Messukeskus

Muotoilun ja tilasuunnittelun Showroom on syksyn mielenkiintoisin ammattitapahtuma

Jaa

Helsinki Design Weekin ja Habitaren Showroom-ammattitapahtumassa on tänä vuonna mukana 40 yritystä esittelemässä tuotteitaan ja palveluitaan muotoilun ja tilasuunnittelun ammattilaisille. Showroom järjestetään Messukeskuksessa samaan aikaan Habitaren kanssa 13.–15.9.2017. Ammattilaiset pääsevät Showroomiin ja Habitareen maksutta rekisteröitymällä kävijäksi.

Tapahtuman näyttelyarkkitehtuurin toteuttaa tänä vuonna Avanto Arkkitehdit. Tilassa nähdään isoja peilipintoja, jotka heijastavat osastoja moninkertaistaen niiden pinta-alan. Tapahtumassa mukana olevat yritykset esittelevät monipuolisesti julkitilojen kalusteita, pintamateriaaleja, valaistusratkaisuja, tilanjakajia ja tekstiilejä. Tapahtumassa ovat mukana muun muassa Kinnarps, Isku Interior, Barrisol, Avarte, Ofisea, Svensson, Eurokangas ja useita päämiehiä edustava Tila. Showroom ja Habitare yhdessä muodostavat syksyn mielenkiintoisimman ja ajankohtaisimman sisustus- ja designtapahtuman Helsinki Design Weekin aikana.

Ohjelmaa sisustusarkkitehdeille ja muotoilijoille

Showroomin keynote-puhujat Edward Barber ja Jay Osgerby esittelevät omaa muotoilufilosofiaansa ja Lontoossa sijaitsevan studionsa uusimpia töitä ja työskentelytapoja. Barber ja Osgerby ovat suunnitelleet muun muassa Vitralle, B & B:lle, Veninille ja Magisille ja heidän töitään on nähtävillä muun muassa New York Metropolitan taidemuseon, Victoria & Albert -museon ja Lontoon designmuseon pysyvissä valikoimissa. Tuotemuotoilunäkökulmaa edustaa myös Kim Weckstrøm Jensen, joka esittelee tanskalaisen Le Klintin filosofiaa ja muotoilua.

Suomen Japanin kulttuuri-instituutin paneelissa ”Huomisen designmuseo - Näkemyksiä Japanista, Suomesta ja laajemminkin” museoiden roolista keskustelevat neljän mielenkiintoisen designmuseon Miryon Ko, Jukka Savolainen, Ville Tikka ja Ikko Yokoyama. Paneelikeskustelua edeltää 21_21 Design Sight:n Miryon Ko:n keynote-puheenvuoro, jossa hän avaa Issey Miyaken, Taku Satohin ja Naoto Fukasawan vuonna 2007 Tokioon perustaman designtalon näyttelyfilosofiaa ja historiaa. 21_21 Design Sight on kymmenen vuoden aikana esitellyt maailmalle 34 näyttelyn kautta yhteiskuntaa, kulttuuria ja elämää rikastuttavia designratkaisuja.

Showroomin Lunch Talks tarjoaa sisustamiseen ja muotoiluun liittyviä keskusteluja lounaan ympärillä. Joanna Laajisto, Petra Majantie ja Vertti Kivi pohtivat sisustusarkkitehtuurialan tulevaisuutta ja kansainvälistymistä. Ulla Loukkaanhuhta, Mari Ariluoma, Susanna Lehvävirta ja Jouni Heinänen pohtivat tieteen ja ekosysteemipalveluiden näkökulmasta moniarvoisten viheralueiden ja julkisten ulkotilojen merkitystä kaupungissa. Kolmannessa lounaskeskustelussa Paula Bello, Mikko Koivisto ja Erno Forsström keskustelevat palvelumuotoilusta erityisesti tilaajan näkökulmasta.

Ohjelmaa arkkitehdeille, maisema-arkkitehdeille ja kaupunkisuunnittelijoille

Showroomin keynote-puhuja, amerikkalainen arkkitehti, kirjailija ja urbanisti Keller Easterling haastaa pohtimaan tilamuuttujien roolia innovoinnin ja globaalin hallinnon keinona sekä älykkäiden kaupunkien ja
arkkitehtuuriaktivismin yhteyttä. Easterling avaa myös muotoilun laajennettua repertuaaria ja mahdollisuutta vaikuttaa globaaleihin haasteisiin. Toinen keynote-puhuja, arkkitehti Flemming Rafn Thomsen, puhuu ihmisten, arkkitehtuurin ja luonnon tasapainosta ja Mike Lyndon taktisesta urbanismista kaupunkien elävöittämisessä. Teollisuustaiteen liitto Ornamon paneelissa pohditaan taiteen ja muotoilun tuottamaa lisäarvoa urbaanissa ympäristössä ja rakentamisessa.

Kiinnostavan näkökulman rakentamiseen tuo japanilainen temppelirakentamisen mestari Masao Kobayashi. Showroom-tapahtumassa on ainutlaatuinen tilaisuus kuulla ja nähdä, miten huippuunsa hiotuilla käsityömenetelmillä rakennetaan vuosituhansia ja erilaisia luonnonmullistuksia kestäviä rakennuksia pelkkiä puuliitoksia käyttämällä.

Showroomin Architects on Architects -dialogeissa kaksi arkkitehtia haastaa toisensa keskustelemaan muun muassa kaupunkien tiivistymisestä, tulevaisuuden oppimisympäristöistä ja vuorovaikutteisesta suunnittelusta. Keskusteluissa ovat mukana arkkitehdit Hilla Rudanko, Juho Grönholm, Marco Casagrande, Helena Sandman, Inari Virkkala ja Ville Hara.

Showroomin koko ohjelma ja aikataulu löytyvät nettisivuilta www.showroomfair.com. Rekisteröitymällä Showroomin sivuilla ammattilaiseksi pääsee tutustumaan maksutta myös Habitareen.

Lisätietoja Showroomista:
Messukeskus, tiedottaja Johanna Suni 0405154216, johanna.suni@messukeskus.com
Lisätietoja Showroomin ohjelmasta:
Helsinki Design Week, tuottaja Karoliina Helkkula 0407262075, karoliina.helkkula@helsinkidesignweek.com

Showroom on Helsinki Design Weekin päätapahtuma muotoilun, tilasuunnittelun ja valaistuksen ammattilaisille. Showroom järjestetään yhteistyössä Habitaren kanssa Messukeskuksessa Helsingissä 13.–15.9.2017. Maksuton sisäänpääsy vain alan ammattilaisille rekisteröitymällä | www.showroomfair.com | #showroomfair | helsinkidesignweek.com | habitare.fi |

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

*040 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa ja yli 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9000 näytteilleasettajaa ja yli 1,1 miljoonaa kävijää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Ihania ideoita pihaan ja puutarhaan, ajankohtaista tietoa rakentamiseen ja remontointiin19.2.2018 09:09Tiedote

Kevätmessujen ohjelma pursuaa ideoita ja tietoa puutarhan ja pihan hoitoon, rakentamiseen ja remontointiin, piensisustamiseen ja mökkeilyyn. Kevätpuutarha-messujen ideapuutarhan teemana on fantasiamainen Liisa Ihmemaassa ja OmaMökki-messujen mökkipihalta löydät vinkit lokoisaan ranta- ja saunaelämään. Viiden messun kokonaisuus järjestetään Messukeskuksessa, Helsingissä 12.-15.4.2018.

Veneilijöillä mielessä jo tuleva veneilykausi ja hankinnat18.2.2018 18:42Tiedote

Vene 18 Båt -messut keräsi kymmenen päivän aikana 9. -18.2.2018 Messukeskukseen Helsinkiin 64 500 kävijää. Helsingissä järjestettävä Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma on kaupallisesti erittäin hyvä. Tänä vuonna venekauppaa tehtiin messulla edellisvuosien tahtiin ja tulevat viikot näyttävät todelliset myyntiluvut. Pääkaupunkiseudulla ostettiin viime vuonna entistä enemmän veneitä ja kasvun uskotaan jatkuvan myös tänä vuonna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme