Futudesign

Muotokieli kehittyy kiertotalouden avulla

Jaa
Sisustusarkkitehdit SIO on valinnut monialaisen toimiston Vuoden sisustusarkkitehtitoimistoksi.

Vuoden sisustusarkkitehtitoimisto 2023 on Futudesign, yli kymmenen vuotta toiminut johtava suomalainen suunnittelutoimisto. Futudesignin tiimi koostuu sisustusarkkitehdeista, arkkitehdeista sekä muotoilijoista, ja on monialaisuudessaan poikkeus suomalaisella suunnittelukentällä.

Arkkitehdeilla ja sisustusarkkitehdeilla on Futudesignin suunnitteluprosesseissa tasa-arvoinen asema ja kohteita ajatellaan kokonaisuuksina. Hyvä esimerkiksi on viime vuonna valmistunut toimistotalo Mikonkatu 7 Helsingissä. Sen perusparannusprojektissa suunnittelu kattoi kaiken mutterinmuotoisesta kulmatornista aina postiluukkuihin.
Hankkeet etenevät tiimin käsissä suoraviivaisesti ja punainen lanka pysyy kirkkaana alusta loppuun.

“Ennenkin sama toimisto suunnitteli luontevasti eri mittakaavan ratkaisut kaupunkisuunnittelusta ovenkahvoihin, tunnetuimpana esimerkkinä tietysti Alvar Aallon toimisto,” sanoo sisustusarkkitehti Anni Ojanen.

Futudesignin projektihin kuuluu muun muassa Fiskars Groupin sekä Milttonin toimistot, uusin Iittala & co -myymäläkonsepti, Supercellin neuvottelu- ja ravintolatilat, Boulevard Bar & Seafood ja Levain Merikortteli.
Lisää projekteja: futudesign.com.

Korjausrakentamista ja korkeaa laatua

Ympäristöministeriön mukaan kolmasosa maailman päästöistä syntyy rakennussektorilla. Suunnittelijoilla on suuri vastuu alan käytäntöjen muuttamisessa. Futudesign haluaa olla osa ratkaisua ja on mukana ministeriön Circular design -pilottiohjelmassa.

Toimisto on erikoistunut haastavien arkkitehtuurikohteiden korjaus- ja täydennysrakentamiseen ja haluaa kehittää alalle uusia työtapoja.

“Nyt työn alla on legendaarinen Aleksanterinkatu 13, jossa hyödynnetään kiertotalouden menetelmiä ja pyritään käyttämään purettuja materiaaleja uudestaan. Suunnittelemme ratkaisuja tiiviissä yhteistyössä viranomaisten ja asiantuntijoiden kanssa, sillä tähän ei vielä ole vakiintuneita käytäntöjä”, kertoo arkkitehti Auvo Lindroos ja jatkaa:

“Vanhaa hyödyntävä korjausrakentaminen tuottaa lisäksi uutta, mielenkiintoista designia.”

Sisustusten osalta kestävät ratkaisut perustuvat laatuun, jota on ollut mahdollista vaalia kunnianhimoisten asiakkaiden kanssa.

“Säästää rahaa, aikaa ja ympäristöä, kun tilat valmistetaan aidoista, kauniisti patinoituvista materiaaleista. Ne eivät kaipaa pintaremonttia vuokralaisten vaihtuessa”, sanoo Ojanen.

Futudesign haluaa etsiä ratkaisuja ennakkoluulottomasti, unohtamatta huumoria. Toimisto on suunnitellut tiloja myös Metaverseen.

“Voisiko olla jopa niin, että tulevaisuudessa tilat ovat laadukkaita ja resurssiviisaita, ja kaikki strösseli on sitten virtuaalimaailmassa”, kysyy arkkitehti Teemu Seppänen.

  • Sisustusarkkitehdit SIO myöntää tunnustuksen Arkkitehtuurin ja muotoilun päivien päätapahtuman päätteeksi 3.2.2023 Helsingin kaupungintalolla klo 16.45. 
Lisätietoja sio.fi
  • Palkinnonjakotilaisuutta edeltää klo 15.00 alkava paneelikeskustelu, jonka teema on ”Elämisen laatu”. Vuoden sisustusarkkitehtitoimistoa 2023 edustaa paneelissa Futudesignin arkkitehti Aleksi Niemeläinen. Paneeli ja jakotilaisuus Helsingin kaupungintalolla kuvataan suorana lähetyksenä Helsinki-television välityksellä.
  • Futudesignin suunnittelemat Helsingin Senaatintorin uudet valaisinpylväät otetaan käyttöön 2.2.2023

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Futudesign
Siltasaarenkatu 18-20 A9
00530 HELSINKI

http://www.futudesign.com

Futudesign luo rohkeita konsepteja, joista tulee ilmiöitä.
Futudesign Oy on vuonna 2012 perustettu johtava suomalainen suunnittelutoimisto. Sen monipuolinen arkkitehdeista, sisustusarkkitehdeista ja muotoilijoista koostuva tiimi on toteuttanut lukuisia kunnianhimoisia projekteja laajalle joukolle asiakkaita.

Futudesign suunnittelee kokonaisvaltaisen brändikokemuksen – pienimmistä yksityiskohdista aina suuriin rakennuskomplekseihin asti. Laajaan portfolioon kuuluu palkittuja hotelleita, ravintoloita, baareja, yritysten pääkonttoreita, vähittäiskaupan tiloja ja museoita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.