Aluehallintovirasto

Muun muassa pääkaupunkiseudun kokoontumisrajoituksia ollaan lieventämässä ensi viikon alussa epidemiatilanteen parantumisen vuoksi - osassa Uuttamaata rajoitukset ollaan kumoamassa kokonaan

Jaa

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella epidemiatilanne on rauhoittunut ja alueellinen koronakoordinaatioryhmä on linjannut leviämisvaiheessa olleen osan alueesta palanneen kiihtymisvaiheeseen. Tämän johdosta Etelä-Suomen aluehallintovirasto ryhtyy valmistelemaan päätöstä kokoontumisrajoitusten lieventämisestä. Lisäksi Itä-Uusimaa ja Länsi-Uusimaa lukuun ottamatta Espoota ja Kauniaisia palaavat perustasolle, ja siellä kokoontumisrajoitukset ollaan kumoamassa kokonaan.

Tällä hetkellä pääkaupunkiseudun lisäksi Keravalla ja Keski-Uudellamaalla ovat voimassa tiukemmat kokoontumisrajoitukset, joiden mukaisesti sisätiloissa voi kokoontua enintään kymmenen henkilöä. Ulkotiloissa voi kokoontua yli 50 henkilöä, jos osallistujat tai yleisö voidaan jakaa erillisiin lohkoihin.

Koska epidemiatilanne on parantunut ja alueellisen koronakoordinaatioryhmän tuoreen tilannekuvan mukaan palannut kiihtymisvaiheeseen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin edellä luetelluilla alueilla eli pääkaupunkiseudulla, Keravalla ja Keski-Uudenmaan kunnissa, Etelä-Suomen aluehallintovirasto ryhtyy valmistelemaan päätöstä, jolla kokoontumisrajoituksia lievennetään.

Päätös on tarkoitus julkaista maanantaina 14.6. ja se tulisi voimaan 15.6.2021. Aluehallintovirasto tiedottaa maanantaina 14.6. päätöksen julkaisusta.

Valmisteltava päätös noudattelee sosiaali- ja terveysministeriön ohjausta kiihtymisvaiheessa suositeltavista yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoituksista:

  • Sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää kokoontumisia ilman henkilömäärärajoitusta.
  • Sisätiloissa järjestettävissä yli kymmenen hengen kokoontumisissa asiakkailla tai osallistujilla täytyy olla mahdollisuus säilyttää turvavälit eli välttää lähikontakti toisiinsa. Lähikontaktilla tarkoitetaan sisätiloissa asiakkaiden oleskelua enintään kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia.
  • Yli 50 (viidenkymmenen) henkilön ulkotilaisuuksissa asiakkailla tai osallistujilla täytyy olla mahdollisuus välttää fyysinen kontakti toisiinsa, mutta tietyn mittaisia turvavälejä ei enää vaadita.
  • Jos sisätiloissa järjestetyssä tilaisuudessa on yli kymmenen henkilöä ja ulkotiloissa yli 50 (viisikymmentä) henkilöä, tilaisuuden järjestelyissä on lisäksi noudatettava opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 julkaisemaa ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä.
  • Lisäksi on noudatettava lain hygieniavaatimuksia esimerkiksi asiakkaille tarjottavasta mahdollisuudesta käsien puhdistamiseen ja oleskelun väljästä järjestämisestä.

Osa Uudestamaasta palaa perustasolle - kokoontumisrajoituksia kumotaan

Länsi-Uudellamaalla (paitsi Espoossa ja Kauniaisissa) sekä Itä-Uudellamaalla ovat tällä hetkellä voimassa yllä kuvatut kiihtymisvaiheen kokoontumisrajoitukset. Alueellinen koronakoordinaatioryhmä on tuoreimman tilannekuvan mukaan todennut näiden alueiden palanneen epidemian perustasolle. Etelä-Suomen aluehallintovirasto alkaa valmistella päätöstä kokoontumisrajoitusten kumoamisesta. Myös tämä päätös on tarkoitus julkaista maanantaina 14.6., ja se tulisi voimaan 15.6.2021. Aluehallintovirasto tiedottaa maanantaina 14.6. päätöksen julkaisusta.

Jos epidemiatilanne heikkenee paikallisesti, kunnat voivat tarvittaessa määrätä alueilleen tiukempia kokoontumisrajoituksia.

Lisätietoa:

Medialle:

  • aluehallintoylilääkäri Laura Nikunen, p. 0295 016 564 (jätä soittopyyntö tai tekstiviesti), etunimi.sukunimi@avi.fi
  • ylitarkastaja Oona Mölsä, p. 0295 016 592 (jätä soittopyyntö tai tekstiviesti), etunimi.sukunimi@avi.fi

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Valoisasta koronatilanteesta huolimatta Länsi- ja Sisä-Suomen valmiustoimikunta muistuttaa riskeistä etenkin massakokoontumisiin ja rajaliikenteeseen liittyen18.6.2021 10:47:29 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen valmiustoimikunta kokoontui 17.6. kokoukseen puheenjohtajansa aluehallintoviraston ylijohtaja Marko Pukkisen johdolla. Tilannekuvan ja muiden ajankohtaisten signaalien tarkastelun lisäksi Turvallisuuskomitean erikoistutkija Jouni Pousi kertoi valmiustoimikunnalle komitean ajankohtaisista kuulumisista ja yhteiskunnan turvallisuusstrategian päivitystyöstä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme