Amnesty International

Muistutuskutsu: Yksikin hukkunut on liikaa – pakolaispäivän tempaus Töölönlahdella 20.6.

Jaa

Amnesty kampanjoi turvallisten reittien puolesta kansainvälisenä pakolaispäivänä 20.6. Helsingin Töölönlahdella.

Aika: keskiviikko 20.6. kello 11.30

Paikka: Töölönlahti, Finlandia-talon edusta, Helsinki

Amnesty levittää Töölönlahdelle Välimeren ylittäneiden siirtolaisten pelastusliivejä kansainvälisenä pakolaispäivänä. Tarkoituksena on muistaa Välimerellä kuolleita ihmisiä ja korostaa turvallisten reittien, kuten pakolaiskiintiön, merkitystä osana toimivaa pakolais- ja siirtolaispolitiikkaa.

Amnesty International on kampanjoinut kevään aikana yli 20 järjestön kanssa Suomen pakolaiskiintiön korottamiseksi. Sisäministerille ja hallituspuolueiden puheenjohtajille suunnatun vetoomuksen on allekirjoittanut yli 7000 ihmistä.

Eduskunta päättää Suomen pakolaiskiintiön suuruudesta joka vuosi erikseen talousarviota tehdessään.

“Pakolaiskiintiöön valitaan henkilöitä, joille paluu kotimaahan tai pysyvä asettuminen oleskelumaahan ei ole vaihtoehto”, muistuttaa Susanna Mehtonen, Amnestyn Suomen osaston oikeudellinen asiantuntija.

Suomen kiintiön koko on tänä vuonna vain 750, kun taas esimerkiksi Ruotsissa se korotettiin 5000 ihmiseen.

“Pakolaiskiintiön korottamisella Suomi osallistuu globaaliin vastuunjakoon ja auttaa kaikista haavoittuvimmassa asemassa olevia pakolaisia, jotka eivät voi elää turvallisesti pakolaisleireillä tai kaupungeissa”, Mehtonen sanoo.

Tempaus järjestetään keskiviikkona 20.6. kello 1113 Helsingin Töölönlahdella, Finlandia-talon edustalla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Susanna Mehtonen
Oikeudellinen asiantuntija
Amnesty International, Suomen osasto
p. 050 523 2038
susanna.mehtonen@amnesty.fi

Saara Manelius
Viestintäpäällikkö
Amnesty International, Suomen osasto
p. 045 635 2883
saara.manelius@amnesty.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Amnesty International
Amnesty International
Hietaniemenkatu 7 A
00100 Helsinki

https://www.amnesty.fi/

Amnesty International on maailman suurin ihmisoikeusjärjestö, jonka toiminta perustuu yksittäisten ihmisten tuelle. Amnestylla on 7 miljoonaa tukijaa lähes kaikissa maailman maissa. Amnestyn tehtävänä on tehdä ihmisoikeudet tunnetuiksi, tutkia vakavia ihmisoikeusloukkauksia sekä kampanjoida niitä vastaan kaikkialla maailmassa. Tavoitteenamme on maailma, jossa ihmisoikeusjulistuksessa lausutut oikeudet ja vapaudet toteutuvat kaikille ihmisille. Amnestyn Suomen osasto perustettiin vuonna 1967. Amnestylla on Suomessa noin 40 000 tukijaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Amnesty International

Amnesty: USA:n rajalla erotettujen perheiden määrä suurempi kuin annettu ymmärtää ­– 6000 perhettä neljässä kuukaudessa11.10.2018 16:30Tiedote

Peräti 6000 Yhdysvalloista turvaa hakenutta perhettä on erotettu neljän kuukauden aikana. Luku on suurempi kuin viranomaisten aiemmin myöntämä. Perheiden laittomien erottamisten lisäksi Meksikon rajalla on käännytetty ihmisiä antamatta heille mahdollisuutta hakea turvapaikkaa. Tämä politiikka on tuottanut tuhansille ihmisille äärimmäistä kärsimystä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme