Espoon kaupunki - Esbo stad

Muovin tarina -näyttely kuvaa muoviroskan matkan uudeksi esineeksi

Jaa

Muovin tarina -näyttelyssä tutustut muoviroskan kaikkiin vaiheisiin sen matkalla roska-astiasta uusiomateriaaliksi ja uudeksi tuotteeksi. Näyttely on esillä Villa Elfvikin luontotalossa 1.12. – 23.1.2022.

Muoveja käytetään paljon ja niillä on keskeinen merkitys yhteiskunnassamme. Kiertotaloudessa muovijäte hyödynnetään raaka-aineena ja se muutetaan hyödyllisiksi tuotteiksi. Kun muovin sisältämä hiili saadaan säilymään kierrossa pitkään, vähennetään ilmastopäästöjä ja säästetään luonnonvaroja. 

Näyttelyssä tuodaan näkyväksi tarina siitä, kuinka kasvavasta muovijätevirrasta voidaan tuottaa kestäviä ja vähähiilisiä tuotteita. Muovin tarina – roskasta tuotteeksi -projektissa on kerätty muovia espoolaisista kouluista. Pilottikouluina toimivat Olarin ja Ruusutorpan koulut, joissa oppilaat pääsevät perehtymään aiheeseen projektin aikana.   

Muoviroskaa on tutkittu ja työstetty Lahdessa LAB-ammattikorkeakoulun muovilaboratoriossa. Kierrätysmuovista on suunniteltu ja muotoiltu erityisesti ulkokalusteita ja muita kaupunkiympäristöön tarkoitettuja esineitä. Niitä valmistetaan kierrätysmuovista 3D-tulostusta hyödyntäen. Näyttelyssä näet kierrätysmuovin eri käsittelyvaiheet ja siitä suunnitellut tuotteet.

Villa Elfvikin luontotalo (Elfvikintie 4, Ruukinranta, Espoo) on avoinna ma-pe klo 9–15 ja su klo 10–16. Itsenäisyyspäivänä 6.12., uudenvuodenpäivänä 1.1. ja loppiaisena 6.1. klo 10–16. Suljettu joulunpyhinä 24.-26.12.2021. Café Elfvik on avoinna sunnuntaisin ja pyhinä talon aukioloaikoina. Sisäänpääsy luontotaloon on maksuton.

Muovin tarina – roskasta tuotteeksi on Espoon kaupungin ja LAB-ammattikorkeakoulun yhteinen projekti, joka on saanut rahoitusta Ympäristöministeriön Muovitiekartan kokeilu- ja pilotointihankkeen tukiohjelmasta. Projekti on alkanut vuoden 2021 alussa ja jatkuu syyskuun loppuun 2022 saakka.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mia Johansson, projektipäällikkö, Espoon kaupunki, puh. 040 553 0439, mia.johansson@espoo.fi

Kuvat

Lataa
Muoviroskasta tehtyä rouhetta.
Muoviroskasta tehtyä rouhetta.
Lataa
Muovirouheesta tehtyä granulaattia.
Muovirouheesta tehtyä granulaattia.
Lataa
Muovimassan muotoilua ekstruusiolla, jossa kuuma muovi työnnetään muotoillun suulakkeen läpi
Muovimassan muotoilua ekstruusiolla, jossa kuuma muovi työnnetään muotoillun suulakkeen läpi
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Villa Elfvikin luontotalo kuuluu Espoon ympäristö- ja rakennusvalvontakeskuksen ympäristönsuojelun palvelualueeseen.

Ympäristönsuojelun palvelualue edistää ympäristövastuullisuutta Espoossa vaalimalla ja parantamalla luonnon monimuotoisuutta ja toimintakykyä, ennaltaehkäisemällä ja korjaamalla ympäristöhaittoja sekä lisäämällä ympäristötietoisuutta ja kannustamalla vaikuttamaan. 

Seuraa meitä somessa:
www.instagram.com/villaelfvik
www.facebook.com/espoonymparistonsuojelu

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kaupunki edellyttää koronapassia laajasti yleisötilaisuuksissa ja osassa asiakastiloja3.12.2021 15:11:14 EET | Tiedote

Espoon kaupunki edellyttää asiakkailtaan koronapassia laajasti kulttuurin ja liikunnan palveluissa 4.12.2021 alkaen. Tarkistamme koronapassin kaikissa yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa sekä sisäänpääsyn edellytyksenä kaupunginmuseon toimipisteisiin, Näyttelykeskus WeeGeelle ja uimahalleihin. Myös ryhmäliikuntaan edellytämme koronapassia, jos ryhmäkoko on yli 20 henkilöä.

Mikä on kirjastojen rooli kansalaisaktiivisuuden herättäjinä? Ilmastolukutaitoa-tapahtuma Sellon kirjastossa26.11.2021 16:16:15 EET | Tiedote

Keväällä toteutettu valtakunnallinen Ilmastolukupiirikampanja saavutti suuren suosion, lukupiirejä oli lähes sata ympäri Suomea. Ilmastolukupiirihaasteen toteutti Greenpeace, yhteistyössä Helmet-kirjastojen, kirjastojen valtakunnallisen Yleisten kirjastojen ympäristötietoisuus 2020-luvulle -hankkeen, Lukukeskuksen, Suomen Kirjastoseuran, Marttaliiton sekä Mannerheimin lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme