Kotona Asuen Seniorihoiva

Muusikko Arttu Wiskarin ravintola seniorikummiksi muistisairaalle vanhukselle

Jaa

Kotona Asuen Seniorihoiva käynnistää yrityksille suunnatun kummitoiminnan, joka tuo avuntarpeessa oleville vanhuksille seuraa sekä hoiva-apua arjen askareisiin. Toimintaan osallistuvat yritykset tarjoavat paikallisille vanhuksille eri mittaisia kummipaketteja, joissa sama koulutettu hoivanantaja viettää vanhuksen kanssa viikoittain kolme tuntia. Yksi ensimmäisistä Seniorikummitoimintaan mukaan lähteneistä yrittäjistä on muusikko ja Wiskarila-ravintolan omistaja Arttu Wiskari.

Muistisairauden läheltä kokenut ja aiheesta myös hittikappaleidensa sanoituksia kirjoittanut Wiskari on 21. syyskuuta vietettävän Alzheimer-päivän hengessä aloittanut paikallisen muistisairaan vanhuksen yrityskummina. 
 
“Suomessa on jo noin 200 000 muistisairasta. Omalle Wiskarila-ravintolalleni on sydämenasia toimia vuoden ajan yrityskummina yhdelle Espoonlahden alueen muistisairaalle vanhukselle, joka on seuran, virkistäytymisen, hoivan ja turvan tarpeessa, mutta aiemmin ollut tällaisen avun ja tuen ulottumattomissa”, yrittäjä Arttu Wiskari sanoo.
 
“Tutkimusten mukaan jopa joka kolmas vanhus kokee yksinäisyyttä sekä vaikeuksia saada tarvitsemaansa apua, seuraa ja virkistäytymistä arjessa. Seniorikummitoiminnan tarkoituksena on haastaa paikalliset yritykset luomaan kanssamme maailmaa, jossa kukaan ei joudu vanhenemaan yksin ilman arvokkuuden tunnetta”, sanoo Kotona Asuen Seniorihoivan toimitusjohtaja Olli Houttu. 
 
“Arvokkaan vanhuuden teemaa ei voi korostaa liikaa. Kotona Asuen Seniorihoivan käynnistämä kummitoiminta on yrityksille tervetullut mahdollisuus osoittaa arvomaailmansa sekä vastuunsa ympäröivästä yhteiskunnasta. Kannustan kaikkia yrityksiä lähtemään toimintaan mukaan”, Arttu Wiskari jatkaa. 
 
Seniorikummitoiminta on suunnattu vanhuksille, jotka asuvat omassa kodissaan tai kunnallisessa hoivakodissa ja tarvitsisivat enemmän sosiaalisia kontakteja tai tukea arjessa pärjätäkseen. Wiskarila-ravintolan kummiseniorin kuulumisia voi vuoden aikana seurata Wiskarilan ja Kotona Asuen Seniorihoivan sosiaalisen median kanavissa.  
 
Syyskuu on maailman Alzheimer-kuukausi ja 21. syyskuuta vietettävä maailmanlaajuinen Alzheimer-päivä aloittaa Suomessa valtakunnallisen muistiviikon. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kotona Asuen Seniorihoiva
Olli Houttu
050  337 5854
Olli.Houttu@KotonaAsuen.fi

Wiskarila
Niklas Uotinen
041 319 2542

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kotona Asuen Seniorihoiva
Kotona Asuen Seniorihoiva
Valimotie 2
00380 Helsinki

010 841 7400http://www.KotonaAsuen.fi

Kotona Asuen Seniorihoiva tarjoaa yksilöllisiä ei-sairaanhoidollisia hoivapalveluita senioreille. Visiomme on muuttaa ikääntymisen kasvot edistämällä ikäihmisten hyvinvointia ja tarjoamalla palveluita, jotka mahdollistavat ikääntyneen ihmisen turvallisen kotona asumisen mahdollisimman pitkään. Tarjoamme palveluita pääkaupunkiseudulla sekä Lahden, Tampereen, Kotkan ja Oulun alueilla. Työllistämme 150 henkilöä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kotona Asuen Seniorihoiva

Jouluiloa yli 10 000 vanhukselle – Ole joulupukkina seniorille -hyväntekeväisyyskampanja keräsi ennätysmäärän kukkalahjoituksia18.12.2020 06:00:00 EETTiedote

Ole joulupukkina seniorille -hyväntekeväisyyskampanja keräsi tänä vuonna ennätysmäärän kukkalahjoituksia yksinäisille vanhuksille. Kotona Asuen Seniorihoivan toteuttamassa kampanjassa pääkaupunkiseudun, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen sekä Kotkan ja Oulun alueiden ikäihmisille lahjoitettiin kaikkiaan 10 900 joulukukkaa. Viime vuonna saavutettu aiempi ennätys ylittyi lähes 3000 lahjoituksella.

Vanhuksille jouluiloa tuova hyväntekeväisyyskampanja käynnistyy tänään – kukkalahjoitukset nyt myös verkossa16.11.2020 06:00:00 EETTiedote

Ole joulupukkina seniorille -hyväntekeväisyyskampanja käynnistyy tänään. Kotona Asuen Seniorihoivan toteuttamassa kampanjassa kuka tahansa voi tuoda kukkalahjoituksella jouluiloa pääkaupunkiseudun, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen sekä Kotkan ja Oulun alueen yksinäisille vanhuksille. Kukkakaupassa asioimisen lisäksi lahjoituksia voi tehdä nyt myös verkossa.

Kukkalahjoitukset tuovat jouluiloa vanhusten korona-ajan yksinäisyyteen7.10.2020 05:30:00 EESTTiedote

Vuodesta 2010 lähtien vanhuksille jouluiloa tarjonnut Kotona Asuen Seniorihoivan Ole Joulupukkina Seniorille -hyväntekeväisyyskampanja käynnistyy jälleen. Kampanjassa kuka tahansa voi ilahduttaa yksinäisiä vanhuksia joulukukalla pääkaupunkiseudulla, Pirkanmaalla ja Päijät-Hämeessä sekä Kotkan ja Oulun alueilla. Viime vuonna kukkia toimitettiin yli 8000 kappaletta. Tänä vuonna korona-aika on lisännyt vanhusten kokemaa yksinäisyyttä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme