Aluehallintovirasto

Muuntunut koronavirus leviää nopeasti - rajoitusten ja suositusten noudattaminen entistäkin tärkeämpää

Jaa

Itä-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui 13.1.2021 vuoden ensimmäiseen kokoukseensa päivittämään alueellista tilannekuvaa koronavirustilanteesta.

Pääjohtaja Markku Tervahauta antoi valmiustoimikunnalle Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) katsauksen koronaviruspandemiasta.

- Koronavirustilanteessa täytyy edelleen olla tarkkana, sillä virusmuunnoksista ei tiedetä tarpeeksi, eivätkä rokotukset ole meitä vielä suojaamassa. Rajoitukset purevat, mutta hyväkin tilanne voi muuttua nopeasti, kuten voidaan todeta esimerkiksi Irlannissa käyneen, totesi Markku Tervahauta puheenvuorossaan.

- Myös matkustamisen kanssa on hyvä olla tarkkana paitsi rajan yli, myös Suomessa. THL onkin antanut suosituksen, että kaikenlaista matkustamista pitäisi nyt rajoittaa vain välttämättömään.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tiedote 12.1.2021 matkustamisesta

Suomessa alueet ovat hyvin eri vaiheissa ja tilanne eri alueilla voi myös muuttua nopeasti. Se, että rajoituksia eri alueilla ei ole purettu liian nopeasti, on ollut viisautta, totesi Tervahauta.

- Uusi muuntunut virus voi tarttua ja levitä aiempaa nopeammin. Kasvomaski on yksi keino ehkäistä viruksen leviämistä ja THL suositteleekin kasvomaskin käyttöä koko maassa. Maskin käytön lisäksi on ensisijaisen tärkeää noudattaa turvavälejä, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua. Oireisena ei tule mennä töihin tai kouluun, vaan tulee välttää sosiaalisia kontakteja ja hakeutua välittömästi koronatestiin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tiedote 8.1.2021 päivitetystä maskisuosituksesta

- Rokotteiden saatavuus on merkittävin rokotusten tahtiin tällä hetkellä vaikuttava asia. Kun rokotteita saadaan Suomeen riittävästi, on tärkeää hoitaa väestörokotukset ripeästi. Olennaista myös on, että mahdollisimman moni väestöstä ottaa rokotesuojan itselleen sekä läheisilleen, korosti Markku Tervahauta rokotemyönteisyyden tärkeyttä väestön suojaamisessa.

Pelastusylitarkastaja Kai Horelli kertoi valmiustoimikunnalle lyhyesti koronapandemiatilanteesta Itä-Suomessa. Pohjois-Savon ja Itä-Savon sairaanhoitopiirien alueet ovat tällä hetkellä perustasolla. Etelä-Savon sekä Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirien alueet ovat kiihtymisvaiheessa. Vaikka tilanne Itä-Suomessa on kohtuullinen, niin lähellä on kuitenkin myös leviämisvaiheessa olevia alueita.

Johtajaylilääkäri Antti Hedman kertoi, että sairaanhoitopiirien tilanne KYSin erva-alueella on suhteellisen hyvä ja rauhallinen. Rokotukset ovat käynnistyneet THL:n ohjeistusta noudattaen ja etenevät suunnitellusti rokotteiden saatavuuden mukaan.

Itä-Suomen aluehallintovirasto tekee helmikuun yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskevat rajoituspäätökset viikolla 3. Valmiustoimikunnan puheenjohtajana toiminut johtaja Ulla Ahonen kannusti itäsuomalaisia edelleen vastuulliseen suositusten noudattamiseen, jotta tilanne Itä-Suomessa ei huonone ennen kuin väestölle saadaan rokotteesta kattava suoja koronavirusta vastaan.

Lisätietoja
johtaja Ulla Ahonen, p. 0295 016 888
etunimi.sukunimi@avi.fi, Itä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Nya anvisningar och metoder för bekämpning av coronan (Västra och Inre Finland)1.3.2021 13:28:59 EETTiedote

Förekomsten av coronaviruset varierar mycket mellan olika regioner i olika delar av Finland. De grundläggande orsakerna till de regionala skillnaderna är naturliga, dvs. utvecklingen under lång tid när boendet och arbetsplatserna har koncentrerats till städerna samt regional differentiering. Kontakterna människor emellan avgör om sjukdomsspridningen fortsätter eller avstannar. På torsdagen i förra veckan den 25 februari vidtog regeringen kraftiga åtgärder för att stävja epidemin.

Koronan torjuntaan uusia ohjeita ja uusia keinoja (Länsi- ja Sisä-Suomi)1.3.2021 13:10:30 EETTiedote

Koronaviruksen ilmaantuvuus vaihtelee paljon alueittain eri osissa Suomea. Perussyyt alueellisiin eroihin ovat luonnollisia eli pitkän ajan kehitys asumisen ja työpaikkojen keskityttyä kaupunkeihin ja monenlainen alueellinen eriytyminen. Ihmiskontaktit ratkaisevat taudin etenemisen tai hidastumisen. Hallitus ryhtyi viime viikon torstaina 25.2. voimallisiin toimiin epidemian hillitsemiseksi.

Itä-Suomen aluehallintoviraston uudet yhteystiedot1.3.2021 13:00:00 EETTiedote

Kirjepostin käsittely keskittyy Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätoimipaikkaan Hämeenlinnaan. Samalla muuttuvat Itä-Suomen aluehallintoviraston posti- ja käyntiosoite. Uudet osoitteemme 1.3.2021 alkaen Itä-Suomen aluehallintoviraston uusi postiosoite on PL 2, 13035 AVI työsuojelun vastuualueen uusi postiosoite on PL 8, 13035 AVI 15.3. alkaen Itä-Suomen aluehallintoviraston päätoimipaikan uusi käyntiosoite on Raatihuoneenkatu 5, 6. krs, Mikkeli. Kuopion ja Joensuun toimipaikkojen käyntiosoitteet eivät muutu. Asian käsittely sujuu nopeammin, kun asiakirjoja lähettäessäsi huomioit seuraavat seikat: Osoita kirje vain aluehallintovirastolle (virkamiehen nimellä tuleva posti aiheuttaa viivettä asian käsittelyyn). Lähetä kirje aluehallintoviraston PL-osoitteeseen (ei käyntiosoitteisiin). Mainitse asiakirjan alussa aluehallintoviraston diaarinumero, joka on selvitys-, lausunto- yms. pyynnössä. Kun olet lähettämässä kirjepostia aluehallintovirastoon, tarkista viraston ajantasainen PL-osoite

Nya kontaktuppgifter för Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland 1.3.20211.3.2021 13:00:00 EETTiedote

Brevhanteringen koncentreras till Regionförvaltningsverket i Södra Finlands huvudkontor i Tavastehus. Samtidigt ändras regionförvaltningsverkets postadresser. Våra nya adresser Från och med den 1 mars 2021 är Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finlands nya postadress PB 4, 13035 AVI nya postadress till ansvarsområdet för arbetarskyddet PB 9, 13035 AVI Besöksadresserna till kontoren ändras inte. Behandlingen av ärendet försnabbas om du beaktar följande då handlingarna skickas: Adressera brevet bara till regionförvaltningsverket (post som kommer på en tjänstemans namn fördröjer ärendehanteringen). Skicka brevet till regionförvaltningsverkets PB-adress (inte till besöksadresserna). Ange i början av dokumentet regionförvaltningsverkets diarienummer som finns i begäran om utredning, utlåtande eller motsvarande. När du vill skicka brev per post till regionförvaltningsverket, kontrollera den aktuella PB-adressen på våra webbsidor https://avi.fi/sv/kontaktuppgifter Mer information Projektche

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme