MUU ry

MUU Galleria Meksikon taidemessuilla 8.-11.2.2018 MATERIAL ART FAIR

Jaa

Frontón México De La República #17, Col. Tabacalera, Del. Cuauhtémoc Mexico City

Annika Rauhala, Jouha (Riot Police), videoinstallaatio, 2017.
Annika Rauhala, Jouha (Riot Police), videoinstallaatio, 2017.

MUU Galleria on kutsuttu osallistumaan Latinalaisen Amerikan johtaville Material Art Fair -taidemessuille. MUU on ainut Suomesta messuille kutsuttu toimija, ja Pohjoismaistakin mukana on ainoastaan tukholmalainen Andréhn-Schiptjenko Gallery.

Material Art Fair järjestetään nyt viidettä kertaa. Messut pidetään 8.- 11.2.2018 Frontón Méxicossa, joka on Art Deco -vaikutteinen urheiluareena. Vuonna 1929 rakennetun areenan suunnittelivat arkkitehdit Teodoro Kinhard ja Joaquín Capilla.Yli kahden vuosikymmenen ajan käyttämättömänä ollut Frontón on äskettäin kunnostettu entiseen loistoonsa osana Meksikon kansallisen taideinstituutin hallinnoimaa suurimittaista entisöintiohjelmaa.

Tänä vuonna järjestettävät Material Art Fair -messut ovat tähän mennessä laajimmat, näytteillepanijoita on 78 galleriaa 18 maasta ja 33 kaupungista. Helmikuun alku on Mexico Cityn nykytaiteen tärkein viikko. Material Art Fairista on tullut sen eloisuuden ja värikkään ilmapiirin vuoksi symboli koko kaupungin kulttuurielämälle. Messut ovat tärkeä tapahtuma niin kuraattoreille, keräilijöille, taiteilijoille kuin nykytaiteen ystäville.

Osallistuminen Material Art Fair -taidemessuille on MUUlle merkittävä päänavaus Latinaiseen Amerikkaan. MUU Galleria esittelee osastollaan taiteilija Annika Rauhalan ”Jouha (Riot Police) -videoteoksen, joka käsittelee mellakkapoliisin militarisoitumista osana laajempaa yhteiskunnallista muutosta. Rauhala kääntää kuvailmaisussaan roolit häpeämättä ylösalaisin ja muovaa äärimaskuliinisesta toimijasta objektin, seksuaalisen katseen kohteen. ”Jouha”-teoksen nelikanavainen installaatioversio hankittiin viime vuonna Nykytaiteen museo Kiasman kokoelmiin Art Fair Suomi -tapahtumassa.

Meksikon taidemessuviikon aikana MUU esittää Mexico Cityssa myös kansainvälisen Performance Voyage 7 -videoperformanssien kokoelman. Taideorganisaatio Pandeo’ssa 7.2.2018 järjestettävässä “No Me Puedo Resistir (I could not resist)”-tapahtumassa myös meksikolaiset taiteilijat esittelevät teoksiaan ja toimintaansa.

Yhteyshenkilöt

Tiedustelut:

Timo Soppela
toiminnanjohtaja
director@muu.fi
+358 (0)9 625 972
www.muu.fi

Kuvat

Annika Rauhala, Jouha (Riot Police), videoinstallaatio, 2017.
Annika Rauhala, Jouha (Riot Police), videoinstallaatio, 2017.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

MUU ry
MUU ry
Taiteilijajärjestö MUU ry / MUU Galleria, Lönnrotinkatu 33
00180 HELSINKI

09 625 972http://www.muu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta MUU ry

Performance Voyage 7 -videoperformanssien kokoelman kiertue kasvattaa taiteilijoiden verkostoja, moninkertaistaa näkyvyyden ja edistää teosmyyntiä1.2.2018 10:05Tiedote

Performance Voyage (PV) on Taiteilijajärjestö MUU ry:n vuosittain julkaistava kansainvälinen videoperformanssien kokoelma, jota on tuotettu vuodesta 2011 saakka. Kutakin Performance Voyage -kokoelmaa esitetään screening-tilaisuuksissa vuoden ajan ympäri maailmaa yhteistyössä paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

Art Fair Suomi hemmottelee yleisöä monialaisella ohjelmalla - Tapahtumallisuus toiseen potenssiin Helatorstaina alkavassa festivaalissa!18.5.2017 09:28Tiedote

Art Fair Suomi 2017, 25.-28.5.2017 Kaapelitehdas, Helsinki. Mitä syntyy kun tanssija ja maalari käsittelevät väriä ja tilaa yhdessä? Tai linnun laulu ja äänitaide kohtaavat? Kansainvälinen Art Fair Suomi -nykytaidefestivaali juhlii ohjelmassaan toukokuun 25.-28. päivänä Kaapelitehtaalla taiteilijan työn moninaisuutta. Art Fair Suomi esittelee ajankohtaisia tekijöitä nykytaiteen, mutta myös tanssin, sarjakuvan ja musiikin alueilta.