Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Munkkiniemen uimarannalla uintikielto sinilevän massaesiintymän takia

Jaa

Munkkiniemen uimarannalle on 11.7.2022 asetettu toistaiseksi voimassa oleva uintikielto rannalla todetun sinilevän massaesiintymän vuoksi.

Munkkiniemen uimaranta. Kuva: Lotta Kivikoski
Munkkiniemen uimaranta. Kuva: Lotta Kivikoski

Sinilevää on havaittu myös muilla Helsingin uimarannoilla. Tällä hetkellä runsaita määriä on havaittu ainakin Tuorinniemen, Laajasalon, Puotilan, Seurasaaren ja Mustasaaren uimarannoilla, ja niissä on voimassa uinnin välttämissuositus sinilevän esiintymisen ajan.  Uimarannoilla sinilevätilanne voi vaihdella tyypillisesti äkillisestikin tuulten suunnasta ja voimakkuudesta riippuen. Ajankohtaiset tiedot suurten yleisten uimarantojen levätilanteesta löytyy ulkoliikuntakartta-palvelusta. 

Pienillä yleisillä uimarannoilla ei ole uimarantavalvontaa eikä sinilevän esiintymistä rannoilla havainnoida säännöllisesti. Sinilevää havaittaessa uimarannan vedessä ei suositella uimista, ja sinilevätilanne vedessä kannattaakin aina tarkistaa ennen uimista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Internet: www.hel.fi/uimavesi

Sähköposti: kymp.uimavesilaatuvalvonta@hel.fi

Puhelin: Vaihde/uimarantavedet, p. 09 310 2611

Kuvat

Munkkiniemen uimaranta. Kuva: Lotta Kivikoski
Munkkiniemen uimaranta. Kuva: Lotta Kivikoski
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme