Museokortin voi pian implantoida kehoonsa — nopeimmille älykapseli asennetaan ilmaiseksi

Museokortti on muuttanut museoiden käyttökulttuuria: kynnys poiketa museoon on madaltunut, piipahtamiset lisääntyneet. Myös aiemmin museoista kiinnostumattomat henkilöt ovat ryhtyneet museopalvelujen aktiivikäyttäjiksi. Osa asiakkaista kaipaa kuitenkin vaihtoehtoa muovikortille.
– Erityisesti nuoret aikuiset kokevat, että muovinen Museokortti vie tilaa lompakosta. Se saattaa myös unohtua kotiin, kertoo Museokortin kehitysjohtaja Seppo Honkanen.
– Ajattelimme, että mobiilisovellus voisi olla ratkaisu, mutta löysimme paremman vaihtoehdon. Implantti ei koskaan unohdu kotiin.
Museokortin voi 1. huhtikuuta 2020 alkaen asentaa omaan kehoonsa ja implantointeja tehdään jatkossa lähes 300 museon lipputiskeillä. Amerikkalaisen April Implant Companyn kehittämä implantti hyödyntää RFID-tekniikkaa. Prosessissa ihon alle viedään erityisellä asettimella kapseloitu siru. Se on noin 3mm leveä ja 5mm pitkä.
Kapseli asetetaan käytettävyyden vuoksi perinteisesti esimerkiksi kämmenen alueelle.
– Myös otsa on mahdollinen implantointialue, koska lähtökohtaisesti paljaalta ihoalueelta sirun etälukeminen on helppoa, kehaisee Honkanen.
– Tahdomme olla edelläkävijöitä globaalissa museoteknologiassa.
Kapselointiprosessia pilotoidaan ennen museoissa tapahtuvaa käyttöönottoa. Maanantain aikana jonotuslistalle ilmoittautuneet saavat pysyvästi voimassaolevan Museokortti-kapseloinnin ilmaiseksi.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Seppo Honkanen
Kehitysjohtaja
Puh. 040 833 90 59
seppo.honkanen@museot.fi
Marjo Vänttinen
Mediakoordinaattori
Puh. 044 430 07 12
marjo.vanttinen@museot.fi
Kuvat

Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Museokortti
Museokortti tänään 10 vuotta – uusi maksutapa tuo kulttuurin yhä useamman ulottuville5.5.2025 10:01:29 EEST | Tiedote
Museokortti juhlii tänään 5. toukokuuta 10-vuotista taivaltaan. Merkkipaalun kunniaksi korttiin tuodaan myöhemmin tänä vuonna kuukausimaksumalli, joka tekee museokäynneistä entistä saavutettavampia. Tavoitteena on madaltaa kynnystä kulttuuriin osallistumiseen ja vahvistaa museoiden roolia arjen elämyksissä.
Jenni Haukio onnittelee 10-vuotiasta Museokorttia: ”Ainutlaatuinen, historiaan jäävä kulttuuriteko”5.5.2025 08:08:00 EEST | Tiedote
Ensimmäiset Museokortit ojennettiin presidentti Sauli Niinistölle ja Jenni Haukiolle Mäntyniemessä vuonna 2015. Kymmenessä vuodessa Museokortista on kasvanut koko kansan kulttuuri-ilmiö. Museokortti löytyy tällä hetkellä lähes 350 000 suomalaisen taskusta.
Kulttuuria työhyvinvoinnin tueksi – Museokortti-lahjoitus annettiin tänä vuonna hoitotyöntekijöille27.2.2025 08:12:40 EET | Tiedote
Museokortti lahjoitti 60 korttia Päijät-Hämeen hyvinvointialueen hoitajille osana vuosittaista hyvinvointilahjoitustaan. Lahjoituksen tavoitteena on muistuttaa kulttuurin positiivisista vaikutuksista työhyvinvointiin ja jaksamiseen.
Vuoden 2025 hittinäyttelyt – katso 20 kiinnostavinta kulttuurivinkkiä21.1.2025 08:23:49 EET | Tiedote
Koe surrealismin suurnimet Salvador Dalísta Joan Miróon ja vietä taiteilija Reidar Särestöniemen juhlavuotta. Näe mammutit ja muut jääkauden jättiläiset, tutustu supersankarien historiaan ja astu muumien lumoavaan maailmaan.
Museokortti on kärkisijoilla kulttuurietujen tarjoajien listoilla – työikäiset hakevat palautumista museovierailuista25.10.2024 08:49:49 EEST | Tiedote
Työssäkäyvät käyttävät kulttuurietujaan erityisen paljon Museokortin hankintaan. Edenredillä Museokortti on tuhansien palveluiden joukosta neljänneksi suosituin kohde, ja myös Smartumilla se on viiden kärjessä. ePassilla Museokortti on ollut kulttuuriedun toimipaikkojen TOP 5 -kärjessä joka kuukausi vuoden 2024 aikana.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme