Museokortti

Museokortti-järjestelmästä löytyi tietoturvapuute – ongelma on korjattu, eikä se vaadi toimenpiteitä asiakkailta

Jaa
Museokortti-järjestelmässä havaittiin tiistaina 21.2. aamupäivällä tietoturvapuute, joka saatiin korjattua saman päivän aikana. Ongelma koski osaa Museokortin käyttäjistä. Henkilötietojen väärinkäytöksiä ei ole havaittu. Asiakkaille ei koitunut taloudellisen menetyksen uhkaa tietoturvapuutteen johdosta.

Museokortti-palvelua tarjoavan FMA Creations Oy:n järjestelmässä havaittiin tiistaina 21.2.2023 aamupäivällä puute tietoturvassa. Ongelma saatiin korjattua saman päivän aikana, eikä tilanne vaadi toimenpiteitä Museokortin asiakkailta. 

Tietoturvapuute liittyi yhteen verkkokansioon, ja se koski vain osaa Museokortin asiakkaista. Puute ei kohdistunut Museokortin varsinaiseen asiakastietokantaan. 

Tietoturvariskin alla oli seuraavia asiakastietoja Museokortin käyttäjistä: asiakkaan nimi, postiosoite, puhelinnumero, Museokortin asiakasnumero ja Museokortti-sovelluksessa käytettäviä valokuvia, joita ei ole mahdollista yhdistää asiakkaan muihin henkilötietoihin. Ongelma koski myös alle sataa sähköpostiosoitetta. 

Maksukorttitiedot, Museokortin asiakassivun salasanat, asiakkaiden syntymävuosi tai Museokortin käyttöhistoria eivät ole vaarantuneet tietoturvapuutteen johdosta, eikä asiakkaille koitunut taloudellisen menetyksen uhkaaMuseokortti-järjestelmään ei kerätä asiakkaiden henkilötunnuksia. 

Asiakastietojen väärinkäytöksiä ei ole havaittu. Tietoturvapuute on korjattu, ja siitä on ilmoitettu tietosuojavaltuutetulle. Viestimme asiasta myös kaikille niille asiakkaille, joita tilanne koskee.  
 
Pahoittelemme tapahtunutta. Suhtaudumme asiakkaidemme tietojen suojaamiseen vakavasti. Jatkamme tapauksen selvittämistä järjestelmätarjoajamme ja ulkopuolisen asiantuntijan kanssa.

Museokortin asiakaspalvelupuhelin on avoinna 23.–24.2. klo 9–17, muina aikoina arkisin klo 9–12. puh. 044 784 5745. Asiakaspalvelun tavoittaa myös sähköpostilla: 
museokortti@museot.fi.

Yhteyshenkilöt

Petra Havu, Museoliitto-konsernin konsernijohtaja
puh. 044 430 0724
petra.havu@museoliitto.fi

Tietoja julkaisijasta

Museokortti
Museokortti
Spaces Bulevardi, FMA Creations Oy, Bulevardi 21
00180 HELSINKI

http://www.fmac.fi/

Museokortti-toiminnasta vastaa FMA Creations Oy, joka on kokonaan Suomen museoliitto ry:n omistama ja kuuluu Museoliitto-konserniin.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Museokortti

Ennätykset rikki: yli neljännesmiljoona suomalaista aloitti kulttuurivuoden – tulossa kotimaisten suurnimien näyttelykevät!17.1.2023 17:33:21 EET | Tiedote

Museot kiinnostavat suomalaisia nyt enemmän kuin koskaan aiemmin. Voimassa olevia Museokortteja on suomalaisten taskussa tällä hetkellä 272 000, joka on Museokortti-historian ennätys. Myös Museokortti-käynnit kasvoivat vuoden 2022 aikana hurjaan ennätyslukemaan, 1,7 miljoonaan. Vuodesta 2023 on tulossa kiinnostava näyttelyvuosi – luvassa on kotimaisia huippunimiä Tom of Finlandista Edelfeltiin ja Klaus Haapaniemestä Kaija Aarikkaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme