Museovirasto

Museovirasto on avannut avustushaut museoiden osaamisen kehittämiseen ja paikallismuseoiden hankkeisiin

Jaa

Museovirasto julistaa haettavaksi paikallismuseoiden hankeavustukset sekä avustukset museoiden osaamisen kehittämiseen liittyviin hankkeisiin. Avustusten haku on nyt auki, ja hakemukset tulee jättää 21.10.2020 klo 15.00 mennessä. Avustuksia haetaan opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan valtionavustusten asiointipalvelun kautta.

Kuva: Museovirasto
Kuva: Museovirasto

Museovirasto jakaa nyt kolmatta kertaa erityisavustuksia ammatillisten museoiden osaamisen kehittämiseen liittyviin hankkeisiin. Avustuksilla tuetaan toimintamuotoja, jotka edistävät strategisesti keskeisen osaamisen tunnistamista, vahvistamista ja jakamista.

Avustuksen tarkoituksena on toisaalta vahvistaa museon strategian mukaista osaamisen kehittämistä ja toisaalta edistää vertaisoppimista ja -kehittämistä ja osaamisverkostojen rakentamista museoalalla laajemmin. Erityisesti painotetaan hankkeita, joissa vahvistetaan osaamista digitaalisten palveluiden kehittämiseen liittyen. Avustusmääräraha on noin 60 000 euroa.

Avustukset paikallismuseoiden hankkeisiin

Paikallismuseoiden hankeavustusten tavoitteena on tukea ei-ammatillisesti hoidettujen museoiden kokoelmien ja rakennusten säilymistä, kokoelmien hyvää hallintaa sekä tiedon välittämistä museoiden kokoelmista ja paikallisesta perinteestä. Avustusta voidaan myöntää myös paikallismuseotoiminnan kehittämiseen ja suunnitelmallisuuden edistämiseen. Avustuksia voidaan myöntää kuntien, yhdistysten ja säätiöiden ylläpitämille museoille.

Vuonna 2020 paikallismuseoille myönnettiin avustus 95 hankkeeseen. Avustussumma oli yhteensä 580 000 euroa. Avustukset myönnetään edellyttäen, että eduskunta hyväksyy vuoden 2021 talousarvioesityksen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja avustuksista:
erikoisasiantuntija Eeva Teräsvirta p. 0295 33 6012
erikoisasiantuntija Marianne Koski p. 0295 33 6006
etunimi.sukunimi@museovirasto.fi

Kuvat

Kuva: Museovirasto
Kuva: Museovirasto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Museovirasto
Sturenkatu 2a
00510 HELSINKI

https://www.museovirasto.fi

Museovirasto

Museovirasto on kulttuuriperinnön asiantuntija, palvelujen tuottaja ja toimialansa kehittäjä. Museovirasto pitää huolta monimuotoisen kulttuuriperinnön säilymisestä sekä edistää sen saavutettavuutta ja avointa käyttöä. Museovirasto on opetus- ja kulttuuriministeriön alaisuudessa toimiva viranomainen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Museovirasto

Aineettoman kulttuuriperinnön yleiskokous koolla Pariisissa poikkeustoimin11.9.2020 09:00:00 EESTTiedote

Unescon päämajassa Pariisissa on pidetty aineettoman kulttuuriperinnön yleiskokous 8.–11.9.2020. Pandemian vaikutus eläviin kulttuuriperinteisiin nousi esiin keskeisenä teemana, jolla on monenlaisia vaikutuksia. Pariisissa oli koolla 140 eri maan edustajia poikkeusjärjestelyin. Lisäksi kokousta seurattiin etäyhteydellä kaikkialta maailmasta. Kokouksessa Taitoliitto / Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry nimettiin mukaan Unescon aineettoman kulttuuriperinnön sopimuksen asiantuntijajärjestöjen joukkoon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme