilalle. Puretut rakennukset olivat teknisesti käyttöikänsä päässä, eikä alun perin opiskelija-asuntolaksi suunniteltujen rakennusten tilankäyttö vastannut tämän päivän tarpeita. Kohteen peruskorjaaminen olisi tullut kalliimmaksi kuin uuden rakentaminen. Purkutyöt käynnistyivät alkuvuodesta 2020. Tontille voitiin uudisrakentamalla sijoittaa kaksinkertaisesti asuinneliöitä.

Kyselyn mukaan 60 prosenttia Hekan asukkaista suosittelisi vuokranantajaansa suurella todennäköisyydellä25.1.2023 12:20:00 EET | Tiedote

Helsingin kaupungin asunnot Oy:n (Heka) asukkaat olivat pääosin tyytyväisiä asumiseensa ja Hekaan vuokranantajana myös vuonna 2022. Hekan vuotuiseen asukastyytyväisyyskyselyyn vastanneista 60 prosenttia suosittelisi Hekalla asumista suurella todennäköisyydellä. Asukastyytyväisyyskyselyn kokonaistulos kuitenkin laski hieman vuodesta 2021. Selvitimme asukkaidemme tyytyväisyyttä Hekaan asukastyytyväisyyskyselyllä loppuvuodesta 2022.

Kutsu medialle: Teslan akut varastoivat aurinkoenergiaa vuokrakerrostalolle – Tervetuloa tutustumaan innovatiiviseen energiaratkaisuun torstaina 8.12.2022 klo 91.12.2022 09:48:18 EET | Kutsu

Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka) tähtää kiinteistöjensä energiaomavaraisuuden kasvattamiseen. Yksi esimerkki tästä työstä on Hekan kohde Eskolantie 4 Pukinmäessä. Vuonna 2015 valmistuneen puurakenteisen kerrostalon katolle asennettiin ensin aurinkopaneelit ja nyt startup-yritys Cactosin valmistama, käytetyistä Tesla-sähköauton akuista koottu energiavarasto.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme