Museokortti

Museokortilla pääsee jo 350 kohteeseen – kesäuutuuksina 11 museota, esimerkiksi Parikkalan patsaspuisto

Jaa
Astu historialliseen majakkalaivaan Kotkassa, vieraile ainutlaatuisessa patsaspuistossa Parikkalassa tai tutustu entisajan huvilaelämään Vantaalla ja Espoossa. Yksitoista uutta Museokortti-kohdetta tarjoavat ainutlaatuisia elämyksiä kotimaanmatkailijalle.
Parikkalan patsaspuisto on yksi kesän uusista Museokortti-kohteista. Kuva: Kimmo Heikkilä / Parikkalan patsaspuisto
Parikkalan patsaspuisto on yksi kesän uusista Museokortti-kohteista. Kuva: Kimmo Heikkilä / Parikkalan patsaspuisto


Museokortti-kohteiden määrä on kaksinkertaistunut seitsemässä vuodessa: yhteensä kortilla pääsee noin 350 museoon Ahvenanmaalta Inariin. Verkostoa täydentävät yksitoista uutta kohdetta tarjoavat mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa eri puolilla Suomea. Kotimaanmatkailija saa Museokortilla nyt myös etuja majoittumisesta, ravintoloista ja museokaupoista.

Lista uusista Museokortti-kohteista  

1. Parikkalan patsaspuisto

Vaikuttava ja omintakeinen elämys. Veijo Rönkkönen on luonut 50 vuotta kestäneen taiteellisen työn tuloksena jopa 560 moni-ilmeistä ja -aiheista betonipatsasta rehevään puutarhaan. Parikkalan Koitsanlahdessa, valtatie 6:n varrella sijaitseva teoskokonaisuus houkuttelee paikalle vuosittain kymmeniä tuhansia kävijöitä ympäri maailman. Hämmästyttävän kiehtova patsaspuisto on nähtävillä ympäri vuorokauden ja ympäri vuoden.

2. Fiskars Village Art & Design Biennale

Fiskars Village Art & Design Biennale yhdistelee nykytaidetta, muotoilua ja arkkitehtuuria kolmen päänäyttelyn voimin. Koko kesän jatkuva tapahtumakokonaisuus järjestetään tänä vuonna toista kertaa Fiskarsin ruukkikylässä. Kolme päänäyttelyä tarjoavat kävijälle uudenlaisia kokemuksia muun muassa nykytaiteen, käsityön, puuarkkitehtuurin ja pienten tilojen sisustamisen parissa. Näyttelyt ovat esillä 4.9.2022 saakka.

3. Bomarsundin vierailukeskus

Ahvenanmaalla sijaitseva Bomarsundin vierailukeskus toimii porttina laajalle alueelle, jossa kävijä voi tutkia 1800-luvulla rakennetun valtavan linnoituksen jäännöksiä ja raunioita. Kahden vaellusreitin kautta pääsee alueen kiinnostavimmille nähtävyyksille, kuten Prästön hautausmaille, päälinnoitukseen, puolustustorniin sekä upeisiin saaristomaisemiin. Vierailukeskus on avoinna kesällä 17.6. alkaen.

4. Håkansbölen kartano

Håkansbölen kartanoalue on valtakunnallisesti merkittävä kulttuurihistoriallinen ympäristö. Vantaan Hakunilassa sijaitsevan kartanoalueen jugend-tyylinen päärakennus on valmistunut vuonna 1908. Kartanopuistossa saa liikkua vapaasti ympäri vuoden ja kesäisin aitta- ja tallirakennuksissa on esillä Vantaan kaupunginmuseon näyttelyitä. Lapset pääsevät tutustumaan leikin kautta 1800-luvun maalaiselämään Koiramäen kartanolla -näyttelyssä. Näyttelyt ovat auki kesäviikonloppuisin.

5. Seinäjoki Graffitilandia

Graffitilandia on noin 40 taiteilijan voimin toteutettu katutaidekokemus, joka on jatkoa Vaasan entisen huvipuiston vallanneelle Wasa Graffitilandialle. Seinäjoella taiteilijat ovat saaneet vapaat kädet toteuttaa entisen teollisuushallin tiloihin laajan, katutaidetta esittelevän taidenäyttelyn. Entisen romukaupan suurissa hallitiloissa sijaitseva elämys on nähtävillä kesän ajan.

6. Majakkalaiva Kemi

Kotkan Merikeskus Vellamon museoaluslaituriin liittyy kesäinen majakkalaiva Kemi. Vuonna 1901 valmistunut ja Suomen viimeinen toiminnassa ollut majakkalaiva on kiinnostava täydennys legendaarisen jäänmurtaja Tarmon viereen. Uudelleen kunnostettu Kemi on nähtävillä 27.6. alkaen osana Suomen merimuseon näyttelyitä.

7. Kita – Kineettisen taiteen talo

Vuosia tyhjillään ollut ja näyttävällä järvitontilla sijaitseva autiotalo on ehostettu erityiseksi kineettisen taiteen galleriaksi. Joutsassa sijaitsevan Kitan ensinäyttely esittelee liikkeeseen perustuvaa ja luonnonvoimat kiehtovalla tavalla yhdistävää taidetta. Näyttelyssä on nähtävillä heinäkuun alusta elokuun loppuun kineettisiä veistoksia, installaatioita, grafiikkaa, ääni- ja valotaidetta sekä performansseja.

8. Huvilamuseo Villa Rulludd

Espoon kaupunginmuseon Huvilamuseo Villa Rulludd ympäristöineen on yli sadan vuoden matka Kihlmanin kulttuurisuvun rikkaaseen ja värikkääseen huvilaelämään. Huvila on harvinaisella tavalla säilynyt esimerkki koko Uudenmaan rannikon varhaisesta huvila-arkkitehtuurista. Espoon rannikolla kauniilla niemellä sijaitseva Villa Rulludd on kesällä avoinna joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina.

9. Sairaalamuseo

Seinäjoella sijaitseva sairaalamuseo esittelee eteläpohjalaisen terveydenhuollon historiaa ja osa-alueita psykiatriasta somatiikkaan sekä Härmän sairaalan toimintaa. Museo sijaitsee Törnävän historiallisen mielisairaalan alueella, joka rakennuksineen on säilynyt hyvin alkuperäisenä. Laajoissa tiloissa ja lähes 40 näyttelyhuoneessa pääsee tutustumaan monipuolisiin kokoelmiin.

10. Vehkalahden kotiseutumuseo

Husulan kylässä Haminassa sijaitseva Vehkalahden kotiseutumuseo esittelee alueen historiaa lottaperinteistä laivanrakennukseen ja suksentekoon.

11. Walter Runebergin veistoskokoelma

Porvoossa pääsee kesän ajan tutustumaan kuvanveistäjä Walter Runebergin laajaan veistoskokoelmaan. Näyttely esittelee kiinnostavan kattauksen kuvanveistäjän kipsitöitä, muotokuvia ja luonnoksia.


TIETOA MUSEOKORTISTA 

  • 74 € maksavalla Museokortilla sisäänpääsy lähes 350 kohteeseen 
  • Museokortilla myös etuja majoittumisesta, ravintoloista ja museokaupoista 
  • Ihastu valmiisiin ehdotuksiin kotimaan kulttuurikierroksista tai suunnittele oma museokierroksesi Museot.fi/matkavinkit 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Seppo Honkanen
Kehitysjohtaja
Puh. 040 833 90 59
seppo.honkanen@museot.fi

Kuvat

Parikkalan patsaspuisto on yksi kesän uusista Museokortti-kohteista. Kuva: Kimmo Heikkilä / Parikkalan patsaspuisto
Parikkalan patsaspuisto on yksi kesän uusista Museokortti-kohteista. Kuva: Kimmo Heikkilä / Parikkalan patsaspuisto
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Museokortti
Museokortti
Spaces Bulevardi, FMA Creations Oy, Bulevardi 21
00180 HELSINKI

http://www.fmac.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Museokortti

Ennätykset rikki: yli neljännesmiljoona suomalaista aloitti kulttuurivuoden – tulossa kotimaisten suurnimien näyttelykevät!17.1.2023 17:33:21 EET | Tiedote

Museot kiinnostavat suomalaisia nyt enemmän kuin koskaan aiemmin. Voimassa olevia Museokortteja on suomalaisten taskussa tällä hetkellä 272 000, joka on Museokortti-historian ennätys. Myös Museokortti-käynnit kasvoivat vuoden 2022 aikana hurjaan ennätyslukemaan, 1,7 miljoonaan. Vuodesta 2023 on tulossa kiinnostava näyttelyvuosi – luvassa on kotimaisia huippunimiä Tom of Finlandista Edelfeltiin ja Klaus Haapaniemestä Kaija Aarikkaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme