Mellakka Helsinki

Musiikki tehostaa valtaosan työpäivää kahvia paremmin – Sonosin tutkimus selvittää kuuntelun vaikutuksia ihmisiin

Jaa
Äänielämysten asiantuntija Sonosin teettämässä Brilliant Sound -tutkimuksessa on selvitetty musiikin kuuntelun vaikutuksia ihmisiin.

Äänielämysten pioneeriyritys Sonosin teettämä Brilliant Sound -tutkimus osoittaa musiikin kuuntelun olevan yksi maailman monipuolisimmista stimulanteista. Se auttaa ihmisiä tuntemaan itsensä tuottavammiksi ja vähemmän stressaantuneeksi. Musiikin, podcastien ja muun kulttuurin kuunteleminen auttaa olemaan luova ja kehittämään uusia ideoita, treenaamaan tehokkaammin ja piristämään seksielämää sekä jopa vahvistamaan ihmissuhteita. Kyselyyn osallistuneiden mielestä musiikin kuuntelulla on merkittävä positiivinen vaikutus neljään olennaiseen elämänalueeseen: mielialaan, kuntoon, suhteisiin ja tuottavuuteen.

"Musiikki on ainutlaatuista siinä mielessä, että se vetoaa erilaisiin psykologisiin toimintoihin", musiikkipsykologian professori Daniel Müllensiefen Lontoon yliopiston Goldsmiths Collegesta kertoo. "Se voi laukaista täsmälleen samat alueet aivoissa, jotka ruoka, seksi tai muu virkistystoiminta ja esimerkiksi huumeet voivat laukaista.”

Brilliant Sound -tutkimuksen verkkokyselyyn vastasi yhteensä 12 000 henkilöä 12 eri maasta.

Apua treeniin, mielen rauhoittamiseen ja jopa ihmissuhteisiin

Brilliant Sound -tutkimuksen mukaan 68 % kertoo musiikin motivoivan heitä treenaamaan, kun tekisi mieli jäädä sohvalle makaamaan. Lisäksi suurin osa kyselyyn vastanneista kertoo, että musiikki auttaa heitä harjoittelemaan pidempään (52 %), saamaan itsestään enemmän irti (55 %) ja harjoittelemaan tehokkaammin (51 %).

Tutkimustulokset osoittavat, kuinka syvä ja monipuolinen yhteys musiikin ja mielialan välillä oikeasti on. Jopa 74 % vastanneista kertoo, että musiikin kuuntelu auttaa heitä vähentämään stressiä. 42 % kokee podcastien rauhoittavan heitä. 36 % kyselyyn vastanneista sanoo, että musiikki saa heidät nauramaan odottamatta, ja vielä useampi (40 %) kertoo musiikin saavan heidät itkemään odottamatta.

Jopa 67 % kyselyyn vastanneista kertoo musiikilla olevan tehokkaampi vaikutus heidän tuottavuuteensa töissä kuin kahvilla. Ja yhtä suuri osa on sitä mieltä, että musiikki auttaa heitä ideoimaan ja olemaan luova, kun he tuntevat olevansa jumissa ajatustensa kanssa. Yli puolet (52 %) kuulijoista sanoo, että he eivät menestyisi töissä yhtä hyvin, jos he eivät kuuntelisi musiikkia. Valtaosa (76 %) vastanneista on sitä mieltä, että musiikin kuuntelu auttaa heitä antamaan parhaansa töissä.

Sonosin täsmätuotteet ilahduttavat sekä rentoutujaa että lisäenergiaa kaipaavaa

Sonosin premium-tason äänentoistolaitteista löytyy erinomaisia lahjaideoita niille, jotka haluavat lisäenergiaa treenaamiseen, vähentää stressiä ja rentoutua tai piristää ihmissuhteitaan. Lisäksi tuotteissa korostuvat hyvä äänenlaatu, ajaton muotoilu ja pitkäikäisyys.

Tulevan kauden toivotuimpiin lahjoihin kuuluvat muun muassa pieni ja kevyt Sonos Roam -älykaiutin, jonka voi sen kestävän muotoilun ansiosta ottaa helposti mukaan esimerkiksi mökille tai veneelle. Sonos Move on monipuolinen kaiutin henkilölle, joka rentoutuu mielellään kotona musiikkia tai podcasteja kuunnellen. Sekä Roam että Move toimivat kotona wifi-verkossa ja Bluetoothilla kotiverkon ulkopuolella.

Mieluummin sarjojen ja elokuvien parissa rentoutuville löytyy myös kivoja lahjaideoita Sonosin valikoimasta. Sonos Beam on Dolby Atmosilla varustettu kompakti äänipalkki, joka sopii erinomaisesti pienempiin asuntoihin ja pienemmille televisioille. Sonos Arc -äänipalkki muuttaa olohuoneen hetkessä elokuvateatteriksi. Se on kehitetty huolellisesti Oscar-palkittujen äänisuunnittelijoiden kanssa, ja sen ainutlaatuinen Trueplay-teknologia virittää äänipalkin sopimaan saumattomasti huoneen akustiikkaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Jenni Pöyry
+358 50 343 2061
jenni@mellakkahelsinki.fi
www.mellakkahelsinki.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Mellakka Helsinki
Mellakka Helsinki
Pursimiehenkatu 29-31 A
00150 HELSINKI

info@mellakkahelsinki.fihttp://mellakkahelsinki.fi

Mellakka Helsinki on luova PR- ja viestintätoimisto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mellakka Helsinki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme