Alko Oy

Muonion Alko uudistuu

Jaa

Muonion Alko uudistuu. Myymälä on elokuussa kiinni maanantait ja tiistait sekä kokonaan suljettuna 30.8.–2.9. Uudistunut myymälä avautuu perjantaina 3.9. klo 10.

Muonion Alko remontoidaan, ja myymälä on elokuussa kiinni maanantait ja tiistait sekä kokonaan suljettuna 30.8.–2.9. Uudistunut myymälä avautuu perjantaina 3. syyskuuta klo 10. Lähimmät Alkot palvelevat Kittilässä Levillä (Vanha Talvitie 12) sekä Enontekiön Hetassa (Kustaavantie 1).

”Lapin upea luonto houkuttaa matkailijoita, ja tämä näkyy myös meillä Alkoissa. Arvostetut lappilaiset raaka-aineet - poro, kalat ja marjat - inspiroivat myyjiämme etsimään sopivimmat makuparivinkit,” kertoo palvelujohtaja Kaija-Leena Kerkelä.

“Muonion uudistetun myymälän koko on 120 neliötä. Selkeytämme myymälän ilmettä ja toiminnallisuuksia, jotta asiointi olisi vaivatonta ja valikoimamme esillepanot selkeitä,” Kerkelä jatkaa.

Ympäristötietoisina myymäläuudistuksissa panostetaan myös energiatehokkuuteen muun muassa led-valaistuksella. Muoniostakin löytyy hanapakkauspussien kierrätyspiste, ja palautetut viinipussit hyödynnetään sementinvalmistuksessa.

Uudistuneessa myymälässä 500 tuotetta

Muonion myymälän valikoima koostuu noin 500 tuotteesta: viinejä on 300, panimotuotteita 50, väkeviä 125 ja alkoholittomia 25.  

”Yksittäisen myymälän tuotevalikoima vaihtelee paikallisen kysynnän, asiakkaiden toiveiden sekä myymäläkoon mukaan. Koko Alkon valikoiman tuotteita voi tilata mihin tahansa myymälään tai noutopisteeseen Alkon verkkokaupasta,” palvelupäällikkö Marika Vieno kertoo.

”Seuraamme trendejä ja asiakkaiden esittämiä toiveita suunnitellessamme myymälän valikoimaa. Lisäksi asiakkaat voivat toivoa omaa lempijuomaansa Alkotoiveella.”

Pakkauksilla suuri osuus juoman ilmastovaikutuksessa

Gaia Consultingin tekemän ilmastovaikutusselvityksen mukaan Alkon vuoden 2020 organisaatiohiilijalanjäljestä juomat pakkauksineen muodostivat suurimman osan, 77 prosenttia. Alkon hiilijalanjäljestä 53 prosenttia muodostuu juomien tuotannosta, 24 prosenttia pakkausten tuotannosta ja 18 prosenttia kansainvälisistä kuljetuksista.

Juomapakkausten aiheuttamista päästöistä noin kaksi kolmasosaa syntyy lasipullojen tuotannosta. Mitä kevyempi ja kierrätettävämpi pakkaus on, sitä pienempi on ympäristökuormitus. Alkon tavoitteena onkin vuoteen 2030 mennessä pienentää juomapakkausten negatiivista ilmastovaikutusta 50 prosentilla verrattuna vuoden 2020 päästöihin.

Alkon Ympäristövastuullinen pakkaus -symbolin avulla asiakkaan on helpompi löytää vastuullisemmat pakkausvalinnat, oli kyse sitten väkevistä alkoholeista, panimotuotteista tai viineistä.

”Kun esimerkiksi viiniä on tarkoitus säilyttää pitkään, lasipullo on paras vaihtoehto. Tuotteille, joita ei varastoida pitkään, sopivat lasin lisäksi myös muut pakkausmateriaalit. Uudet pakkaustavat ovat ympäristöystävällisyyden lisäksi usein käytännöllisempiä, erityisesti näin kesällä. Suosittelinkin rohkeasti kokeilemaan muovipulloon pakattua viiniä,” sanoo Vieno.

Lisätiedot 

Pohjois-Suomen palvelujohtaja Kaija-Leena Kerkelä, p. 040 570 2498, Kaija-Leena.Kerkela@alko.fi   

Alkon mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8–16), viestinta@alko.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

viestintäpäällikkö Varpu Göös
viestintäjohtaja Maritta Iso-Aho
Alkon mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8–16), viestinta@alko.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Alko Oy
Arkadiankatu 2
00101 Helsinki

020 711 11http://www.alko.fi

Alko haluaa tarjota asiakkailleen maailmanluokan palvelua. Monipuolinen ja uudistuva noin 11 000 tuotteen valikoima mahdollistaa nojatuolimatkat ympäri maailmaa asiakkaan omassa olohuoneessa. Asiakkaitamme palvelee monikanavainen palveluverkosto: 366 myymälää, yli 140 noutopistettä, verkkokauppa ja mobiilisovellus. Vuonna 2020 Alkon liikevaihto oli 1,3 miljardia euroa ja asiakaskäyntejä reilut 57 miljoonaa.

Vastuullisuus on meille sydämen asia. Arjessamme se tarkoittaa muun muassa tinkimätöntä myynninvalvontaa, hankinnan läpinäkyvyyden kehittämistä, pakkausmateriaalien kierrätystä, tuoteturvallisuutta sekä hyvinvointia edistäviä hankkeita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alko Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme