Espoon kaupunki - Esbo stad

Mun Espoo -kyselyt keräsivät runsaasti vastauksia, ideoita ja ajatuksia

Jaa

Mun Espoo -kyselyt käynnistyivät elokuun loppupuolella ja päättyivät lokakuun loppuun. Kahdella kyselyllä kerättiin kuntalaisten ajatuksia Espoosta: mitkä asiat ovat hyvin ja mihin tulisi panostaa tulevaisuudessa. Vastauksia hyödynnetään kaupungin strategian, Espoo-tarinan, päivityksessä ja kaupunkiympäristömme kehittämisessä.

Toisen kyselyn kautta kuntalaiset vastasivat pääasiassa avointen kysymysten kautta. Toiseen, karttapohjaiseen kyselyyn, ajatukset merkittiin Espoon kartalle.

Kyselyt keräsivät yli 10 000 vastausta ja erityisesti nuoret koululaiset ja opiskelijat ovat päässeet laajasti kertomaan ajatuksistaan. Kouluissa vastauksia saatiin noin 2500:lta opiskelijalta. Karttaan merkittyjä kommentteja saatiin lähes 70 000. Seuraavaksi vuorossa on vastausten analysoinnin, pohdintojen ja johtopäätösten aika. Aineisto toimii erinomaisena pohjana niin Espoo-tarinalle kuin kaupunkisuunnittelullekin.

Ensisilmäyksellä tuloksissa ilahduttaa, kuinka suuri määrä suosittelisi Espoota asuinpaikaksi tuttavalleen. Tuloksia tulee kuitenkin tulkita tarkemmin kokonaisuutena. Tuloksia avataan tarkemmin ensi vuoden ensimmäisessä Espoo-lehdessä (ilmestyy 6.3.2021). Kerätty aineisto on kuitenkin niin laaja, että siitä riittää työstettävää useammaksi vuodeksi.

Espoo-tarinan valmistelu jatkuu tulosten analysoinnin lisäksi erityis- ja vähemmistöryhmien osallistamisella. Haluamme varmistaa, että kaikkien ääni saadaan kuuluviin uuden Espoo-tarinan valmistelussa. Uudesta Espoo-tarinasta on tarkoitus päättää syksyllä 2021.

Kiitoksia paljon kaikille vastanneille!

Lisätiedot

strategiajohtaja Jorma Valve, puh. 046 877 2055, jorma.valve@espoo.fi 

kehittämispäällikkö Niko Ferm, puh. 040 552 1271, niko.ferm@espoo.fi 

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

KAMU besökarantal steg till 85 000 besökare under undantagsåret 202014.1.2021 09:56:20 EETTiedote

Det nya årtiondet började fint vad gäller besökarantalet på KAMU Esbo stadsmuseum, då 12 694 besökare bekantade sig med våra utställningar i januari 2020. Under hela året 2020 besöktes KAMUs museer totalt av 84 760 besökare, vilket är ca 18 000 mindre än år 2019. Besökarantalet på Glims gårdsmuseum och Pentala skärgårdsmuseum steg en aning jämfört med besökarantalet år 2019. Det minskade besökarantalet under året orsakades av att KAMUs museer var stängda under ca 4 månaders tid på grund av koronavirusepidemin, först på våren och sedan i slutet av året.

KAMUssa vieraili poikkeusvuonna 2020 lähes 85000 kävijää14.1.2021 09:55:02 EETTiedote

KAMU Espoon kaupunginmuseon uusi vuosikymmen käynnistyi hienosti, sillä kahden ensimmäisen kuukauden aikana näyttelyihin tutustui 12 694 kävijää. Koko vuoden 2020 aikana KAMUn museoissa vieraili yhteensä 84 760 kävijää, joka oli noin 18 000 kävijää vähemmän kuin vuonna 2019. Talomuseo Glimsin ja Saaristomuseo Pentalan kävijämäärät sen sijaan nousivat hieman vuoden 2019 kävijämääristä. Kokonaiskävijämäärien laskun aiheutti se, että KAMUn museot olivat viime vuonna suljettuina yhteensä noin 4 kuukautta koronaviruksen aiheuttaman pandemian takia, ensin keväällä ja toisen kerran vuoden lopulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme