Museovirasto

Museovirasto jakoi valtionavustuksia yhteisöjen kulttuuriperintö- ja kulttuuriympäristöhankkeisiin

Jaa

Yhteisöjen kulttuuriperintötoiminnan avustuksilla vahvistetaan yhteisöjen osallisuutta kulttuuriperintöön. Avustuksia myönnettiin yhteensä 79 150 euroa, kymmenelle eri kansalaisjärjestölle ja yhteisölle. Museoviraston avustus on monelle hankkeelle välttämätön.

Laiva Saimaan kanavassa 1940-luvulla.  Saimaan laivatyö sai Museovirasto navustusta vuonna 2021. Kuva: Aarne Pietinen, Historian kuvakokoelma, Museovirasto
Laiva Saimaan kanavassa 1940-luvulla. Saimaan laivatyö sai Museovirasto navustusta vuonna 2021. Kuva: Aarne Pietinen, Historian kuvakokoelma, Museovirasto

Vuosittaista avustusta jaettiin nyt yhdettätoista kertaa. Avustushakemuksia tuli yhteensä 40, ja haettujen avustusten yhteissumma oli 357 784 euroa. Keskimääräinen avustussumma oli 7915 euroa. Museovirasto myönsi avustuksia erityisesti hankkeille, joissa tavoiteltiin erilaisten yhteisöjen osallistumista hankkeen toteuttamiseen ja hankkeen tulosten monipuolista tiedottamista sekä rakennettiin uudenlaisia yhteistyön muotoja.

”Vuoden 2021 avustuksissa painottui moninainen ja moniulotteinen kulttuuriperintötyö, joka voimaannuttaa yhteisöjä. Ilman Museoviraston tukea moni hankkeista jäisi toteuttamatta”, kertoo erikoisasiantuntija Eija Liukkonen Museovirastosta.

Kulttuuriperintötyön avustusten tavoitteena on edistää sosiaalisesti, ekologisesti, taloudellisesti ja kulttuurisesti kestävää kulttuuriperintötyötä. Avustettavat hankkeet voivat sisältää kulttuuriperintöön liittyvän tiedon tallennusta, dokumentointia ja tiedon välittämistä sekä toimenpiteitä, joilla lisätään yhteisöjen osallistumismahdollisuuksia ja kulttuuriperinnön elinvoimaisuutta. Avustusta voidaan myöntää kansalaisjärjestöille ja muille oikeustoimikelpoisille yhteisöille.


Myönnetyt avustukset


Ad Astra i Helsingfors rf
23 500 euroa Digisagor på fem språk och festkalender -projektiin.

Pohjoismaiden Rautatieseura, Suomen osasto r.y.
4 800 euroa Asemapuistojen tutkiminen, dokumentointi ja kunnostuksen suunnittelu -hankkeeseen.

Kulttuuri- ja uskontofoorumi FOKUS ry
5 000 euroa Uskontojen, kulttuurien ja kulttuuriperinteiden opas -hankkeeseen.

Paimion Sähkömuseosäätiö sr
4 800 euroa Leikkispitte – paimiolaisen leikkiperinteen dokumentointi ja elävöittäminen -hankkeeseen.

Krigshistoriska Föreningen i Västnyland rf
6 000 euroa Förmedling av information; Hangöfronten 1941, 80 år sedan striderna -projektiin.

Pro Karhusaari ry
6 000 euroa Aineettoman kulttuuriperinnön dokumentointi ja välittäminen -hankkeeseen.

Karjalan Liitto
12 250 euroa Karjalaan liittyvän digiaineiston kartoitus – esiselvitys karjalaisen verkkoarkisto- ja digimuseo -hankkeeseen.

Kolarin Vasittu Luuta ry
2 300 euroa Kolarin Sieppijärven kylän Ylisenvaaran maisema- ja kulttuuripolun perustamiseen.

Pro Manillasäätiö
6 500 euroa Pro Manillasäätiö Manillan tehdasmiljöön historiaa ja nykypäivää käsittelevän kirjan ja tutkimusaineiston julkaiseminen -hankkeeseen.

Saimaan Purjehdusmuseoyhdistys ry
8 000 euroa Saimaan laivatyö -hankkeeseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja avustusten jakamisesta:

erikoisasiantuntija Risto Hakomäki, p. 0295 33 6385, risto.hakomaki@museovirasto.fi
erikoisasiantuntija Eija Liukkonen, puh. 0295 33 6009, eija.liukkonen@museovirasto.fi

Lisätietoja avustusta saaneista hankkeista saa ko. yhteisöiltä ja kansalaisjärjestöitä.

Kuvat

Laiva Saimaan kanavassa 1940-luvulla.  Saimaan laivatyö sai Museovirasto navustusta vuonna 2021. Kuva: Aarne Pietinen, Historian kuvakokoelma, Museovirasto
Laiva Saimaan kanavassa 1940-luvulla. Saimaan laivatyö sai Museovirasto navustusta vuonna 2021. Kuva: Aarne Pietinen, Historian kuvakokoelma, Museovirasto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Museovirasto
Museovirasto
Sturenkatu 2a
00510 HELSINKI

https://www.museovirasto.fi

Museovirasto

Museovirasto on kulttuuriperinnön asiantuntija, palvelujen tuottaja ja toimialansa kehittäjä. Museovirasto pitää huolta monimuotoisen kulttuuriperinnön säilymisestä sekä edistää sen saavutettavuutta ja avointa käyttöä. Museovirasto on opetus- ja kulttuuriministeriön alaisuudessa toimiva viranomainen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Museovirasto

Museovirasto mukana varmistamassa kulttuuriperintöalan eurooppalaista osaamista ja taitoja17.6.2021 14:00:05 EEST | Tiedote

Museovirasto on Suomen edustajana mukana vuoden 2021 alussa käynnistyneessä kansainvälisessä CHARTER-hankkeessa, jossa laaditaan kulttuuriperintöalalle pitkäkestoinen ja kattava osaamisstrategia. Yhteisen eurooppalaisen strategiatyön tavoitteena on varmistaa kulttuuriperintöalan riittävä osaaminen, jotta ala kykenee myös jatkossa vastaamaan ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin tarpeisiin.

Museotilastot 2020 julkaistu - museokäyntien määrä väheni koronavuotena15.6.2021 14:04:08 EEST | Tiedote

Museovirasto on julkaissut Suomen ammatillisesti hoidettujen museoiden toimintaa, henkilöstöä ja taloutta koskevat tilastotiedot vuodelta 2020. Tilastohaku ja avoimena tietona julkaistut tilastotaulukot vuosilta 2007–2020 ovat käytettävissä Museotilasto.fi-verkkopalvelussa. Tulevan syksyn aikana sivustolla julkaistaan myös aineiston pohjalta tehtyjä Tilastokortteja, joissa analysoidaan lukuja tarkemmin.

Kuvat kohtaavat -näyttely kertoo naisten muistoista ja nykypäivän elämästä Afganistanista Tikkurilaan25.5.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Näyttely kertoo vahvoista naisista, joita yhdistää Vantaa ja sen lähiympäristö kotiseutuna. Naiset kertovat valokuvien kautta elämästään, eri kulttuureista sekä heille tärkeistä tapahtumista, niin arjesta kuin juhlastakin. Monikulttuurisen ryhmän kertomuksissa välähtää muistoja Suomeen muuttamisesta sekä lapsuuden maisemista niin Afganistanissa kuin Vantaan Tikkurilassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme